Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Depresyonu İlaç Kullanmadan Tedavi Etmenin 11 Yolu

Umut Bural

Admin
Topluluk Yöneticisi
Katılım
6 Ağu 2020
Mesajlar
111
Tepki puanı
517
Puanları
148
Web Sitesi
www.neverfapakademi.com
Bu içerik Neverfap Çeviri ekibinden Muhammet Toker tarafından siz değerli forum üyeleri için tercüme edildi.

Depresyonda olan birçok insan için reçeteli ilaçlar, mucizevi haplardır. Özellikle Prozac (fluoksetin) ve Zoloft (sertralin) gibi seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI). Yan etkileri olabilir ve sağlık sigortası kapsamınıza bağlı olarak pahalı olabilirler.

Reçeteli ilaç kullanmadan bazı depresyon semptomlarına karşı koymanın birçok yolu vardır. Depresyondaysanız, bunu doğal yollarla, ilaç kullanmadan kontrol etmek veya antidepresanınızı başka taktikler ile desteklemek isteyebilirsiniz. Eğer öyleyse, bu doğal alternatifleri inceleyin ve tedavi rejiminizin bir parçası olabilecekleri doktorunuzla görüşün.

Depresyonun Üstesinden Gelmenin Doğal Yolları​

Depresyon kendi kendine geçmediği için semptomlarını her zaman ciddiye alın. Zihinsel sağlığınızı desteklemek için yapabileceğiniz birçok şey olsa da semptomlarınızı kendi başınıza halletmeye çalışmayın. Doktorunuzla konuşun ve tedavinizi desteklemek için kendi kendinize yapabileceklerinizi tartışın.

Daha Fazla Uyuyun​

Uykunuz ve ruh haliniz birbirleriyle ilişkilidir. Uykunuzu çok az aldığınızda ruh haliniz de çökmeye mahkûm olur. (Depresyonda olsanız da olmasanız da). Uyku uzmanlarının ‘’iyi uyku hijyeni’’ diye adlandırdıkları kavrama özen gösterdiğinizden emin olun.

Bu, yatma ve uyanma saatlerinizde tutarlı olduğunuz ve yatak odanızın derin uyku için hazırlanmış olduğu anlamına gelir (Karanlık, sessiz ve düzenli), ekran karşısında uyuya kalmadığın, rahatlatıcı bir uyku rutininiz olur.

Hiç uyuyamayacak veya uykudan uyanmayacak gibi hissetseniz de uyku kalitenizi artırmak için atabileceğiniz adımlar vardır. Kendinize gevşemek için biraz süre verin; rahatlatıcı bir şeyler yapın ve stresli görevlerden ve düşüncelerden kaçının.

Her gece aynı saatte yatağa girin ve her sabah aynı saatte uyanmak için alarm kurun. Tutarlı bir uyuma rutininiz olsun. Cihazlarınızı kapatın ve birkaç dakika kitap okumaya çalışın.

Ayrıca, içeride saklanmaya ve güvende hissetmeye meyilli olduğunuz günlerde bile her gün dışarıda biraz vakit geçirmeye çalışın. Işık, uyku döngülerini ve sirkadiyen ritimleri düzenlemede önemli bir rol oynar, bu nedenle güneş ışığı eksikliği geceleri uyumayı zorlaştırıyor olabilir.

Kafeini Kesin​

Kahve, çay, soda ve hatta çikolata bile kafein içerir. Sabahları makul miktarda kafein tüketmek iyidir fakat bunu yaparsanız, uykunuzu etkilememek için öğleden sonra kafein tüketmeyin.

Daha Fazla D Vitamini Alın​

Bu önemli besin öğesinin eksikliğinin depresyonda rol oynayabileceğine dair bazı kanıtlar vardır.3 Eğer diyetiniz ve yaşam tarzınız (güneşe maruz kalmak gibi) yoluyla yeterince D vitamini almıyorsanız, doktorunuza vitamin takviyesi denemenizin gerekip gerekmediğini sorun.

Bazı besin eksiklikleri depresyon belirtilerinde rol oynayabilir. Dışarıda yeterince vakit geçirmekte zorlanıyorsanız veya bulutlu hava koşulları güneş ışığını almayı zorlaştırıyorsa, takviye gıdalar faydalı olabilir.

Daha Fazla Egzersiz Yapın​

Bu bir maraton için antrenman yapmanız anlamına gelmez fakat ruh halini ve yaşam kalitesini artırmak için faydalı olduğu tespit edilen her gün yarım saatlik düşük yoğunluklu aktiviteler tavsiye edilir.9 Hatta daha iyisi bu egzersizleri dışarıda yapın. Temiz hava ve güneş ışığı, özellikle mevsimsel duygu durum bozukluğu (SAD) olarak bilinen özel bir depresyon türüyle uğraşan insanlar için iyileştiricidir.

Araştırmalar gösteriyor ki düzenli fiziksel aktivite depresyonun önlenmesi ve tedavi edilmesi için etkili olsa da 10 depresyondayken egzersiz alışkanlığı kazanmak zor olabilir.
Enerji eksikliği ve düşük ruh hali, ayağa kalkıp aktif olmak için çok yorgun hissettirir.

Alışkanlığınıza bağlı kalabilmek için deneyebileceğiniz şeyler şunlardır:

Bir arkadaşınızdan destek alın. Sevdiğiniz birinden haftada en az birkaç kez sizinle yürümesini veya başka bir egzersiz yapmasını isteyin. Bir arkadaşın desteğine sahip olmak, moraliniz bozuk olduğunda sosyal bağlantılarınızı korumanızı sağlamakla kalmaz, sizin bir rutine girmeniz için yardımcı olur.

Kendinize faydaları hatırlatın. Başlamak zordur fakat bunu başarmak size uzun vadede daha iyi hissetmeniz için yardımcı olacak. Küçük başlayın. Her gün sadece birkaç dakika yürümeyi deneyin, sonra kademeli olarak bu yürüyüşlerinizi uzatın.

Alkolden Kaçının​

Alkol başlı başına bir depresandır. İşin garibi, içki içmek uykuyu etkileyebilir ve kaliteli uyku, hüzünle savaşmanın anahtarıdır. Alkol hissettiklerinizden kaçmak için hızlı bir çözüm gibi görünse de aslında, depresyonun birçok belirtisini daha kötü yapabilir.
 

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,168
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
Elinize sağlık. Uyku kavram gerçekten önemli; özellikle gece belli bir saatte yatmak ve yatmadan önce bir düzene sahip olmak önemli. Genellikle sabah rutini yaparız ama gece yatmadan önce bir rutin oluşturmak beynimize şunu söyler; "hey bak yatmaya hazırlanıyorum uyku moduna geç." Beyin yavaş yavaş vücudu salar ve daha rahat uykuya dalarsınız.
 
  • Beğeni
Tepkiler: IHG

IHG

Yedek Moderatör
Yardımcı Moderatör
Katılım
31 Tem 2021
Mesajlar
81
Tepki puanı
119
Puanları
39
Çok faydalı bir yazı, emeğinize sağlık.
 

MİKE

Mezun
Katılım
12 Ocak 2021
Mesajlar
60
Tepki puanı
150
Puanları
43
İzzet güllü izleyin duygularınıza bakış şekliniz değişecek. Mutluluğun azı da çoğu da normal neden sıkıntının azı normal çoğu hastalık ?
 
  • Beğeni
Tepkiler: IHG

Richard Winters

🔱
Meydan Okuma Rozeti
Katılım
15 Şub 2021
Mesajlar
595
Tepki puanı
1,654
Puanları
160
Eklemek istiyorum çoğu kişi hayatlarına bi hobisi bi işi olmadığı için depresyona gidiyor Bi işiniz yoksa İşe girmenizi tavsiye ederim Belli zaman aralıklarında düzeniniz olsun şu saatte spor yapıcam şu saatte Kitap Okucam Şu saatte 1 saat telefon bakabilirim vs gibi o zaman depresyon filan kalmaz Ha tabi Flatlineden kaynaklıda olabilir
 
  • Beğeni
Tepkiler: IHG

IHG

Yedek Moderatör
Yardımcı Moderatör
Katılım
31 Tem 2021
Mesajlar
81
Tepki puanı
119
Puanları
39
Eklemek istiyorum çoğu kişi hayatlarına bi hobisi bi işi olmadığı için depresyona gidiyor Bi işiniz yoksa İşe girmenizi tavsiye ederim Belli zaman aralıklarında düzeniniz olsun şu saatte spor yapıcam şu saatte Kitap Okucam Şu saatte 1 saat telefon bakabilirim vs gibi o zaman depresyon filan kalmaz Ha tabi Flatlineden kaynaklıda olabilir
Çok doğru,
 

Wiccan666

Merkür Yolcusu
Katılım
19 Nis 2022
Mesajlar
118
Tepki puanı
199
Puanları
58
Yaş
20
Hocam yıkıklığada bir çözümünüz var mı ?
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst