Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Bir İnsan Neden NeverFap'e başlar ?

Walter Bishop

Jüpiter Yolcusu
Katılım
7 Mar 2021
Mesajlar
114
Tepki puanı
242
Puanları
64
Konum
istanbul
Herkese merhaba arkadaşlar bugün başlıktan da anlayabileceğiniz gibi önemli olan bir konuyu kendi açımdan incelemek isterim iyi okumalar;

İlk kez mastürbasyon ile tanışmam 3.sınıfa giderkendi, bunu kendim keşfetmiştim herhangi bir yerden duymamış veya görmemiştim, yaklaşık 1-2 yıl sonra bunun ne olduğunu ve neden yaptığımı öğrenmiştim ve o zamanlardan itibaren orta okul son sınıfa kadar yaklaşık her gün lisede ise haftada 2 kere mastürbasyon yapan birisiydim.

Neverfap ile bundan yaklaşık 2 sene önce yani 12. sınıfa giderken tanıştım, ilk sürecim 20 gün sürmüştü ve bana oldukça faydası olmuştu ama daha sonra, neverfap'i üniversite sınav stresi ile birlikte unuttum. Bundan yaklaşık 2 ay önce yani ara tatildeyken her gün mastürbasyon yaptığım dönemde, artık mastürbasyondan zevk almadığımı ve farklı yönelimlere hatta ve hatta, penisime zarar verecek şekilde mastürbasyon yapmaya başladığımda fark ettim, sonra ise kendi kendime; artık buna bir dur demelisin dedim ve mastürbasyonu tamamen hayatımdan çıkarmaya karar verdim ve bu foruma kayıt oldum. Hem neverfap youtube kanalı hem de bu forum sayesinde kendimi sorgulamaya başladım ve hem mastürbasyon hem de buna benzer sıkıntıların yaklaşık 20 yıllık yaşamımı ne denli boka çevirdiğini farkettim.

Lise okurken ve üniversite sınavına hazırlanma sürecimde hiçbir hayat düzenim, hele ki ders çalışmam hiç yoktu. Anadolu lisesinde okumama rağmen 60 gibi çok düşük bir ortalamayla mezun oldum, hem 12. sınıfta hem de mezuna kaldığım yılda sırf canım istemiyor diye ders çalışmazdım ve bunun sonucunda da maalesef 4 yıllık güzel bir bölüm kazanamayıp 2 yıllık kazandım.

Yukarıda dediğim gibi artık bu duruma dur demem gerekiyordu evet biliyorum bunların tek sebebi mastürbasyon değildi, ama etkenlerden birisiydi. Eğer irademi terbiye etmek istiyorsam bundan başlamalıydım, çünkü Neverfap artık sadece PMO dan uzak durma değil, neredeyse bir hayat felsefesi. Bu 2 ay içinde tabi ki relapselerim oldu ama olabildiğince bu illetten uzak durmaya çalışıyorum ve bu konuda kendimi geliştirmeye çalışıyorum;

Spora başladım ve sporu evde yapmama rağmen hem kas hacmim hem de mental açıdan oldukça gelişmem var DGS (2 yıllık üniversiteden 4 yıllığa geçiş) sınavına düzenli bir şekilde neredeyse her gün çalışıyorum. 7-8 saat olan sosyal medya sürelerimi günde 2 saatlere kadar indirim. NeverFap sürecimde relapse olduktan sonra ki 10. günümdeyim ve amacım bir daha hiç ama hiç PMO yapmamak, belki tekrar yapacağım belki pes edeceğim, yıkılacağım ama 10 KERE YERE DÜŞERSEM 11 KERE AYAĞA KALKIP BUNUNLA SAVAŞACAĞIM!

Artık her şeyde kolaya kaçmak, bir şeyleri çabuk başarmaya çalışmak veya çabucak kısa vadeli haz alıp beynimde kısa süreli dopamin partisi yapmak benim için çok uzak şeyler, kendimi olabildiğince kısa süreli hazlardan uzak tutmaya çalışıyorum. Hayatta ki başarının sosyal medya ve Youtube da dedikleri gibi belirli bir yolu yok, çoğu zaman deneyip yanılacağız, düşük kalkacağız zaten hayat dediğimiz şey budur. Artık daha sabırlı daha çok sürekliliğe önem vermeye çalışan birisi olmaya çalışıyorum ve bu konuda oldukça ilerlediğimi söyleyebilirim.

Arkadaşlar maalesef neredeyse her şey irade gücüne çıkıyor, mesela İslam felsefesine bakacak olursanız; Azgınlık, hırsızlık, sapkınlık, tembellik... gibi kavramların hepsi haramdır ve yüce Allah (c.c) bunları değil yapmanızı, ''YAKLAŞMANIZI'' bile yasaklıyor çünkü eğer 1 kere yaklaşırsanız maalesef bunun devamı geliyor ve burada işin içine irade gücü geliyor, irade gücünüzü arttırmak için internette ve bu forumda oldukça fazla kaynak var okumanızı ve araştırmanızı öneririm.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst