Sigmaburda821
Mars Yolcusu
Bu video hakkında ne düşünüyorsunuz acaba dopamin mevzusu bizim anladığımız gibi değil mi?
kişisel gelişim ``yutubur`larının anlatılarını itibara almayı ben çoktan bıraktım temelde verilen pragmatik bilgiler yalan değil ama olayı anlatırken fazla kurgusallaşma var ve gereksiz bir intibaya sebep oluyor
Bu video hakkında ne düşünüyorsunuz acaba dopamin mevzusu bizim anladığımız gibi değil mi?
Şeker genel olarak zararlı bir şey değil mi?Dopamin Detoksu çok gereksiz olmakla birlikte kişiyi strese sokan ve hiçbir faydası olmayan safsatadır. Zaten influencerler bu tarz şeyleri izleyici kitlesini çekmek için yapıyor işte '' şunu yaptım hayatım değişti'' gibi. Beynin ödül sistemini bozan davranış/bağımlılıkları hayatınızdan çıkarman yeterli. Onun dışında zaten dopamin bizim için hayatta kalmamız için gerekli bir şey, yaptığımız her şeyi dopamin sayesinde yapıyoruz. Gün içerisinde yaptığımız faaliyetlerle 7/24 beynimizin sinapslarına minik dopamin salgıları salınır sonra da geri emilimi gerçekleşiyor ve sonra tekrar salınıyor. Müzik dinlemeyi bırakmak, şekeri kendine yasaklamak, kahve çayı bırakanlar, gün içinde bile uyumayı kendine yasaklayanlar... benim gözümde manipüle edilmiş kitledir.