Noneverrrr+impasıbıl
Deneyimli Üye
Az önce bir araştırma yaptım nöradrenalin adrenalin gibi bize "savaş ya da kaç" yani "korkulacak bir şeyin" olduğunun sinyalini veren hormonmuş.nöradrenalini adrenalin tam tersi olarak algılamayın oda bize heyecan veren bir hormon ve dopamin ile doğru orantılı olarak üretiliyor. Şimdi biz dopamini dışardan yapay olarak alınca anlık olarak nöradrenalinimiz azalıyor ama bırakınca dopamin reseptörü azaldığı için nöradrenalinimiz artıyor daha kaygılı bir insan oluyoruz. Tam tersi ödül döngü sistemimizi iyileştirince dopamin reseptörü üretiliyor, nöradrenalin ve adrenalin azalıyor.
Buraya kadar olan kısım araştırmalar doğrultusunda ama dopamin ve nöradrenalin doğru orantılı ise dopamin reseptörü üretilince nöradrenalin reseptörü de ür etilir ve vücut var olan nöradrenalinden o kadar çok faydalanıp bize daha çok " savaş ya da kaç" mesajı verirse daha kaygılı insan olmaz mıyız? burayı anlamlandıramadım dostlar sizlerin desteğiyle bu konu açıklığa kavuşur ve bir yaşıma daha girerim
Siz ne düşünüyorsunuz dostlar?
Buraya kadar olan kısım araştırmalar doğrultusunda ama dopamin ve nöradrenalin doğru orantılı ise dopamin reseptörü üretilince nöradrenalin reseptörü de ür etilir ve vücut var olan nöradrenalinden o kadar çok faydalanıp bize daha çok " savaş ya da kaç" mesajı verirse daha kaygılı insan olmaz mıyız? burayı anlamlandıramadım dostlar sizlerin desteğiyle bu konu açıklığa kavuşur ve bir yaşıma daha girerim
Siz ne düşünüyorsunuz dostlar?