Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Bu Basit Yöntemle Telefon Kullanımınızı Azaltın!

Onur A.

Monte Kristo Kontu
Üst derleme: Arkadaşlar bu metotta amacınız en çok vakit geçirdiğiniz uygulamaları saptayıp bu uygulamaları 2 kategoriye ayırmak olmalı: (1) Hemen bırakabileceğiniz uygulamalar ve (2) anında bırakamayacağınız uygulamalar. Hemen bırakabileceğiniz uygulamalar için hesabı silme işlemi başlatıp o uygulamayı telefondan kaldırmalısınız. Anında bırakamayacağınız uygulamalarda da o uygulamayı günde 10 dakika azaltarak o uygulamayı hiç kullanmayana kadar kullanmak olmalı amacınız.

Merhaba arkadaşlar.

2 gündür bir tavsiye veriyordum tavsiye isteyenlere. Ayrı bir başlık olarak paylaşmaya karar verdim bu tavsiyeyi. Umarım faydalı bulursunuz ve sizin bir bağımlılığı yenmenizde tuzum olmuş olur. Şimdiden belirteyim: Ben Xiaomi kullandığım için ona göre paylaşıyorum. Sizin işletim sisteminiz neyse kendinize göre modifiye edin.

1. adım: Öncelikle telefonunuzun "Ayarlar" sekmesinde "Ekran Süresi" ya da "Ebeveyn Denetimleri" gibi bir seçeneği arayın. Xiaomi telefonlarda bu "Dijital Denge ve ebeveyn denetimleri" olarak geçiyor.
IMG_20250209_113114.jpg

2. adım: Bu seçeneği bulduktan sonra "Uygulama sınırlamaları" tarzında bir seçeneği bulun.
IMG_20250209_113242.jpg

3. adım: Bu seçeneği bulduktan sonra hangi uygulamada ne kadar vakit geçirdiğinizi gösteren bir ekranla karşılaşıyor olmanız gerekiyor. Ve o uygulamanın yanında bir kum saati işareti gibi bir şey olması lazım, o uygulamaya sınır koymak için.
IMG_20250209_113523.jpg

4. adım: Bunu da ayarladıktan sonra artık hazırsınız demektir. Görmeniz gereken son uyarı da şöyle bir şey olmalı.
Screenshot_2025-02-09-11-35-59-520_android-edit.jpg

Artık o uygulamayı günlük ne kadar kullanacağınızı ayarlamış bulunuyorsunuz. Bir uyarıda bulunayım: Canınız "Ayarlar"a tıklayıp o sınırlamayı kaldırmak isteyecek zaman zaman. Bunu yapmamaya alıştırın kendinizi. Benim son paylaştığım ekran tarayıcıya koyduğum sınırlamaya ait. İstisna yaptım, bu rehberi paylaşmak için.

Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6