Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Dejenere Kültür Neden Popüler?

• Konuyu başlatan Mantıkçı Kişi
  • Başlangıç tarihi
M

Mantıkçı Kişi

Misafir
İnsanlar neden zevk kölesi hâline gelmişler. Geçen "Konuşanlar" adlı programın bir özet bölümüne denk geldim. Maalesef arkadaşların ağzının ayarı da pek bulunmuyor. Tamam bu program komedi için ama bence bunun bile günümüz toplumunda bu şekilde sunulması hiç doğru değil. Değişen toplumla birlikte Sanat, Yaşam ve hayat amacı bayağı değişiklik gösterdi insanlarda. Bu komünitede olduğum için mutluyum. Buradaki bazı insanlar böyle bir dejenerasyonun farkında. Ama insanlığın geneli neden buna doğru evriliyor? Neden düşünmüyor? Örnek vereyim bazı arkadaşlar karşı çıkabilir ama ciddi araştırmaların sonuçlarına göre evlilik öncesi birden fazla kişiyle ilişki yaşamış insanların mutsuz bir evlilik yaşama oranı daha yüksek. Yani böyle bir örnek elimizdeyken bile insanları düşünmekten alıkoyan nedir ? Buradaki insanları da ya da bunun dışında bazı insanları da Kutsal veya Seçilmiş kişi olduğunu zannetmiyorum. Ama bunun düzelmesini istiyorum. Çünkü böyle gittikçe bozulan bir toplumla yavaş yavaş karşılaşacağız. Siz de görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
O programı ben de kesinlikle sevmiyor ve izlenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca komik falan da değil.
Toplumumuz gitgide ahlaksızlaşmaya, anormal davranışları, ilkeleri normalleştirmeye, batıdan bile daha fazla batılaşmaya, özünü kaybetmeye devam ediyor...

G

gordon

Misafir
O programı ben de kesinlikle sevmiyor ve izlenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca komik falan da değil.
Toplumumuz gitgide ahlaksızlaşmaya, anormal davranışları, ilkeleri normalleştirmeye, batıdan bile daha fazla batılaşmaya, özünü kaybetmeye devam ediyor...
Katılıyorum. Geçenlerde biri izlediğini ballandıra ballandıra, övünerek söylüyordu acıdım resmen.

Lazkopat

Emektar Üye
Toplum gittikçe öyle olmuyor. Toplum zaten öyleydi. Tv dizileri insanların ahlakını bozuyor mu sanıyorsunuz? Hayır, öyle değil. Toplum zaten bozuk olduğu için bu tarz içerikleri izlemeyi seviyor. Tv dizileri zaten toplumun kendisini yansıttığı için toplum bu dizileri seviyor.

Son düzenleme:

Richard Winters

🔱
Meydan Okuma Rozeti
Konuşanları seviyorum güzel program toplumu böyle programlardan arındırmaya gerek yok zorlada izleyen yok sonuçta keyifli bana göre

M

Mantıkçı Kişi

Misafir
Batılılaşma terimi yanlış direkt bence. Gelişim eğiti,ahlak ve düzenin sürekliliği ile olur.

M

Mantıkçı Kişi

Misafir
Toplum gittikçe öyle olmuyor. Toplum zaten öyleydi. Tv dizileri insanların ahlakını bozuyor mu sanıyorsunuz? Hayır, öyle değil. Topkum zaten bozuk olduğu için bu tarz içerikleri izlemeyi seviyor. Tv dizileri zaten toplumun kendisini yansıttığı için toplum bu dizileri seviyor.
Bir şey normal değilken sürekli propagamdası yapılırsa o da normalleştirilir. Yani dediğinde de haklılık payı var ama bence benim dediğim de etkiliyor.

M

Mantıkçı Kişi

Misafir
Bir şey normal değilken sürekli propagamdası yapılırsa o da normalleştirilir. Yani dediğinde de haklılık payı var ama bence benim dediğim de etkiliyor.
Muhtemelen o nesli de bir önceki nesil etkiledi. Zevk düşkünlüğü ve benzeri işler insanı hep başarı ve düzenlilikten uzaklaştırır.

M

Misafir

Misafir
Bu konuda diyebilecek çok şey yok teknoloji geliştikçe bize faydalar getirdiği gibi zararlarda getiriyor. Bu zararlardan biride toplumsal dejenerasyonlar. Ayrıca bunun en çok olduğu ülkelerden biri de Türkiye bence ancak bu dejenerasyonların tek sebebi teknolojinin gelişimi değil. Türk düşmanı falan değilim, zaten ben de Türk'üm fakat kabul edelim tembel ve empati yoksunu bir milletiz. Her konuda işin kolayına kaçmaya çalışıyoruz. Para kazanmaya bile "köşeyi dönmek" gibi deyimler kullanıyoruz. İnsanlara bakıyorum herkes birbirinin kuyusunu kazmak peşinde. Daha kendi dini konusunda bile fikri olmadan başka görüşteki insanlara saldırıyor. Ayrıca din veya başka bir konuda bizim millet genel olarak yeni fikirlere kapalı. Şu anda Türkiye'de yaşayıp Müslüman'ım diyen kişilerin %90'ı daha neye inandığını bilmiyor çünkü öğrenmeye, okumaya üşeniyor. Sırf bir siyasi parti için farklı görüşteki kişilere hakaretler yağdırıyor. Okullara bakıyorum resmen tembel olmak, devamsızlığının olması gibi şeyler bir marifetmiş gibi davranıyor çoğu öğrenci. Ebeveynlere bakıyorsun, çocuk gelişiminden ve psikolojisinden zerre anlamadan çocuk büyütmeye çalışıyor. Kendimden örnek vereyim. Geçen sene YKS sonucum kötü geldi diye ailemden yemediğim hakaret, küfür kalmamıştı ve eminim ki Türkiye'deki ailelerin %90'ı böyle. Yani toplumda oluşan bu tarz sorunları direkt olarak bir TV dizisine veya bir youtube videosuna falan bağlayamazsınız. Bu arada yukarıda saydığım şeylerin en az yarısı benim için de geçerli ve kabul edin sizin içinde geçerli çünkü Türkiye'de doğup büyüdünüz.

Son olarak Aziz Nesin'in sözünü hatırlatmak istiyorum: "Türk insanının %60'ı aptaldır."

Her şeye rağmen yukardaki yazdıklarım günümüz Türkiye halkı için geçerli. Ancak Türk milleti geçmişten beri böyle değildir. Arap kültürünü İslam sanarak, yanlış Batılılaşma ile kendi kültürümüzü yok ettik ve Türk milletinin neredeyse bütün üstün niteliklerini kaybettik. Umarım özümüze döneriz ve daha güzel günler yaşarız.

Moderatörün son düzenlenenleri:

jesus tod

Ay Yolcusu
Buradaki bazı insanlar böyle bir dejenerasyonun farkında.
Türklük veya din insanların umrunda değil.
Gününü gün etme peşinde çoğu kişi.

İnsanlar neden zevk kölesi hâline gelmişler.
Ama insanlığın geneli neden buna doğru evriliyor? Neden düşünmüyor?
Tembeller çünkü.
Herkes nihayetinde az veya çok tembeldir.

Örnek vereyim bazı arkadaşlar karşı çıkabilir ama ciddi araştırmaların sonuçlarına göre evlilik öncesi birden fazla kişiyle ilişki yaşamış insanların mutsuz bir evlilik yaşama oranı daha yüksek. Yani böyle bir örnek elimizdeyken bile insanları düşünmekten alıkoyan nedir ?
Kaynak?

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6