Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Bedelli Askerlik

levi

Yeni Üye
arkadaşlar selamlar
size çok önemli bir sorum var.

şimdi benim ailem beni okula bir yıl geç yazdırmış, bir de ben 2 yıl yks için mezuna kaldım.
bu yüzden dolayı 1 ocak 2026 da askerlik tecilim bitiyor.
şimdi ben tıp istediğim için 1 yıl daha mezuna kalmak istiyorum.
şu anda askerliği nasıl erteleyebilirim, aöf vs girsem anca yks puanı ile girebiliyorum galiba bu yüzden dolayı da obp kırılıyor.
eğer askerliği obp kırılmadan erteleyebiliyorsak çok iyi ama sanırım erteleyemiyoruz bu yüzden bedelliyi de düşündüm lakin sınav dönemi bedelli dönemi yapıp, 1 ayım gitsin istemiyorum.
temmuz ağustos seçebiliyor muyum askerliği böyle bir seçeneğim var mı?
tek istediğim sorunsuz bir şekilde yks2026’ya çalışmak, ne yapabilirim, önerilerinizi bekliyorum.
( lütfen bu yıla kadar neden çalışmadın gibi sorular sormayın, hayatım çok farklı şekilde ilerledi )

Stoic Legionnaire

Venüs Yolcusu
1- Doğum tarihini tam olarak yazabilir misin?
2- e-Devlet'te "Askerliğim" kısmının komple ekran görüntüsünü atabilir misin?

Tahmin ediyorum ki 1 Ocak 2026'da askerlik tecilin bitmiyor, yanlış anlamışsın. Yukarıdaki bilgileri yaz, daha net anlarız.

levi

Yeni Üye
1- Doğum tarihini tam olarak yazabilir misin?
2- e-Devlet'te "Askerliğim" kısmının komple ekran görüntüsünü atabilir misin?

Tahmin ediyorum ki 1 Ocak 2026'da askerlik tecilin bitmiyor, yanlış anlamışsın. Yukarıdaki bilgileri yaz, daha net anlarız.
hocam maalesef ki böyle.
doğum tarihim 26/10/2004
tecil 1 ocak 2026 da bitiyor. dediğim gibi kasım aralık gibi tecili bozup, bedelli askerlik başvurusunda bulunucam. celp dönemi olarak da temmuz, ağustos seçicem ki okul zamanına gelmesin.
tercihleri vs askerde olursam, hafta sonu izninde yaparım diye düşünüyorum.
tabii bedelli askerlikte celp dönemim güzel çıkarsa.
başka yolu yok gibi1751205508637.jpeg

Furki89

Venüs Yolcusu
Kanka temmuz Ağustos seçebilirsin evet
Ben de geçen yıl Ağustosta yapmıştım.genelde o aylar çok fazla tercih edilmez o yüzden gelir yani temmuz olmazsa Ağustos gelir. Eylül de verirsin olmadı

.. işin tecil kısmına gelince de onu yarın bağlı olduğun şubeyi ara sor. Kütük neresi ise orayı ara. Çünkü e devletteki bazen yanlış olabiliyor, dikkat et

levi

Yeni Üye
Kanka temmuz Ağustos seçebilirsin evet
Ben de geçen yıl Ağustosta yapmıştım.genelde o aylar çok fazla tercih edilmez o yüzden gelir yani temmuz olmazsa Ağustos gelir. Eylül de verirsin olmadı

.. işin tecil kısmına gelince de onu yarın bağlı olduğun şubeyi ara sor. Kütük neresi ise orayı ara. Çünkü e devletteki bazen yanlış olabiliyor, dikkat et
tamamdır hocam teşekkürler.

Stoic Legionnaire

Venüs Yolcusu
hocam maalesef ki böyle.
doğum tarihim 26/10/2004
tecil 1 ocak 2026 da bitiyor. dediğim gibi kasım aralık gibi tecili bozup, bedelli askerlik başvurusunda bulunucam. celp dönemi olarak da temmuz, ağustos seçicem ki okul zamanına gelmesin.
tercihleri vs askerde olursam, hafta sonu izninde yaparım diye düşünüyorum.
tabii bedelli askerlikte celp dönemim güzel çıkarsa.
başka yolu yok gibiEkli dosyayı görüntüle 2292
Edit: Daha önceden hiç yoklama yaptırdın mı? Aile doktorunda askerlik muayenesi? Eğer bunları yaptırdıysan, bilmiyorum, aşağıdaki yazım senin için geçerli olmayabilir. Ama sadece lise mezuniyetinle birlikte tecil ettirdiysen, evet, aşağıdaki yazı geçerli.

2026 senin YOKLAMA yılın. Yani, 31/12/2026 gününe kadar yoklamanı yaptırman gerekli. 1 Ocak 2027 itibarıyla asker kaçağı olursun. 2026'da YKS'ye girebilirsin. Sonrasında da okula kayıt yaptırınca, askerliğin lisans yoluyla ertelenir.

Dediğim gibi, yanlış anlamışsın. Ben de bunu zamanında çok araştırdım.

Ertelemenin bittiği tarih hangi yılsa, o yılın sonuna kadar yoklama yılın oluyor. Senin de 2026'nın ilk günü, o yüzden 2026'nın son gününe kadar yoklama yaptırmak için vaktin var. Yani YKS için de vaktin var.

Ben Ocak 2003 doğumluyum, senden 1 yaş büyüğüm. Ben de liseden sonra lise mezuniyetim ile ertelettim. Benim askerlik çağım 1 Ocak 2022'de başladı. Askerlik çağı = askerlik yoklaması için sana tanınan süre. 3 sene ertelettim. 2022 + 3 = 2025. Yani askerlik çağımı 3 sene sonraya öteledim. 1 Ocak 2025 - 31 Aralık 2025 artık benim yeni askerlik çağım oldu. Yani askerlik yoklama yılım. Senin de 1 Ocak 2026 - 31 Aralık 2026. Bu kadar basit.

Burada tüm detaylar yazıyor ve görsellerle anlatılıyor:

22 yaşını tamamladığın yılın sonuna kadar erteleme geçerli. 26 Ekim 2004 doğumlusun. Sen, 22 yaşını (yani dünyada 22 yıldır var olduğunun kanıtını) 26 Ekim 2026'da dolduracaksın. O gün, sen, 22 yıldır dünyadasın yani. 27 Ekim 2026'da ise 23 yaşından gün almaya başlayacaksın. 22 yaşını tamamladığın yıl 2026, senin de 2026 yılının sonuna kadar vaktin var.

Son düzenleme:

levi

Yeni Üye
Edit: Daha önceden hiç yoklama yaptırdın mı? Aile doktorunda askerlik muayenesi? Eğer bunları yaptırdıysan, bilmiyorum, aşağıdaki yazım senin için geçerli olmayabilir. Ama sadece lise mezuniyetinle birlikte tecil ettirdiysen, evet, aşağıdaki yazı geçerli.

2026 senin YOKLAMA yılın. Yani, 31/12/2026 gününe kadar yoklamanı yaptırman gerekli. 1 Ocak 2027 itibarıyla asker kaçağı olursun. 2026'da YKS'ye girebilirsin. Sonrasında da okula kayıt yaptırınca, askerliğin lisans yoluyla ertelenir.

Dediğim gibi, yanlış anlamışsın. Ben de bunu zamanında çok araştırdım.

Ertelemenin bittiği tarih hangi yılsa, o yılın sonuna kadar yoklama yılın oluyor. Senin de 2026'nın ilk günü, o yüzden 2026'nın son gününe kadar yoklama yaptırmak için vaktin var. Yani YKS için de vaktin var.

Ben Ocak 2003 doğumluyum, senden 1 yaş büyüğüm. Ben de liseden sonra lise mezuniyetim ile ertelettim. Benim askerlik çağım 1 Ocak 2022'de başladı. Askerlik çağı = askerlik yoklaması için sana tanınan süre. 3 sene ertelettim. 2022 + 3 = 2025. Yani askerlik çağımı 3 sene sonraya öteledim. 1 Ocak 2025 - 31 Aralık 2025 artık benim yeni askerlik çağım oldu. Yani askerlik yoklama yılım. Senin de 1 Ocak 2026 - 31 Aralık 2026. Bu kadar basit.

Burada tüm detaylar yazıyor ve görsellerle anlatılıyor:

22 yaşını tamamladığın yılın sonuna kadar erteleme geçerli. 26 Ekim 2004 doğumlusun. Sen, 22 yaşını (yani dünyada 22 yıldır var olduğunun kanıtını) 26 Ekim 2026'da dolduracaksın. O gün, sen, 22 yıldır dünyadasın yani. 27 Ekim 2026'da ise 23 yaşından gün almaya başlayacaksın. 22 yaşını tamamladığın yıl 2026, senin de 2026 yılının sonuna kadar vaktin var.
evet lise mezuniyetimle tecil ettirdim. şu olay aşırı aklımı kurcalıyordu.
her şey için çok teşekkür ederim.

Ronaldocr7

Venüs Yolcusu
Kanka bedelli askerlik parasını yatırdıktan sonra hangi tarihte gitmek istediğini seçebiliyorsun. bana mart çıkmıştı ben aralığa erteledim hem parasal sebeplerden hem de gitmek istemediğim için. Sistemden kontrol etmen gerekiyor sürekli boşluk oluyor.

levi

Yeni Üye
Kanka bedelli askerlik parasını yatırdıktan sonra hangi tarihte gitmek istediğini seçebiliyorsun. bana mart çıkmıştı ben aralığa erteledim hem parasal sebeplerden hem de gitmek istemediğim için. Sistemden kontrol etmen gerekiyor sürekli boşluk oluyor.
teşekkürler. askerlik şubesine gidip kendi durumumu öğreneceğim.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6