Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Dejenere Kültür Neden Popüler?

• Konuyu başlatan Mantıkçı Kişi
  • Başlangıç tarihi
M

Mantıkçı Kişi

Misafir
Bu konuda diyebilecek çok şey yok teknoloji geliştikçe bize faydalar getirdiği gibi zararlarda getiriyor. Bu zararlardan biride toplumsal dejenerasyonlar. Ayrıca bunun en çok olduğu ülkelerden biri de Türkiye bence ancak bu dejenerasyonların tek sebebi teknolojinin gelişimi değil. Türk düşmanı falan değilim, zaten ben de Türk'üm fakat kabul edelim tembel ve empati yoksunu bir milletiz. Her konuda işin kolayına kaçmaya çalışıyoruz. Para kazanmaya bile "köşeyi dönmek" gibi deyimler kullanıyoruz. İnsanlara bakıyorum herkes birbirinin kuyusunu kazmak peşinde. Daha kendi dini konusunda bile fikri olmadan başka görüşteki insanlara saldırıyor. Ayrıca din veya başka bir konuda bizim millet genel olarak yeni fikirlere kapalı. Şu anda Türkiye'de yaşayıp Müslüman'ım diyen kişilerin %90'ı daha neye inandığını bilmiyor çünkü öğrenmeye, okumaya üşeniyor. Sırf bir siyasi parti için farklı görüşteki kişilere hakaretler yağdırıyor. Okullara bakıyorum resmen tembel olmak, devamsızlığının olması gibi şeyler bir marifetmiş gibi davranıyor çoğu öğrenci. Ebeveynlere bakıyorsun, çocuk gelişiminden ve psikolojisinden zerre anlamadan çocuk büyütmeye çalışıyor. Kendimden örnek vereyim. Geçen sene YKS sonucum kötü geldi diye ailemden yemediğim hakaret, küfür kalmamıştı ve eminim ki Türkiye'deki ailelerin %90'ı böyle. Yani toplumda oluşan bu tarz sorumları direkt olarak bir TV dizisine veya bir youtube videosuna falan bağlayamazsınız. Bu arada yukarıda saydığım şeylerin en az yarısı benim için de geçerli ve kabul edin sizin içinde geçerli çünkü Türkiye'de doğup büyüdünüz.

Son olarak Aziz Nesin'in sözünü hatırlatmak istiyorum: "Türk insanının %60'ı aptaldır."
Benim ailem benimki düşük.
Yani dediğine katıliyorum da ben o gösteriyi söylerken misal verdim. Bunun dışında çok fazla etmen var. Bizde de sorun var ama sorunu arttıran propagandalar da var. Amerikan Etkisi dünyada arttığından beri yerel kültürler yok olmaya başladı. İnsanlar zevk için yaşamaya daha meyletti.

M

Mantıkçı Kişi

Misafir
Kültür de din de kolektif bir yapıdır. Ben ahlak kurallarımı kendim oluştururum. 2 kişinin yaptığı ve kimseye zarar vermeyen bir aktivite niye ahlaksız olsun?
Kültürün dinin kollektif yapıda olması onlardan insanların kopacağı bir şey anlamına gelmez. Tamam liberal bir kafadasın bir şey demiyorum ama kültür insanlarla birlikte gelir ve devam eder. Yani kültür senle birlikte ve senin yaptıkların doğrultusundadır. Saçma bir düşünce bunlar böyle diye reddetmek. Hani bugün belki Türk Kültürünu beğenmezsin kendini bu kültürden soyutlarsın ama farketmeden başka bir kültür veya kültür grubunun üyesi olursun. Hadi hiç bir bulunan kültüre benzemiyorsun öyle bir durumda bile senin gibi dünyada düşünen insanların adını koymadan oluşturduğu bir kültürün parçası olursun. Yani kısacası bundan pek soyutlanmak mantıklı değil.

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Batılılaşma terimi yanlış direkt bence. Gelişim eğiti,ahlak ve düzenin sürekliliği ile olur.
Ahlaksızlaşma sizin için batılılaşma mı? Bence tam tersi doğululaşma...
Orada yazdığım ahlaksızlık teriminde tüm suçu Batı'ya atmadım. Biz adım atalı yıllar yıllar oldu zaten. Her geçen yılda daha da arttığını fark ettim. Önceki mesajlarda Mac'in yazdığı çok doğru. Eski nesiller yeni nesilleri ister istemez bu konuda da etkiliyor. Tüm oluşan ahlaksızlık tabiki sadece Batıya özenmenin getirdiği bir şey değil.
Enki, Suudi Arabistan'ın halini evet biliyorum.

