M
Mantıkçı Kişi
Misafir
Benim ailem benimki düşük.Bu konuda diyebilecek çok şey yok teknoloji geliştikçe bize faydalar getirdiği gibi zararlarda getiriyor. Bu zararlardan biride toplumsal dejenerasyonlar. Ayrıca bunun en çok olduğu ülkelerden biri de Türkiye bence ancak bu dejenerasyonların tek sebebi teknolojinin gelişimi değil. Türk düşmanı falan değilim, zaten ben de Türk'üm fakat kabul edelim tembel ve empati yoksunu bir milletiz. Her konuda işin kolayına kaçmaya çalışıyoruz. Para kazanmaya bile "köşeyi dönmek" gibi deyimler kullanıyoruz. İnsanlara bakıyorum herkes birbirinin kuyusunu kazmak peşinde. Daha kendi dini konusunda bile fikri olmadan başka görüşteki insanlara saldırıyor. Ayrıca din veya başka bir konuda bizim millet genel olarak yeni fikirlere kapalı. Şu anda Türkiye'de yaşayıp Müslüman'ım diyen kişilerin %90'ı daha neye inandığını bilmiyor çünkü öğrenmeye, okumaya üşeniyor. Sırf bir siyasi parti için farklı görüşteki kişilere hakaretler yağdırıyor. Okullara bakıyorum resmen tembel olmak, devamsızlığının olması gibi şeyler bir marifetmiş gibi davranıyor çoğu öğrenci. Ebeveynlere bakıyorsun, çocuk gelişiminden ve psikolojisinden zerre anlamadan çocuk büyütmeye çalışıyor. Kendimden örnek vereyim. Geçen sene YKS sonucum kötü geldi diye ailemden yemediğim hakaret, küfür kalmamıştı ve eminim ki Türkiye'deki ailelerin %90'ı böyle. Yani toplumda oluşan bu tarz sorumları direkt olarak bir TV dizisine veya bir youtube videosuna falan bağlayamazsınız. Bu arada yukarıda saydığım şeylerin en az yarısı benim için de geçerli ve kabul edin sizin içinde geçerli çünkü Türkiye'de doğup büyüdünüz.
Son olarak Aziz Nesin'in sözünü hatırlatmak istiyorum: "Türk insanının %60'ı aptaldır."
Yani dediğine katıliyorum da ben o gösteriyi söylerken misal verdim. Bunun dışında çok fazla etmen var. Bizde de sorun var ama sorunu arttıran propagandalar da var. Amerikan Etkisi dünyada arttığından beri yerel kültürler yok olmaya başladı. İnsanlar zevk için yaşamaya daha meyletti.