Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Disiplin Seni Nasıl "Yola" Sokar?

purplesox05

Mars Yolcusu
Katılım
31 Ocak 2021
Mesajlar
75
Tepki puanı
156
Puanları
43
Merhaba arkadaşlar, sitede geziniyordum ve disiplin hakkında aklımda geçenleri yazmak istedim, buna kısa bir deneme de diyebiliriz.

Küçükken disiplini anne ve babadan gelen "tokat" olarak biliyordum ya da bazen öğretmenin uyguladığı disiplin olarak. Sonra zamanla disiplin kavramı benim için değişmeye başladı. Önce disiplin benim için yatağımı toplamak oldu. Sonra benim sorumluluğuma ait olan şeylerin sorumluluğunu almak. Okula gitmeliydim, ders çalışmalıydım. Büyüdüm, herkes gibi, özel olmadığımı anladım. Daha sonra hedeflerim olmaya başladı fakat bu hedefler uğruna pek kayda değer bir şey yapıyor gibi değildim. Disiplinli olmadığımı anlamam çok uzun sürmedi. Her gün ama her gün hedeflerim için aynı şeyi yapmaya başladım. Aynı saatte kütüphaneye gidiyordum aynı saate yatıyordum aynı saate kalkıyordum aynı saatte spor yapıyordum. Bunun bir takıntıya dönüştüğünü önceleri farkına varmadım. Artık istemesem de aklım ve bedenim alışkanlıklarıma yöneliyordu. Fark ettim ki gelişmeye başlamıştım. İşe yarıyordu galiba, hedeflerime doğru yol alıyordum. Disiplinin kötü bir yanı olabileceğimi düşünmemiştim. Fakat vardı o da stresti. Stresi yönetmeyi tam olarak bilmiyordum ve bu döngü hali beni strese sokmaya başlamıştı. Stresi nasıl yöneteceğimi öğrenmek zorundaydım. Bir kaç kitap okudum, meditasyon yapmaya başladım ve artık günlerime eğlence araçları eklemeye başladım. Günlük programıma uyuyordum fakat rahatlamak için eğlenmem gerektiğini biliyordum. Bir gün arkadaşlarla basket maçı yapıyordum bir gün kafede kız kesiyordum :D (evet döner bıçağıyla) bir gün denize yüzmeye gidiyordum ve programımı aksatmadan stresi nasıl yönetebileceğimi öğrendim. Çok çalışkan olmak istiyorsanız kesinlikle iyi niyetli ve gülmeyi bilen biri olmanız gerektiğini düşünüyorum. Ruhunuzu eğitmeniz ve psikolojinizi iyi tutmanız lazım ki önünüzde var olan o yolda yürürken daha az zaman harcayın. Gülümsemeyi ve yardım etmeyi unutmayın. Çünkü bir gün hepimiz öleceğiz, binlerce yıl önce yaşayan atalarımız gibi...
 

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
905
Tepki puanı
2,174
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
Harika bir bakış açısı! Alışılmış bir hayat monoton kalıp insanı sıkabiliyor. İnsanlarla birlikte olup beraber gülündüğünde ise aynı şeylerden ziyade , her an farklı bir etki alınabilir.
 

Herakles

Merkür Yolcusu
Katılım
2 Eki 2020
Mesajlar
100
Tepki puanı
201
Puanları
58
Yaş
27
Sondaki cümle harika. Bana hemen harekete geçmeyi ve çalışkan olmamı hatırlatıyor.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst