Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Beyinde Karıncalanma Hissi

sagopa yaşlı sucuk

Yeni Fapstronot
instagram ve twitter çok etkiliyor gibi bu durumu. her ikisini de kapatmakta fayda var sanki. Rabbim bizi gayri meşru şehvetten korusun…
Twitter zaten kullanmadım hiç. Çöplükten farkı yok gözümde. Aşırı toksik. İnsanın enerjisini emiyor. İnstagram iyi yer ama keşfette aşırı tetikleyici var. Keşfete girmeden, hangi sayfayı takip ediyorsan gönderilerine bakıp çıkacaksın. Fazla vakit geçirmeden. Yoksa orası da tetikler.

SlaveToMaster

Full Saiyan
Twitter zaten kullanmadım hiç. Çöplükten farkı yok gözümde. Aşırı toksik. İnsanın enerjisini emiyor. İnstagram iyi yer ama keşfette aşırı tetikleyici var. Keşfete girmeden, hangi sayfayı takip ediyorsan gönderilerine bakıp çıkacaksın. Fazla vakit geçirmeden. Yoksa orası da tetikler.
İkisini de sileli çok oldu ve arkama dahi bakmadım "Acaba şu an neler oluyor?" diye.

• Twitter benim için zaten kızlar saçma sapan öfke yemi atıp etkileşim kasmaya başladığında ve escler ve sahibeler türediğinde bitmişti. Bir de üstüne saçma sapan incel/siyah hap hesapları türedi. Tamamen "no-go zone" oldu benim için.
  • Instagram da uygulama et pazarına döndüğü an bitti benim için. Herkes estetikli ve yarı çıplak şekilde poz veriyordu, "Sizin olmayan şerefinizi s*keyim" deyip bir daha da girmedim oraya.
Tekrar hatırlatmakta bir sakınca görmüyorum: Sosyal medya kadınların silahı olarak poz almış durumda. Yani bir erkek —eğer anlamlı bir amaç dışında— sosyal medyaya girdiği vakit gücü kadınlara teslim etmiş demektir.

Peki ne yapacağız?

• Aptal oyunlar oynayıp (sosyal medyaya girmek) aptal ödüller kazanmayacağız (vaktimizi çarçur etmek, aptal bir mesaj almak vs).
  • Hayatımızın merkezine kendi gelişimimizi koymanın yanı sıra gelişimimize bir o kadar da ket vuran faktörleri (sosyal medya, oyunlar, p*rno, medya araçları) hayatımızdan def edeceğiz.
  • Eleştirel düşünce becerisi kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Sorgulayacağız, gerekirse birlikte istişare edeceğiz. Kişileri ve olayları değil de fikirleri tartışacağız.

Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6