Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Ben Asosyal Değilim

Adam Shelby

Mars Yolcusu
Katılım
21 Tem 2021
Mesajlar
26
Tepki puanı
122
Puanları
38
Merhabalar dostlar. Uzun süre önce, üniversite 1. Sınıfta ilk defa neverfap akademi ile karşılaştım. Çok mantıklı geldi ve zaten yapmak istediğim bir eylemdi. Sonrasında zaten herkesin amacı gibi ben de bir defa denedim ancak 15 gün sonunda relapse oldum. Daha sonrasında pişmanlıklar ile 2. sınıfın yılbaşında bir daha denedim. O zamanda 13. gün barajını aşamadım. Peki neden sürekli bırakmak istiyordum PMO illetini ancak bırakamıyordum? 1. sebep aşırı dopamin sonucu tahrip olan beynim, 2. sebep var olan yorgunluk ve son sebep kadınlara olan bakış açım. Şu an üniversite 3’e geçtim ve 3. denememde her seferinde takıldığım engeli aşıp 20. güne vardım. Bu sefer daha farkındalık sahibi ve bunun yanında kolektif bilinç ile iradeye sahibim.

Gelelim esas meseleye. Forumda sayılan hayattan bıkma, insanlarla konuşmaya çekinme, toplumla konuşamama gibi etkilerin hiçbiri ben de olmadı. Çünkü gayet sosyal bir insanım ve bölümünde eşit ağırlık alanının en popüler bölümü. Lise de de gayet aktif ve çevresinde etkili bir insandım. Pek çok proje yürüttüm. Tiyatrolarda oynayıp makaleler yazdım. Aktif olarak münazara yaptım ve okul tanıtım ekibindeydim. Yani her hafta okulu tanımaya gelen 50-60 ortaokullu öğrenci ve velisine okulu tanıtırdım. O zaman PMO illetinin bende bıraktığı tahribat neydi?

1. Elbette unutkanlık. Yıllarca hafızamdaki gerilemeyi an be an takip gördüm. Nasıl Bodyciler kaslarının büyümesini sürekli fark ederse ben de tam tersi beynimin zayıflamasını takip ettim. Aşırı dopamin ve testesteron düşüklüğü ve birkaç biyolojik etkenle daha hafızam dehşet geriledi. Balık hafızalıya döndüm. Bir şeyi 2 defa okumadan asla aklımda tutamıyordum. Oysa eskiden kitapta sevdiğim bir cümleyi ilk okuyuşta sayfa numarasına dek aklımda tutabilen ben 10 mgb’lık bir işlemciye döndüm. Bu bırakmak istememdeki en büyük motivasyondu.
2. Sebep olan yorgunluk ise PMO sonrasında M’nin bıraktığı fiziksel, P’nin bıraktığı mental yorgunluktu. Bundan aşırı rahatsızdım. 2-3 gün arayla elbet bir PMO yapıyordum. Yıllarca yaptım. Ergenliğin ilk adımından 21 yaşıma dek. Neredeyse 9 yıl yaptım. Bu 1. etken olan unutkanlık ve 2. etken olan yorgunlukta çok büyük rol oynadı.
3. Sebep ve yine beni aşırı rahatsız eden duruma gelelim. Başlığımız kadınlara bakış açısı. Öncelikle söylemeliyim ki çok yakışıklı değilim ama kendimce bir karizmam var. Onun haricinde fikirlerim, konuşmam ( yıllardır haftada en az bir kitap okurum ve bölümüm sayesinde de Türkçe’yi iyi kullanırım) ve zevklerim (burada da giyim-kuşam ve hobilerim işin içine giriyor) sayesinde kadınları etkiliyorum sanırım. Örneğin her gün saat 11 de filtre kahveyi demler ve içerim. Okulda olsam bile french preste demlerim. Üniversite’nin ilk ayında 4 kız flört etmek için benimle konuşmak istedi. Bırak ulan ukalalığı diyeceksiniz ancak bu durum benim için tam bir sorundu. Çünkü bir kadınla konuşurken elbet aklımda berbat hayaller kuruyordum. Kurmak istemesem de içgüdüsel olarak gün boyunca konuştuğum kadınlar aklıma geliyordu. Bundan aşırı rahatsızdım elbette ve şu an biraz daha mutluyum.

Son olarak 20. gün deneyimlerime gelelim. Şu an sadece hard mod yapıyorum ve 1. flatline evresini atlattım sanırım. Gözle görülür ilk fark hafızamda oldu. Bu kadar kısa süre de olsa beyin sisi denen illet biraz olsun dağıldı ve dün arkadaşımın yolda yürürken verdiği İki kitap tavsiyesi eve geldiğimde aklımdaydı. Kendi kendime “nasıl hatırlıyorum ben bu kitap isimlerini ya” dedim ve neverfap etkisi sebebiyle muhteşem bir tebessüme yol açtı. Şimdilik hedefim 90 gün hard mod yapıp daha sonrasında 10 gün monk moda geçmek. Böylece arınmamın en önemli sürecini atlatmış olacağım. Bu yazıyı yılmadan yola devam etmek için yazıyorum. Bir de siz dostlarıma moral olması için. Bir sonraki durum bildirimini 90. günde yapacağım. Esen kalın.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst