Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Dopamin DENGE hormonudur.

Nirvana

Mars Yolcusu
Katılım
6 Kas 2020
Mesajlar
86
Tepki puanı
167
Puanları
43
Merhaba uzun bir aradan sonra sizin bazı yorumlarınızı merak ettiğim için bu konuyu açtım. Bildiğiniz gibi ramazan ayındayız. Oruç tutuyoruz. Hep insanlar şöyle söyler bu aylarda insanlar çok sinirli oluyor tartışmaya girmeyin falan filan evet çünkü dopamin kesiliyor. Yani anlık rahatlatıcı her şey kesiliyor. Fakat benim bu aralar ciddi fark ettiğim bir şey oldu. Dopamini kesmek insanı sinirli mutsuz depresif yapar ama tam tersi yüksek doz dopaminde aynı etkiye sahip.

Mesela belli bir süre kesiyorum yapmayı çok sakin böyle takıntılarımdan kurtulduğumu düşünüyorum. Aaaa evet iyileştim hatta bir özgüven geliyor öfkenin nefretin ne kadar kötü olduğunu düşünüyorum. Yani beynim bir anda artistlik yapacak kadar düzeliyor.

Peki sonra ne oluyor devam edeyim o cinsel isteğe yenilip yapınca ertesi gün çok garip bir öfke ile dolaşıyorum ama pişmanlıkla alakalı falan değil. Geçmiş takıntım geliyor bana yapılan yanlışlar nefret duygusu alevleniyor. Bir şeyleri kırıp dökmek hatta o insanları bulup katil olacak kadar öfkeli oluyorum.

Şuan bunu çok iyi anlıyorum ki dopamin tamamen bir denge hormonu.... Dopamin yükselince serotonin hemen baskılanıyor takıntılar geri geliyor aynı zamanda dopamin noradrenalin ile bağlantılı yaa hemen beyin nefretle doluyor... Kessen ayrı dert kesmesen ayrı dert.... Arkadaşlar SABIR edin çok ciddi konuşuyorum. Belki anlamazsınız ama bu zevk sizi öldürmekten beter edecek daha çok gençsiniz anlamıyorsunuz bazı şeyleri ama beyniniz denge istiyor. Bakın biliyorum p.rn.lar çok zevkli geliyor ama aldığınız zevk bir zehir gibi.. içtikçe zehirleniyoruz. Her şey beyin dengesi ile alakalı bir sabah kalkınca balıklara yem atasım bile gelmiyor bazı sabahlar ise çok mutlu yenilenmiş her şeye istekli bir ben var.

Tamamen dengesizlikle alakalı. Beyin dengeye girerse içgüdüsel olarak her şey düzeliyor. Hani nasıl desem bir yeriniz çok ağrır ya ulan buu ağrı acı ne zaman iyileşecek dersiniz 2 3 gün geçmez... Sonra 2 hafta sonra o ağrının geçtiğini ve UNUTTUĞUNUZU yeni fark ederseniz.... İşte düzelmek böyle bir şey insan bir anda bütün negatif etkiden kurtuluyor ve geçmişi unutacak kadar arsızlaşıyor. Şuan takıntı ve nefretten kurtulmak için sonsuza kadar yapmak istemiyorum ama 1 hafta sonra biliyorum her şeyi unuttum iyileştim diyip tekrar yapacağım. Haa eğer 2 hafta yapmasam yine aynı şey olur bu seferde yoksunluktan rahatlamak isteyeceğim ama beynim asla dengeyi bulamayacak.. EMİN OLUN VE BANA İNANIN BİR GÜN DENGEYİ İSTEDİĞİNİZ ZAMAN GERÇEKTEN KURTULACAKSINIZ. ve ben kurtulacağım.
 

Walter Bishop

Jüpiter Yolcusu
Katılım
7 Mar 2021
Mesajlar
114
Tepki puanı
242
Puanları
64
Konum
istanbul
Anlattıkların çok doğru , beyin aslında çok ilkel bir yapı; eğer ekstrem bir durum yoksa gelişime açık değil, bağımlılıklara çok meyilli... Zaten bu yüzden artık dopamin yeterli olmadığı için beyin daha çok istiyor ve bu da beynin neredeyse bütün kimyasal dengelerini bozuyor.
 

GizliBiri

Yeni Üye
Katılım
20 Kas 2020
Mesajlar
11
Tepki puanı
9
Puanları
3
Ne kadar sabredeceğimi bilmemek beni ürkütüyor,yazdıklarını dibine kadar hissetmiş biri olarak dopamini kestiğimiz anda önümdeki "-kötü-" günleri nasıl geçireğimi bilmiyorum.Hayatı durdurmak da imkansız var oluş hareket üzerine kurulu. Sanırım kafamı dinleyebileceğim bir zamanda başlamayalım hengamenin içinde insan yıpranıyor.Takıntı ve geçmişi bırakıp elimdeki kısıtlı hayatı,kısıtlı bilinci kendime ve evrenin sonsuz,çok fazla olan sırlarını okumak,bir şeyleri anlamaya çalışmak gibi sevdiğim şeylere verebilecekken bunu yapıyorum.Değiştirmek için şimdi uygun,kafamı rahatlatmak için kesinlikle kırsal alanda vakit geçirmeyi de düşünüyorum,hayatın toplu telaşesi insani yıpratıyor,insan da doğal olarak kendini bir nebze olsun kurduğu bu sistemde rahatlatmak için ne bileyim işte hepimizin olduğu duruma düşüyor ve denge kimyası altüst oluyor. Güzel günler görmek dileği ile sağolasın ...
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst