Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Dik Duramama Problemi

chidori88

Jüpiter Yolcusu
Katılım
4 Ocak 2021
Mesajlar
228
Tepki puanı
280
Puanları
96
Arkadaşlar selamlar, iyi akşamlar dilerim. Pandemiyle beraber vaktimi sürekli evde oturarak geçirdiğim için daha da gözüme batmaya başladı bu problem. Dik duramıyorum yahu. Problemin farkında olduğum için arada aklıma geliyor, düzeliyorum, 5 dakika sonra bir bakıyorum iki büklüm oturmaktayım. Gitar çalarken o belimi iki büklüm etmeden pena vuramıyorum gitara, çok tuhaf geliyor. Yürürken kambur yürüyorum. Bu sorunu nasıl çözeceğim? Farkında olmadan yaptığım için mücadele edemiyorum. Dik durmaya nasıl alışırım arkadaşlar?
 

The White Rider

Emekli Moderatör
Katılım
28 Eki 2020
Mesajlar
223
Tepki puanı
781
Puanları
160
Spor ve de egzersiz çok iyi gelecektir bu konuda. Vücudun sağlamlaştıkça ve de sıklaştıkça her şeyin değişiyor. Yürüyüş, duruş, hareket. Ek olarakta her zaman aklında tutmaya çalış ki zamanla alışasın. Yani atıyorum koltuğa mı oturdun, direkt aklına o gelsin, sandalyeye mi oturdun, aklına o gelsin, yürürken aklına o gelsin. Takıntı yap demiyorum bak, sadece sürekli gözünün önüne getir, aklında canlandır ki, artık senin için sıradan bir davranış veya alışkanlık olsun. Hatırlamadan da yapabilesin, düşünmeden de yapabilesin.

İstersen gerekli bölümlere de gözükebilirsin, veya gerekli ekipmanları da kullanabilirsin. Ama sana önerim faydalı bir spor veya egzersize ek olarak sürekli yaptığın eylemlerde bunu aklına getirmen ve de kendini bu davranışını olumluya çevirecek şekilde biçimlendirmen çok iyi olacaktır. Sürekli üzerine gidip, daha iyi bir duruş sağlayabilirsin. Ki zaten dediğim gibi böyle olursa bir süre sonra artık senin için sıradan ve de her zamanki bir hareket gibi olacaktır.
 

JakeDunn

Admin
Topluluk Yöneticisi
Katılım
22 Tem 2020
Mesajlar
720
Tepki puanı
2,274
Puanları
200
Web Sitesi
neverfapturkiye.com
Plank hareketini istesen de istemesen de yapabilirsin. Vücut optimizasyonunu sağlıyor. YouTube üzerinden dik durma egzersizlerine bakabilirsin.
Kaslar ve kemikler savaşa girseydi her zaman kaslar kazanırdı.
 

Sonumut1

Venüs Yolcusu
Katılım
20 Ağu 2020
Mesajlar
33
Tepki puanı
83
Puanları
24
Mewing üzerine çekilmiş youtubeda videolar var onlara bi göz at derim.Plank,barfiks şınav gibi temel hareketleri doğru pozisyonda yaparsan vücudun dik durmasını sağlayan trapez kaslarını,kanatları vs güçlendirirsin.Yani fiziksel anlamda bi dik duruşun hayata karşı da olumlu etkileri olduğunu söyleyebilirim.
 

None

Emekli Moderatör
Katılım
30 Ağu 2020
Mesajlar
452
Tepki puanı
943
Puanları
160
Ters mekik dik duruş ve duruş bozukluğuna bağlı bel ağrıları için oldukça faydalıdır.Yüz üstü yatıp ayaklarını koltuk vs arasına kıstırarak ters mekik çekebilirsin
 

surec

Merkür Yolcusu
Katılım
18 Eyl 2020
Mesajlar
166
Tepki puanı
194
Puanları
58
hocam ben bir apart almıştım bu tür şeyler satan eczane gibi bir şey den etkisi olmuştu kendimi hep düz konuma getirme isteği duyuyorum böylelikle
 

Bravo

Merkür Yolcusu
Katılım
6 Kas 2020
Mesajlar
124
Tepki puanı
176
Puanları
58
Hocam yutubda bu konuyla ilgili videolar var.Bana faydası olmuştu.Tavsiye ederim
 

Turkuaz

Ay Yolcusu
Katılım
19 Şub 2021
Mesajlar
22
Tepki puanı
47
Puanları
16
Kardeşimide çok uyarırdım kambur gibi yürürdü boyu uzayıp beni geçince daha belli olmaya başladı. Kendisi benim kadar umursamıyordu.

Ağırlık antrenmanları yapmaya başladığımız zaman kendi kendine düzeldi oklava yutmuş gibi yürüyor artık, özellikle bel ve karında core kasları geliştirmek çok faydalı oluyormuş.

Ağır Sağlam postür bozukluğu olarak aratabilirsin youtuba'a
 

Mental Boom

Yeni Fapstronot
Katılım
25 Ocak 2021
Mesajlar
35
Tepki puanı
30
Puanları
19
Sırt kasların güçsüz oldugu için dik duramıyorsun.
 

Mental Boom

Yeni Fapstronot
Katılım
25 Ocak 2021
Mesajlar
35
Tepki puanı
30
Puanları
19
Evde sırt çalışılıyor dumbellerin varsa. Ben de eskiden dik duramıyorum hemen ağrımaya başlıyordu artık öyle bir problem yok.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst