Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Di̇si̇pli̇ni̇ni̇zi̇ Geli̇şti̇recek Olan Yöntem Beyi̇n İçi̇ Çıkar Çatışmaları

notfapper

Yeni Fapstronot
Öncelikle bu yazıyı yazmak için araştırmaları ben yapmadım; sadece acemi bir dinleyici olarak öğrendiklerimi özetlemek açısından bu makaleyi paylaşacağım.

1. Önce ACC’yi Tanıyalım:

Çıkar çatışması beyninizin içinde bulunan Anterior Cingulate Cortex (ACC) adlı bölümde gerçekleşir. Burası çatışmaları izler, takip eder ve irademizle ilgili seviyesi büyüktür.

2. “Bende irade 0” diyenler için disiplin:

Aslında böyle bir durum yok; bu doğuştan gelen ACC büyüklüğüyle alakalı bir durum. Ama bu şu demek değildir ki: "Bende ACC küçük, ben iradesizim, ben yapamam."
İrade zaten çalıştıkça gelişen bir şey, aynı kas gibi. Bunu göz önünde bulundurmak gerek.

3. İç Çatışmalar:

Bu iç çatışma dediğimiz şey, daha önce de bahsettiğimiz gibi ACC ile alakalı. Bu da bizi şuna götürüyor:
Diyelim ki sizde şöyle bir içsel çatışma sürüyor:
Şeker bağımlılığını bırakmak vs. şekerli şeyler yemek.
Burada ikisinin de altına avantajlarını ve dezavantajlarını yazıyorsunuz. Sonra asla şeker konusunda ufacık bile taviz vermiyorsunuz. Çünkü disiplin seviyeniz, “hayır” deyip irade gösterdikçe ve içerideki çatışma sürdükçe artacak.

Fakat bu demek değildir ki: “Canım PMO çekince ben telefonun başında Google’da bekleyeyim, disiplin kazanayım.”
Olay şu: Her zamanki gibi krizi tanımlayın, çıkar çatışmasını ve fikirlerinizi yazın. Sonra krizlerde size ne iyi geliyorsa onu yapın. Ama kesinlikle en küçük tavizden bile kaçının, çünkü o zaman PMO kaydırağını yağlamış olursunuz.

Unutmayın, sizin disiplininizi geliştirebilmek için iç çatışmaları sürdürmeniz gerek. Acı çekseniz bile devam edin (ciddi boyuta ulaşmamak kaydıyla).

---

Ha bir de... İlk makalem çok kaliteli değil, biliyorum ama bir şeyler öğrenilebilir bence.

notfapper

Yeni Fapstronot
kafanıza takılan olursa bu konu ile ilgili yazabilirsiniz çok açıklayıcı olamadım

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6