Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Can sıkıntısı ve Anksiyete

Walter Bishop

Jüpiter Yolcusu
Katılım
7 Mar 2021
Mesajlar
114
Tepki puanı
242
Puanları
64
Konum
istanbul
Selam arkadaşlar, üniversite sınavı mezuna kalmak ve korona gibi problemler yüzünden yaklaşık 2 senedir evdeyim yakın arkadaşlarımla nadiren buluşabiliyorum yani kısaca, neredeyse hiç sosyal hayatım yok gibi bir şey, hiçbir şey yapasım gelmiyor üniversite derslerine bile zor giriyorum girsem bile zor anlıyorum. Arada bir mecburiyetten DGS sınavına çalışıyorum, neverfap e başlamamla birlikte spora başladım çok şükür ki 20 gündür aralıksız bunu devam ettirebiliyorum bunun bana faydasını oldukça gördüm, sevdiğim konularda araştırma yapıp mümkün mertebe kendimi geliştirmeye çalışıyorum ki bunları yapsam bile maksimum günde 5-6 saatim gidiyor geriye kalan 10 saatim hep boş geçiyor ve bu beni aşırı sıkıyor resmen daralıyorum, bu konu hakkında önerileriniz var mı ? Veya benzer şeyleri yaşayanlar neler yapıyor ?

Evet hayallerim için ne yapmam gerektiğini çok iyi biliyorum fakat aktif bir hayatım olmadığı için bunların büyük çoğunluğunu gerçekleştiremiyorum, sizce bu iradesizlik mi yoksa yukarıda bahsettiğim süreçlerin bir sonucu mu ?
 

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
1,085
Tepki puanı
2,933
Puanları
180
Pandemi döneminde birçok kişi bu hale geldi, kendini soyutlama. Stresini atacak başka şeyler bul ve işlerine, sorumluluklarına odaklan. Kendini geliştirmeye çalışman çok iyi. Dostum sen zaten robot değil insansın. Tüm gününü dopdolu geçiremezsin ancak elimizden geldiğince dolu geçirmeye çalışmalıyız. Kalan 10 saati sadece sen doldurabilir ne yapacağına sen karar verirsin ve yaparsın, sihirli bir değnek yok ki ilham gelsin. DGS sınavını arada bir değil de iki günde bir çalış ve ücretsiz online kurs al mesela. Tüm gün yatıp duranlar da var, sen kötü bir durumda değilsin.

Aktif derken sosyalliği kastettin sanırsam. Hayalini bilmediğim için yorum yapamayacağım ama günümüzde her şey yazılı kağıdına bakıyor önceliği ona vermek zorundasın, biliyorsun. İradesiz değilsin, iradeni geliştirmeye bak. Sıkılman normal, mesele mümkün olduğunca kendi öz disiplinini geliştirmekte.
 

crazyvolkan12

Yeni Fapstronot
Katılım
13 Kas 2020
Mesajlar
25
Tepki puanı
22
Puanları
4
evde oturmaktan yakınıyorsun anladığım kadarıyla, sporunu dışarıda yapabilirsin. ya da boş zamanlarında yürüyüşe/koşuya çıkabilirsin. bunları yapmak için kimseye ihtiyacın yok. istanbul'da ikamet ediyorsan halk eğitim merkezine git ücresiz kurslardan faydalan, yeni arkadaşlar edin.
 

Bravo

Merkür Yolcusu
Katılım
6 Kas 2020
Mesajlar
124
Tepki puanı
176
Puanları
58
Mark Twen'e sormuşlar:Başarını neye borçlusun?
O da cevap vermiş:Çok basit.Her gün 1 saat yürüyorum.
Yani sosyal hayatın olmasa bile bununda faydalı olacağını düşünüyorum.Ben evde otururken içim daralıyordu.Bunun bana baya faydası olmuştu.
Kitap okumak bağımlılık yapar.Ama aynı kitabı okursanda sıkar.Al 4-5 tane kitabı her gün hepsinden 5 sayfa falan oku.Görüceksin zaman su gibi akıp gitmiş.
Yinede zaman senin.Güzelim 10 saati heba etme sakın.Başarılar dilerim
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst