Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Bir İnsan Niçin Fap Yapar?

Lazkopat

Emektar Üye
Katılım
10 Kas 2020
Mesajlar
684
Tepki puanı
1,028
Puanları
160
Evet sevgili üyelerimiz. Gün geçmiyor ki eskilerden bir yazı bulup paylaşmıyım. Nerden buluyorsun bu yazıları diyenler de olacaktır elbet. Zamanında bazı beğendiğim yazıları onenote'a not almışım ordan bulup paylaşıyorum. Bu yazımız da eski ve güzel bir yazı bunu da paylaşayım dedim. Yine aynı dediklerim geçerlidir. Eğer ki yazarımızın iletişime geçmesi halinde diledikleri yapılacaktır.

Tarih: 19 Ağustos 2019 olabilir onenote ta öyle.

Peki bir insan niçin fap yapar ve yapmaya devam eder?

1-can sıkıntısını gidermek için
2-gevşemek, rahatlamak için
3-yapmayınca sinirli ve huysuz oluyorum
4-zevk için
5-tatmin olmak için

-Can sıkıntısını gidermek için:

Yaptıktan sonra can sıkıntın gidiyor mu yoksa yaptığın için canın mı acıyor, pişmanlık mı duyuyorsun?
Bir insan yaptığı bir eylemden sonra keşke yapmasaydım diyorsa yaptığı eylem can sıkıntısını gidermiş mi oluyor?

Bir insan can sıkıntısını giderdiği vakit nasıl bir ruh halinde olur? Güzel bir maçtan sonra veya piknikten sonra ya da yüzmeye gittikten sonra ? Elbetteki huzurlu olur, içi huzurla dolar, mutluluğun en doğal halini yaşar.

Peki fap yaptıktan sonra bu hale giriyor musun, gerçekten için huzurla doluyor mu? Hayır aksine vicdan azabı çekiyorsun o eylemi yaptıktan sonra ruhun da bedenin de çöküyor. Huzurlu olsaydın bu eylemin zararlı olduğuna kimse seni ikna edemezdi bu illetten kurtulmak için çareler aramazdın. Sen hiç googleda pikniğe gitmenin zararları, futbolun bedene zararları diye bir şey arattın mı? Böyle bir şeyi araştırma ihtiyacı duydun mu?

-Yapmayınca sinirli ve huysuz oluyorum, Gevşemek rahatlamak için:

Onu yapmadığın için sinirlisin, sinirini kaldırmak rahatlamak için yapıyorsun öyle mi?
Hayır sen onu yaptığın için sinirlisin, hayatında hiç fap yapmasaydın fap yapmadığın için sinirli olduğunu iddia eder miydin?

Şimdi sen de olmayan başka bir bağımlılık düşün.
Demek ki yapmadığın için değil bu eylemi yaptığın için sinirli oluyorsun madem fap yaptığın için bu hale geliyorsun neden bu halden çıkmak için yine fap yapıyorsun?
Demek ya mesele rahatlamak değildir ya da şifan fap değildir.

-Zevk için:


Bir ormanda gezdiğinizi düşünün daha önce hiç görmediğiniz bir yemiş gördünüz siz öncelik olarak bunun zehirli olup olmadığını mı düşünürsünüz yoksa lezzetli olup olmadığını mı?

Zehirli olduğunu öğrenirseniz tadını hala merak eder misiniz?

Demek zevk bir eylemi yerine getirmek için tek başına yeterli bir sebep değil, bir şeyin zararsız olması zevkinden daha mühimdir. Zararlıysa zevkine bakmaya lüzum yoktur.

Öyleyse sana yaparken ruhani yaptıktan sonra da hem ruhani hem bedeni zararlar veren fapı yapmaya zevk tek başına yeterli bir sebep olabilir mi?

-Tatmin olmak için:

Eğer ki bu fap seni tatmin etseydi vücudunu zorlayacak ve sana zarar verecek derecede arzu gelmezdi.
Öyle ki vücudun daha önceki kaybedilen mineralleri karşılayamadan ekstradan mineraller kaybediyor bu ise büyük bir zarardır.
Yani gerçekten tatmin olsaydın kendine zarar verecek derecede aynı eyleme ihtiyaç duymazdın.

Fap tatmin etseydi insanlar azgınlaşmazdı.
Fap yapan biri bir sonraki fap deneyimi için daha fazlasına ihtiyaç duyar bu da onu abaza ve daha azgın yapar.

Fap tatmin etmiyor aksine azgınlaştırıyor hiç bir şeyden zevk alamaz tatmin olamaz hale getiriyor.

Çok güzel bir yemek yediğin zaman tatmin olursun ama bu tatminlik seni başka şeylerden zevk alamaz hale getirmez fap ise tam tersini yapar dopamin reseptörlerine zarar verir ve sen fap ile tatmin olmadığın gibi hayatındaki diğer aktivitelerden de zevk alamaz onlarla tatmin olamaz hale gelirsin.

Yazıya dahil değildir, sadece ufak bir dokunuş: "Biraz düşününce inanılmaz saçma değil mi? Başkasının zevkiyle meni boşaltmak! "
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst