Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Defter/Ajanda Tavsiyesi

The King

Deneyimli Üye
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
296
Tepki puanı
759
Puanları
160
Gündelik hayatta birçok bilgi, fikir, düşünceyle karşılaşıyorum. Tüm bunlar beni aydınlanmaya, bazen düşüncelere sevk ediyor. Gene çeşitli araştırmalar, videolar... Hep bilgi, bilgi...

Bunları online olarak not defterlerine, çeşitli uygulamalara, birçok yere kaydettim. Ama bir daha dönüp bakmıyorum. Yüzünü bile açmıyorum onların. Ve haliyle birini bile uygulamıyorum, aklımdan uçup gidiyor.

O yüzden fiziki bir defter tutmak istiyorum. Ama elimde çok defter olmasına rağmen beni yazma şevkine sevk eden bir şey yok. O yüzden kallavi bir defter almak istiyorum. Bütçemi 70-80 liraya kadar dayandırdım bir defter için. Bir defterden ziyadesi olacak çünkü benim için kişisel gelişim kitabım mahiyetinde bir şey olacak. Çok şeyi not alacağım, her haftasonu tekrar edeceğim. Gelişimimi takip edeceğim bir şey olsun istiyorum.

Bu konuda kendisi kullanan ya da engin araştırma becerisiyle bana temiz bir defter bulacak bir arkadaşa ihtiyacım var :)

Büyük, içerisi kaliteli, kullanışlı bir defter. Tek isteğim bu. Onlarca sayfa dolaştım teki aklıma yatmadı. Yardım bekliyorum...
 

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
1,085
Tepki puanı
2,933
Puanları
180
Yani, şöyle orta boy geniş yapraklı mavi veya siyah deri kapaklı bir ajanda seçebilirsin. Ajanda bu içindeki boş sayfalar sende yazma isteği uyandırmaz ki. Sadece dikkat etmen gereken sayfa tasarımı ve sayfa kalitesi.

Önemli olan düşüncelerini veya elde ettiğin önemli bilgileri o boş sayfalara sistemli ve kendince süslü bir şekilde yazabilmen.

Haftanın şiiri/sözleri köşesi. Haftanın kişisel gelişim tavsiyeleri köşesi ...

Belki siyah yapraklı defter?
 

Ahmed-

Jüpiter Yolcusu
Katılım
25 Eyl 2021
Mesajlar
165
Tepki puanı
235
Puanları
64
Bende ajanda almıştım. Ondan sonra kullanmadım. Notion diye bir uygulama var. Müthiş birşey. Orada çoğu şeyini yazabilirsin. Günlük uygulaması da kullanıyorum. Google play de ismi daylio ama istediğini de kullanabilirsin. Mesela ben aklıma güzel bir fikir veya düşünce gelince direk telefonumun ana sayfasında not defteri var . Oraya yazıyorum.Screenshot_2021-11-10-10-01-50-359_com.miui.home.jpg
 

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,168
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
Bende ajanda almıştım. Ondan sonra kullanmadım. Notion diye bir uygulama var. Müthiş birşey. Orada çoğu şeyini yazabilirsin. Günlük uygulaması da kullanıyorum. Google play de ismi daylio ama istediğini de kullanabilirsin. Mesela ben aklıma güzel bir fikir veya düşünce gelince direk telefonumun ana sayfasında not defteri var . Oraya yazıyorum.Ekli dosyayı görüntüle 560
Notion bu anlamda yapılmış bir uygulama zaten. Forum içerisinde kullanımına dair bir yazı paylaşmıştım. Defter her yere gitmeyebilir ama uygulama her yerde. İçinde her türlü içerik tutuluyor. Tasarım kalıpları ile istediğin şekilde kullanabiliyorsun. Örneğin görev listesi, haftalık ajanda, aylık ajanda gibi şeyler var. Arkadaşın işine daha çok yarar diye düşünüyorum.
 

captanhero

Mars Yolcusu
Katılım
11 Kas 2020
Mesajlar
74
Tepki puanı
137
Puanları
43
Hocam keskin colorun galiba yanlış hatırlamıyorsam termo deri çizgisiz defterleri var büyük boyu 50 küçük boyu 40tl civarı. Ben büyük boyu bitirdim gibi şu an küçük boy kullanıyorum. Tavsiye ederim. Özellikle de çizgisiz defter tavsiye ederim
 

The King

Deneyimli Üye
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
296
Tepki puanı
759
Puanları
160
Maalesef uygulamaların sürdürülebilirliği yok. Klasik ajandalardan da hazzetmiyorum :) Biraz büyücü defteri tadında bir şeyler alasım var. Bakalım artık :)
 

Samuray

Son Dopamin Bükücü
Üst Düzey Moderatör
Katılım
15 May 2021
Mesajlar
800
Tepki puanı
1,841
Puanları
160
Klasör alıp her gün ilgili kağıdı doldurup ona takabilirsin. 2 aylık arşivler halinde devam ettirilebilir. Klasör yerine klipsli dosya da tercih edilebilir.

Çılgınca bir şey yapıp A3 kağıdına yazabilirsin ve A3 için olan dosyalarda saklayabilirsin. Bir yere taşıması zor olur ancak devlet planlaması gibi dosya hazırlarsın. (Bunu yapan çılgınlar cidden var, biri benim. :) )

Ya da iyi kalite standart defter alıp kalemlere bütçe ayırabilirsin. Bazı kalemlerle yazmak aşırı zevkli oluyor, dolma kaleme iyi diyorlar ama deneme fırsatım olmadı. Kalemler ilgi çekici geliyorsa bu yazma isteğini destekleyebilir.

Dediğin gibi bir büyücü defteri de alabilirsin. İçerisine de sihirli (havalı) kalemle yazarsan hobiye dönüşebilir biraz. Göze hitap ettiği için devam ettirmeye teşvik edeceğini düşünüyorum. Paragraf sorularındaki o tutkulu yazarlar gibi davranabilirsin o narin deftere. İlginç bir şekilde zevkli oluyor :)
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst