Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Borçlu Birisinden Zengin Tüccara

tüccar

Ticaretten ibaret...
Merhaba dostlar, bu andan itibaren bütün borçlarımı sıfırlayıp zengin bir tüccar kul olma niyetiyle başladığım günlüğe selamın aleyküm diyerek başlayalım.

Günlükte hem para kazanıp hem de bağımlılıklarla mücadele edeceğiz. (semen retention, sigara, şeker ve kumar)

Önceliğim dini kurallara göre olacak. Ve belirtmek isterim ki bu yolculuk 1 yıl da sürebilir 10 yıl da... 1M dolara ulaşmak kulağa zor gelse bile bunu hayal edebiliyorsam nasibimde bir ihtimal vardır.

Her gün kasayı size yazacağım. Yarından itibaren inşaatta çalışmaya başlayacağım. Borçlar var onların da hepsini konu onaylandıktan sonra yazacağım. Şimdi temiz bir uyku çekmem gerek :)

tüccar

Ticaretten ibaret...
Merhabalar, saat 06.00 da kalktım ve gün boyunca inşaatta çalıştım. Günlük kasa yevmiyem yani 800 TL :)

Yarın başka işlere girişeceğim. Şu borçları da sıfırlarsam kafam saat gibi olacak.

Bağımlılıklar:
Semen Retention ✅
Sigara ✅
Şeker ❌
Kumar ✅

tüccar

Ticaretten ibaret...
Yeni bir iş buldum yevmiyesi 975 TL... Aylıktan ziyade günlük yevmiyeli işler beni daha mutlu ediyor nedense. :)

1M $ a ulaşmak için bebek adımlarıyla yürüyoruz. Ve yaklaşık olarak: 40 Milyon Türk lirasına tekabül ediyor. Faizlerin yüksek olması doları uzun bir süre baskıladı ve baskılamaya devam ediyor.

Şu an kasa hâla 800 ₺...

Bağımlılıklar: (2. Gün)
Semen retention ✅
Şeker ❌
Kumar ✅
Sigara ✅

tüccar

Ticaretten ibaret...
2. Gün(düzenleme):

İçkili bir lokanta (bistro) ekstracı olarak işe çağırıldım. Ne kadar haram olduğunu bilsem bile nakit ihtiyaçlardan dolayı ve de boş durmaktansa iyi olacağını düşünüyorum. Zamanında harama bulaştığım için zamana bırakarak borçları sıfırlayacağım. Sonra dediğim gibi helalinden - faize bulaşmadan - bu 1M $ hedefini gerçekleştirmek üzere çalışacağım. TYT ve AYT'ye yarın gireceğim.

Hedef:
Uluslararası Ticaret ve Lojistik

UyKuSuZuM

Mars Yolcusu
2. Gün(düzenleme):

İçkili bir lokanta (bistro) ekstracı olarak işe çağırıldım. Ne kadar haram olduğunu bilsem bile nakit ihtiyaçlardan dolayı ve de boş durmaktansa iyi olacağını düşünüyorum. Zamanında harama bulaştığım için zamana bırakarak borçları sıfırlayacağım. Sonra dediğim gibi helalinden - faize bulaşmadan - bu 1M $ hedefini gerçekleştirmek üzere çalışacağım. TYT ve AYT'ye yarın gireceğim.

Hedef:
Uluslararası Ticaret ve Lojistik
Sakıncası yoksa yaş kaç usta

tüccar

Ticaretten ibaret...
"Evlenme imkânı bulamayanlar ise Allah, lütfundan onları zengin edinceye kadar iffetlerini korusunlar..."
(Nur, 24/33)

Bu ayette görüldüğü üzere "zenginlik" ve "iffetin korunmasından" bahsedilmiş. Bu ayet yolum olan maddi ve manevi zenginliğe ulaşmam için iyi bir rehberdir.

tüccar

Ticaretten ibaret...
Relapse, fakat sorun yok. Toparlanacağız...

TYT güzel geçti, bakalım darısı AYT'nin başına.

tüccar

Ticaretten ibaret...
Evet, tekrardan toparlanmam lazım...

Güncelleme: Tefeciye olan borç için markette çalışmaya girdim. 8500 TL aldığım paranın geri ödemesi 41.500 oldu. Bu şerefsizlere bulaşmanın bedeli çok ağır oldu... Kasa sıfırlandı maalesef Temmuz ayının maaşını verdikten sonra çok şükür sıfırlanıyor. Bir daha da tövbe bir daha almam. Dertten sıkıntıdan dolayı sr süreci de sıfırlanıyor.

Ayt pek iyi geçmedi. Bundan dolayı 2 yıllık oyun geliştirme ve programlama bölümünü yazacağım gibi görünüyor. Bilgisayar almam lazım, bunun için markette çalışmaya devam edeceğiz.

tüccar

Ticaretten ibaret...
Sanırım her şey berbat bir duruma dönüştü. Hesapta olmayan borçlar da meydana çıktı. Yaz tatili boyunca çalıştığım borca gidecek. Acı verici...

Bölüm olarak hibrid ve elektrikli taşıtlar teknolojisi bölümü geliyor. Şu an çalıştığım yer sanayide olduğu için tamirciler ile beraberim. Bakınca iyi bir yol olarak gözüküyor. Hem hibrid hem de elektrikli araçlar için bir servis açmak iyi olur.

Ticarete ise devam edeceğim. Bu süreç içerisinde...

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6