Kardeşim her ne kadar bu forumda pek hoş karşılanmasa da her türlü hobinin wikipediası "Youtube". Epoksi reçineden takı, tasarım v.b yapmadan tut hobi modelciliğe kadar aklının hayalinin alabileceği her alan ve branştan "tutorial, how to" videosu bulmak mümkün. Tavsiyem neye ilgin olduğunu anlayana kadar her şeyi denemen. Hah işte budur dediğin yerde durup psikopat gibi her şeyini araştırman. Ben zamanında youtube izleyerek motosiklete başladım, ufak tefek şakalar yapabilecek kadar rastgele bir yabancı dilden kelimeler öğrenmeyi seviyorum, plastik modelciliğe hasta oldum, paten/kaykay/bisiklet vs.vs. sayısız örnek mevcut. Kendini bilgisayar oyunları dünyasından çıkarman için önce dışarı atman lazım. Bilgisayarda başka işlerle meşgul olarak bu pek mümkün değil. İlk adımı atmak zordur evet ancak gerçekten ilgilini çeken bir şeye başladığında kendini kurtulmuş sayabilirsin. Bence en kısa zamanda bir arkadaşını kafalayıp birlikte bir kursa veya hobiye başla veya halihazırda o hobiyi yapan arkadaşına yanaş. Çünkü birlikte yapıldığında daha kalıcı olacaktır. Saygılar..