B

Brock

Misafir
Sex bir suç değil. Örneğin cinayet 2 kişi arasındadır ancak sadece o 2 kişiyi ilgilendirmez. Ancak sex sadece ilişkiye girenleri ilgilendirir.
sex yapmak tabiki suç değil ve iki kişiyi ilgilendirir bu doğru. ilgilendirip ilgilendirmesi mesele değil mesele doğru olup olmaması. yanlış birşey yapınca etkisi ilgilendiren kişiyle sınırlı kalmaz , aynı zamanda yanlışın çoğalmasına katkı sağlar. bakkaldan ekmek almakta suç değil bakkalla senin aranda. ama bakkaldan ekmeği alıp 1 tl verip kaçarsan (2tl eksik) buda sadece ikinizi ilgilendirir. iki kişiyi en çok etkiler , mahalleyle beraber.

B

Brock

Misafir
Kültür de din de kolektif bir yapıdır. Ben ahlak kurallarımı kendim oluştururum. 2 kişinin yaptığı ve kimseye zarar vermeyen bir aktivite niye ahlaksız olsun?
peki yarın birgün toplumdaki bir başka biriside kendisi oluşturduğu ona göre doğru olan ahlak kurallarıyla size zarar verse ne yaparsınız ? bankta oturuyorsun adamın teki suratina bi tane şaplak attı "bu bana göre yanlış değil " dedi. ne tepki verirsiniz bu duruma hocam sadece tepkinizi soruyorum ?

Savascı

Deneyimli Üye
İnsanlar neden zevk kölesi hâline gelmişler.
Bana kalırsa bunun cevabı evrimde saklı.Çünkü türümüzün birinci önceliği hayatta kalmaktır.Eskiden yaşanan zor şartlar altında türümüz hayatta kalmak için konfora muhtaçtı.Bu yüzden konforu sevmemiz hiç şaşılaşı birşey değil.Ama eski atalarımız bunlara hem kısa süreli hem de çok az sayıda ulaşabiliyordu.Gelişen teknoloji sayesinde konforu istediğimiz gibi kontrol edebildiğimiz için bugün insanlara neredeyse sınırsıza yakın sunuyoruz ve tabi ki bununda bağımlılık yapması kaçınılmaz oluyor.

jesus tod

Ay Yolcusu
burda 2 kişinin yapıpta diğer insanlara zararı olmayan (ki bu imkansız yapılan her kötü eylemin etkisi çoğalır)
İki eşcinselin yaşadığı cinsel ilişki diğer insanlara nasıl zarar verebilir?

İki heteroseksüel insanın yaşadığı cinsel ilişki diğer insanlara nasıl zarar verebilir?

Doğal afetler yoluyla mı diyeceksin?

B

Brock

Misafir
İki eşcinselin yaşadığı cinsel ilişki diğer insanlara nasıl zarar verebilir?

İki heteroseksüel insanın yaşadığı cinsel ilişki diğer insanlara nasıl zarar verebilir?

Doğal afetler yoluyla mı diyeceksin?
bir insanın bir ekrana bakarak pipisiyle oynamasında insanlara ne gibi bir zarar olabilir ki ?

B

Brock

Misafir
Hocam zaten yasaya uygun olmayan bir şey yapalım demedim. cinsel ilişki T.C. anayasasında yasaklanmamıştır. Yasal olan şeylerde ahlak kurallarımı kendim oluştururum. Birisine vurmak da şiddettir ve yasal değildir. Örneğin yalan söylemek suç değil ama bana göre de ahlaki değil.
neye göre belirliyorsunuz peki ahlak kuralınızı hocam

M

Mantıkçı Kişi

Misafir
Bana kalırsa bunun cevabı evrimde saklı.Çünkü türümüzün birinci önceliği hayatta kalmaktır.Eskiden yaşanan zor şartlar altında türümüz hayatta kalmak için konfora muhtaçtı.Bu yüzden konforu sevmemiz hiç şaşılaşı birşey değil.Ama eski atalarımız bunlara hem kısa süreli hem de çok az sayıda ulaşabiliyordu.Gelişen teknoloji sayesinde konforu istediğimiz gibi kontrol edebildiğimiz için bugün insanlara neredeyse sınırsıza yakın sunuyoruz ve tabi ki bununda bağımlılık yapması kaçınılmaz oluyor.
Aynen o şekilde. Kontrol ve hızlı bir teknolojik ivmelenmeye insan doğası henüz kendini adapte edemedi.

kendine nofabır

Ay Yolcusu
neye göre belirliyorsunuz peki ahlak kuralınızı hocam
Olabildiğince yasaya göre dine yada dogmalara aldırış etmeden kendimce ayarlıyorum. Hatta diğer insanlardan gördüklerimi olabildiğince kimsenin manevi ve fiziksel zarar görmediği yasalar işte daha neyi sorguluyosun çoğu kişi böyledir. İlla ki hatalı kararlarımız olucak ama minumum da tutarak ayarlamalıyız bence.

B

Brock

Misafir
Hocam zaten yasaya uygun olmayan bir şey yapalım demedim. cinsel ilişki T.C. anayasasında yasaklanmamıştır. Yasal olan şeylerde ahlak kurallarımı kendim oluştururum. Birisine vurmak da şiddettir ve yasal değildir. Örneğin yalan söylemek suç değil ama bana göre de ahlaki değil.
hocam konuyu farklı biryere çekmişsiniz sexin zaten ne yasa nede başka birşeyce yasak olduğunu söylemedim. mesela biriyle ticari alışveriş yapmakta yasak değil. ama bunun kuralları var haksızlığı engellemek adına

B

Brock

Misafir
Yok hocam kafaya vurma örneği vermiştiniz. O örnekle seksin farklılığı, hem cinsel ilişki yasal vurmak yasal değil, hem de sekste 2 tarafın da rızası var vurmakta yok. Ticari alışveriş örneğinizle cinsel ilişki de benziyor. Sekste de karşı taraf istemiyorsa şiddet uygulamak suçtur ya da taciz tecavüz suçtur. Aslında benzer şeyler söylüyoruz, siz neden sekse karşısınız?
kim karşı hocam
nasil yok hocam rizasi siz savunmuyormusunuz insanların "bana göre bu doğru" diyip hareket etme özgürlüklerini ??

B

Brock

Misafir
Seksi yapan 2 kişiden biri

Hocam yukarda da belirttim. Yasalara aykırıysa bu özgürlük değildir. Bana göre doğru diyip hareket etmek yasalara uygun olan kişisel ahlak kuralları için geçerlidir.
sorumun cevabı bumu hocam yasalar mı belirliyor ahlak anlayışınızı

Lazkopat

Emektar Üye
Madem ki sexten bahsedilmiş şunu şuraya bırakıyorum: Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun 15.09.2015 tarih ve 2013/749 E. 2015/277 Karar sayılı içtihadı “Fail, cinsel ilişkide bulunduğu mağdurenin 15 yaşını doldurmadığı halde, 15 yaşını doldurduğu düşüncesiyle mağdure ile rızasıyla cinsel ilişkide bulunur ve şikayetçi olmayan mağdurenin yaşı konusundaki hatası esaslı, diğer bir ifadeyle kabul edilebilir bir hata olursa, bu takdirde fail 5237 sayılı TCK’nun 30. maddesinin birinci fıkrası uyarınca suçun maddi unsurlarından olan mağdurun yaşına ilişkin bu hatasından yaralanacak, bunun sonucu olarak yüklenen suç açısından kasten hareket etmiş sayılmayacağından ve bu suçun taksirle işlenmesi hali kanunda cezalandırılmadığından 5271 sayılı CMK’nun 223. maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi gereğince beraatına karar verilmesi gerekecektir. 16ydı 15 olmuş. 15 yaşını dolduran kişi için de geçerli. Rızası olduğuna dair kanıt örneği: "Lazkopat ile birlikte olurken rızam vardı" yazılı bir kağıt veyahut ses kaydı.

Dipnot: Bu yazdıklarım 18 yaşından küçük ergen olanlar için. Yani her gün eli penisinde olanlar için :)

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6