Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Delifisek | Nihai Günlük

R

Rust Cohle

Misafir
19 Temmuz 2025, Cumartesi

Bugün sabah namazı için kalkma iradesini gösteremeyip kurduğum alarmı kapatıp uyumaya devam ettim. Sabah 8'de telefonumun mesaj sesine uyandım, arkadaşımın sınav sonucumu sormasıyla sonuçların açıklandığını öğrendim. Bu kısım apayrı bir konu ama sonucum beklediğimden de kötü geldi -burada yazmayacağım- ve tekrar mezun yolu göründü. Babamla konuşurken olumlu baktı ama annem biraz sorun çıkartıyor haklı olarak, ilerleyen günlerde babamın da annemin safına geçeceğini düşünüyorum. Biraz zorlu bir ikna süreci olacak. Her neyse, kahvaltıdan sonra babama bağ bahçe işlerinde yardım ettim, elimizden çıkaracağımız birkaç eşyayı taşımasına da yardım ettim. Gün boyu sınav sonucumu ve bununla n'apacağımı düşündüm, birkaç arkadaşımla da konuştum. Ara sıra evden çıkıp verandada oturup dışarıyı seyrettim. Birkaç ev işini yaptım aileme şirinlik olsun diye. Akşam için kendi yemeğimi hazırladım. Bugün böyle geçti. Aslında kötü de olsa sonuçların açıklanması beni oldukça rahatlattı, dert tasa kalmadı. Zaten kötü değil de orta bir sıralama yapsaydım gidip gitmemek dert olurdu. Şimdi muhtemelen bir senemi daha evde geçireceğim. Sağlık olsun, Allah hakkımızda hayırlı olan neyse bize onu nasip etsin.​
Canın sağolsun Hocam, hayata bir kere geliyoruz ve sevdiğimiz zevk aldığımız işi yapmamız lazım,
Mezun iken yaptığın hatalar nelerdi ve mezun birine tavsiyelerin var mıdır? Şimdiden iyi çalışmalar.

Delifisek

Merkür Yolcusu
Yine yazıp yazıp sildim, kelimelerimi beğenemiyorum. Beyin sisi de çok arttı. B*k gibi yazmışım, okumamanız daha iyi. Özetle tekrar kendi bataklığımdayım, yarın itibariyle burayı daha sık kullanacağım. İyi geceler.

Delifisek

Merkür Yolcusu
1 Eylül 2025, Pazartesi

Sabah saat sekize gelirken yarım saattir kurcaladığım telefonu bırakıp yataktan kalktım. Dün gece yatmadan önce üşendiğim için şimdi duş almam gerekti. Mayıstan beri alışkın olduğum soğuk su ayılmama yardımcı oldu. Çantama birkaç kitap/defter koyup evden çıktım, arabaya binip kütüphaneye gitmek üzere yola çıktım. (Bu benim ilk defa yanımda babam yokken araba sürüşümdü, acemiliği attım üzerimden.) Kahvaltıyı çay simitle geçiştirdikten sonra ilçedeki tek kütüphaneye girip masaların birine oturup çalışmaya başladım.

Öğlene kadar 2-3 saat çalıştıktan sonra zaten küçük olan kütüphane bir sürü insanla dolmaya başladı. Gelenlerin arasında beni aşağı çeken insanları hayatımdan çıkarmaya çalıştığım için 1,5 senedir görüşmediğim birileri de vardı. Sadece görmek bile moralimi bozdu, bunun beni etkilemesine izin vermemeliydim. Öğle molası için çıkıp bir şeyler atıştırdıktan sonra kütüphaneye dönüp eşyamı toplayıp eve döndüm. Evde biraz boş vakit geçirdim, dizi falan izledim. Akşam yemekten sonra arkadaşlarımla buluşmak üzere yeniden evden çıktım. Gece 12'den sonra eve dönüp uyudum.

Sabah uyanınca elim direkt telefona gidiyor, refleks haline gelmiş. Gün içerisinde de çok fazla telefonla ilgileniyorum, bu süreden kısabilsem yapmak istediğim her şeye vakit kalacak. Spora başlamayı düşünüyorum ama onun için de sabah uyanma saatimi 2 saat kadar geriye çekmem lazım. Akşamları arkadaşlarımla görüşmesem daha erken yatabilirim, birkaç haftaya görüşmeyi bırakırız zaten; onlar kendi işine, ben kendi işime.

Neverfap = 1.gün​

1 Eylül 2025, Pazartesi

Sabah saat sekize gelirken yarım saattir kurcaladığım telefonu bırakıp yataktan kalktım. Dün gece yatmadan önce üşendiğim için şimdi duş almam gerekti. Mayıstan beri alışkın olduğum soğuk su ayılmama yardımcı oldu. Çantama birkaç kitap/defter koyup evden çıktım, arabaya binip kütüphaneye gitmek üzere yola çıktım. (Bu benim ilk defa yanımda babam yokken araba sürüşümdü, acemiliği attım üzerimden.) Kahvaltıyı çay simitle geçiştirdikten sonra ilçedeki tek kütüphaneye girip masaların birine oturup çalışmaya başladım.

Öğlene kadar 2-3 saat çalıştıktan sonra zaten küçük olan kütüphane bir sürü insanla dolmaya başladı. Gelenlerin arasında beni aşağı çeken insanları hayatımdan çıkarmaya çalıştığım için 1,5 senedir görüşmediğim birileri de vardı. Sadece görmek bile moralimi bozdu, bunun beni etkilemesine izin vermemeliydim. Öğle molası için çıkıp bir şeyler atıştırdıktan sonra kütüphaneye dönüp eşyamı toplayıp eve döndüm. Evde biraz boş vakit geçirdim, dizi falan izledim. Akşam yemekten sonra arkadaşlarımla buluşmak üzere yeniden evden çıktım. Gece 12'den sonra eve dönüp uyudum.

Sabah uyanınca elim direkt telefona gidiyor, refleks haline gelmiş. Gün içerisinde de çok fazla telefonla ilgileniyorum, bu süreden kısabilsem yapmak istediğim her şeye vakit kalacak. Spora başlamayı düşünüyorum ama onun için de sabah uyanma saatimi 2 saat kadar geriye çekmem lazım. Akşamları arkadaşlarımla görüşmesem daha erken yatabilirim, birkaç haftaya görüşmeyi bırakırız zaten; onlar kendi işine, ben kendi işime.

Neverfap = 1.gün​
Yukarı tırmanışının miladı olur umarım bana beğenilerinle ve etkileşimlerinle hep destek oluyorsun başaracağına ve o çıtayı iyice yükselteceğine eminim

Delifisek

Merkür Yolcusu
6 Eylül 2025, Cumartesi

Kendime söz vermiştim ama yazamadım. Bu hafta hemen her gün ya evime misafir geldi ya da ben misafir olarak gittim. Bugün de eve tesisatçı geldi, öğleden akşama kadar evin içi inşaat alanına döndü. Yarın da birileri gelecek sanırım, sonrasında boş olacağım için eski rutinime tekrar dönebilirim. Bugün internette dolaşırken soft p0rn denilebilecek bazı içeriklere rastladım, hemen kapatmam gerekirdi ama yapmadım. Benimkisi bilinçli bir tercihti, bu da bana p.nun benim için m.dan daha büyük bir sorun olduğunu hatırlattı, fırsatım olunca pbky'yi tekrar okuyacağım. Sayacı sıfırladım bunun için, temiz ilerlesin istiyorum. Zaten gün saymaktansa belirli kilometre taşlarını hatırlamakta fayda var.

Yarın ne kadar boş olurum bilmiyorum, sabah ona göre günümü planlayacağım. Bir gün erken ama önümüzdeki hafta için birkaç hedef belirledim, belki bir şeyler daha eklerim:
-Sabah kalkma saatimi 9'dan 7'ye çekeceğim.
-Kısa da olsa bir kitap okuyacağım.
-Bir süredir dizi izliyorum, onun haricinde haftada bir belgesel izleyeceğim. Aklımda bir şey yok, öneri alabilirim.
-Ekran süremi azaltacağım ve bir günlüğüne telefona hiç bakamayacağım.
-Çalışma düzeni kuracağım.​

Delifisek

Merkür Yolcusu
8 Eylül 2025, Pazartesi

Dün gece eve geldikten sonra hemen yattım ama düşünmekten uyku girmedi gözüme, zor da olsa uyuyabildim. Sabah da erken kalkmamı gerektiren bir durum vardı, o yüzden erken kalktım. Öğleden sonra işim bitince biraz uyuyayım diye yattım, 3-4 saat geçmiş. Düzeltmek istediğüm uyku düzenini daha da bozmuş olabilirim, ilerleyen saatlerde belli olacak. Şimdi arabayı yıkayıp yemek yiyeceğim. Akşam yatmadan önce de ders çalışırım. Epey zorlanıyorum masa başına oturmakta ama zamanla çözerim. Şimdilik diyeceklerim bu kadar, bir şey olursa güncellerim.​

Delifisek

Merkür Yolcusu
20 Ekim 2025, Pazartesi

İyi giden sürecin duygusal zayıflık anında bozulması ve birkaç haftadır süren chaser.

Uzun uzun yazmayacağım diyordum ama yazacağım sanırım. Haftalar önce ailemle karışık bir mesele üzerine kavga etmiştim, kendimi haklı buluyordum ve beni anlamalarını beklerken işler bir anda tam tersine döndü, bana darıldılar. İki hafta boyunca aynı evin içinde yabancı gibiydik. Dargınlık geçsin diye tekrar konuşmak istediğimde hiç olmadıkları kadar düşmanca davrandılar. Sonrasında hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına geri döndüler ama ben atlatamadım. O gece biraz ağladım, devamında nerden aklıma geldi bilmiyorum ama rahatlamak için pmo yapıp sürecimi bozdum. Sürecin ilk haftası iyiydi, onu takip eden iki haftalık dargınlıkta da o kadar kötü etkilenmedim ama barışma niyetimi görmezden gelip tekrar tartışınca çok kötü oldum. Aylardır olmayan panik atakları da tetikledi bu son olay, olaydan sonraki ilk hafta her gece panik atak geçirdim sonra yavaş yavaş azaldı sıklığı. Hemen hemen bir ay geçti tüm bunların üzerinden, o zamandır da tekrar sürecim olmadı.

Hem yaşadıklarımı anlatmak istedim hem de yeniden başlamak istiyorum, bu yüzden de tekrar buraya geldim. Ne yapacağımı falan biliyorum ama biraz isteksizim, hatta hiç isteğim yok. Sabahtan öğleden sonraya kadar kütüphanedeyim ama çalışmakta çok zorlanıyorum. Şimdilik iyi giden tek şey uyku düzenim, bir de ekran süremi azaltmakta ilerleme gösterdim ama hâlâ yeterli değil. Ufak ufak üzerine ekleyeceğim bunların şimdilik yemek saatlerimi düzenlemekle başlayacağım, sonra kahveyi bırakırım. Meditasyon da lazım. Geçen aydan bazı dersler çıkardım, şu iki haftayı düzgün geçirebilirsem bir eşiği atlamış olurum.

Ailemle ilgili meseleyi yeterince iyi anlatamadığım için boş bir zamanımda tekrardan aile ilişkilerimle ilgili yazmaya vakit ayıracağım, belki biraz tavsiye de isterim o zaman.​

Delifisek

Merkür Yolcusu
21 Ekim 2025, Salı

Bugün genele baktığımızda güzel geçti, bazı ufak pürüzler vardı ama görmezden gelinebilir. Sabah erken kalkıp açıldığı saatte kütüphaneye gittim, öğleden sonra eve döndüm. Hafta içleri günümün 4-5 saati kütüphanede geçse bile 2 saat falan çalışabiliyorum, 2 saat dolunca hiçbir şeyi kafam almamaya başlıyor. Buna bir çözüm bulacağım; ya çalıştığım derslerin sıralarını değiştireceğim ya da çalıştığım saatleri. Sabah gitmenin güzel yanı o saatlerde daha kimsenin gelmemiş olması, bir de erken kalkmak için bir sebep olması.

Günlük yaptığım işlere spor yapmayı da eklemek istiyorum ama biraz üşengeçlik var, biraz da imkanlar kısıtlı. Hem öncesinde yeme düzenimi değiştirsem daha iyi, tekrardan kahvaltı yapmadığım düzene döneceğim. Zaten sabah evden aceleyle çıkarken bir şey hazırlayamadığım için çay simitle geçiştiriyordum. Yarın itibariyle yediklerimin kalorisini hesaplayacağım, ihtiyaca göre kendi öğünlerimi hazırlamam gerekebilir. Birkaç gün sonra da ufak tefek hareketlerle spora başlarım, sadece alışma sürecindeki kas ağrılarının rutinlerimi sekteye uğratmamasına dikkat etmem gerek.

Telefona kütüphanedeyken bakmamaya çalışıyorum, akşamda hava kararınca bırakıyorum zaten. Bundan sonra akşamları yatana kadar kitap okuyacağım. Şu an kurgu okumak istesem de elimde Atomik Alışkanlıklar var, ilk onu bitirmeliyim; Sabahattin Ali biraz daha bekleyebilir. Belki Atomik Alışkanlıklar'ı okurken aldığım notları burda paylaşırım, birilerinin işine yarayabilir.​

Delifisek

Merkür Yolcusu
23 Ekim 2025, Perşembe

Bugün biraz geç kalktım çünkü gece uyku tutmadı. Kütüphaneye gitmek yerine de kardeşimle evde vakit geçirdim. Biraz müzik dinledik beraber, yemek falan hazırladık. Akşamüstü arabayla biraz uzun yol yaptım, uzun dediğim de 30-35 kilometre, alışkın olmadığım için uzun geldi. Şimdi yemeğimi yiyip duş alacağım, sonra yatana kadar kitap okurum. Umarım bugün geç kalkmam uyku düzenimi kötü etkilemez. Haftaya spora başlayacağım; bana en uygunu calisthenics olacak sanırım, zaten ilgimi çekiyordu, hakkında araştırma yapıyordum. Kardeşimi de spora başlatacağım, birlikte ilerleyeceğiz.​

Delifisek

Merkür Yolcusu
26 Ekim 2025, Pazar

Uyku düzenimin biraz içine ettim diyebilirim, yatmadan önce mavi ışıktan uzak durmak rutinin temelini oluşturuyordu ama buna uymayı bıraktığım için artık erkenden uykum gelmiyor. Bu yüzden son birkaç günde normalden iki saat geç kalktım. Geceleri uyku tutmayınca overthink'leme perilerim geliyor, günüm güzel geçse bile düşüne düşüne karamsarlaşıp keyfimi kaçırıyorum. Aslında çok da karamsar değilim, sadece geleceğe dair hedeflerimin/hayallerimin imkanını sorgulayıp duruyorum. Sanırım bazen düşünmeden sadece yapmak gerekiyor, diğer türlü bir adım ilerleyemem.

Bugün bir konu üzerine düşünürken bir düşünceye vardım, şimdi bunu nasıl ifade edebilirim onu düşünüyorum. Çok uzun zamandır kendim için bir şeyler inşa edip bir anda her şeyi yıktığım bir döngünün içindeyim. Sürekli belli bir noktaya vardıktan sonra yavaş yavaş her şeyin koptuğu oluyor. Buna sebep olan şeyde geçmişimle ilgili bazı olaylarla hâlâ daha yüzleşmemiş olmamın payı olduğunu düşünüyorum. Yaptığım farklı farklı işlerde geçmişte yaşadığım bazı olayların beni belirli davranış kalıplarına soktuğunu fark ettim, bu travmaları onarmadan yaptığım yeni ve güzel şeylerin de çok sağlam olmayacağını biliyorum. O yüzden imkanım olduğunda profesyonel destek alacağım. Şu an hem ailem sıcak bakmıyor hem de ben bu işin içinde olmalarını istemiyorum, bu yüzden yakın gelecekte yapmam da mümkün değil. Biraz karışık meseleler, etraflıca düşünmek lazım.

Yarın yeni bir hafta, programımda tikleri atmak için kendimi zorlamalıyım. Erken kalkma işini tekrardan yoluna koyayım, sabah rutinimi düzenleyeceğiz.​

Delifisek

Merkür Yolcusu
28 Ekim 2025, Salı

Ev işlerinden ve bağ-bahçe işlerinden yapmak istediklerime yeterli vakit bulamadığım bir gündü. Sabah geç uyanmamın da etkisi var. Yarın tüm gün evde geçecek, günü doldurabilirsem çok iyi olacak.

Neverfap : Gün 1​

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6