Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Diyet ve irade

The King

Deneyimli Üye
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
298
Tepki puanı
761
Puanları
160
Merhabalar.

Spor yaparken bir noktaya kadar beslenme ve antrenman noktasında irademi çok kuvvetli kullanıyorum. Bu ortalama 7-10 gün arasına kadar gidiyor. Sonra işte artık kendimi ödüllendirmeliyim diyerekten dominos, popeyes’a falan yöneldiğimde işler karışıyor. Sonraki bir iki gün gene diyetime devam ediyorum. Ama 3.gün yoğun bir şekilde fast food isteği baş gösteriyor. Antrenmanlarımdaki verim %30 düşüyor.
Yani bir ödülün tüm düzenimi alt üst etmesine anlam veremiyorum. Bunu pmoya uyarlayınca da bir kere süreci bozdum mu, hayatın geri kalanı, sorumluluklar hiçbir şey umurumda olmuyor. Bu da spor versiyonu denebilir. Fikirleri olan varsa yoruma beklerim...
 

whatWasfap

Uranüs Yolcusu
Katılım
10 Kas 2020
Mesajlar
138
Tepki puanı
366
Puanları
91
Konum
İzmir
Kalori ve makro takibini yaparak istediğin şeyi yiyebilirsin. Kendini fazla zorlama. İşkence diyetleri ancak birkaç gün dayanır.
 

Walter Bishop

Jüpiter Yolcusu
Katılım
7 Mar 2021
Mesajlar
114
Tepki puanı
242
Puanları
64
Konum
istanbul
Bu, Moderatörümüz Umutun bir videosunda dediği olaya çıkıyor; bir kez çıplak kadın fotoğrafına bakan birisi daha sonra p**** videosu izliyor ve sonunda da mast yapıp bütün süreci bozulmuş oluyor, yani 1 kere ipi elinden kaçırırsan maalesef sonra yakalaması zor oluyor.

Burada işin içine tam olarak irade terbiyesi giriyor, iradenin terbiye olması için irade sorunun konusunda nerelerde eksiğinin olduğunu çok iyi bilmen ve bir kağıda veya deftere yazman gerekiyor. Örnek vermem gerekirse; 12 sınıfta neden üniversite kazanamayıp neden mezuna kaldığımı bir deftere yazmıştım; Her gün farkı bir çalışma biçimi oluşturmaya çalışmak, okul ve dershanede ki hocaların dediklerine güvenmeyip dik başlılık yapmak vb...

İrade her zaman aynı şiddette devam etmez mesela spor yaparken bazı günler bırak spor yapmayı kolunu kaldıracak halin ve psikolojin olmaz. Spor gibi sürekli yaptığın şeyleri her zaman aynı şiddette yapamayabilirsin, sporunu daha az tekrarda veya daha kısa süre yapabilirsin çünkü önemli olan sürekli yapmaktır. Peygamber efendimiz bir hadisinde;

Allah'ın en sevdiği amel az da olsa sürekli, devamlı olanıdır, diyor.​

Ödül ve daha sonrasında rutinini bozmak kısmına gelirsek maalesef bu konu hakkında pek bilgim yok seni yanlış yönlendirmek istemem.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst