Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Duygular Üzerine Ve Evrimsel Davranışlar

Enki

Satürn Yolcusu
Katılım
11 Nis 2021
Mesajlar
165
Tepki puanı
294
Puanları
91
Konum
Yks Muharebesi
Çoğumuzun bildiği gibi üremek için aşık oluruz, beynimiz karşımızdaki insanda çocuk doğuracak potansiyel görürse hormon salgılar ve aşık oluruz, ergenlik dönemlerinde ani hormonal değişimler sonucu da genelde çok çabuk bir kişiye aşık olmamız bu yüzdendir.(ha bir de fazla öfke durumları vs. biliyorsunuz)
Neslin devamını sağladığı için bu istekler önemli olabilir diyebilirsiniz, tabi ki de haklısınız karşı cinsi etkileme, üreme çok enerji isteyen bir iş doğada hayvanlar gereksiz enerji harcamaz zaten değil mi ? Ama düşünmediğimiz konu ise 21. yüzyılda duygularına göre yaşan insanlardan bir halt olmuyor, bakın mesela kekolar uç duygular yaşar sinir krizi geçirir kız arkadaşını öldürür vs. vs. biliyorsunuz bu olayları.
PMO bağımlısı olmamızın sebebi de bu, duygularımızı kontrol edemiyoruz hala ilkel primatlar gibi üreyim abi yeter üreyim kafasındayız çoğu zaman. Aklımız üstün gelse bu olaylar hiç yaşanmayacak, pmo yapacağımız zamanı kendimize bir şeyler katarak geçiririz.

Peki duygularımızı nasıl dizginleriz ?

Dostlarım şu an bile nofap yapmaya çalışarak duygularımızı dizginlemeye çalışıyoruz zaten baştan beri nofap yapmamın sebebi bu, kız etkilemek filan değildi (gerçi tek sebebi bu olanlar 1 haftayı geçemiyor o ayrı konu)
Konfor alanında kalarak daha da primatlaşıyoruz, karınımız dolana kadar yüksek kalorili şeyler yiyoruz bunun sebebi ise yiyebilidiğimiz kadar yemek yiyip depo etmemiz bu da ilkel bir davranış.Hayatımızda yaptığımız bütün hedonist davranışları bu şekilde açıklayabiliriz, yani ne kadar hedonistsek o kadar primatız diyebiliriz.
Dostlarım bu kadar bilgi varken hala pmo batağında sürüklenmizde problem var bakın arkadaşlar, onlarca taktik onlarca bilgi var ama hala bozuyoruz bunun en büyük sebebi duygularımızı kontrol edemememizdir, dizginleri ele almak lazım.

Bir Ödev Verebilir Miyim ?

Evrimsel davranışları öğrenmenizi istiyorum bunun için sinan cananın videolarını izleyebilirsiniz kendisi eğlenceli bir biçimde anlatıyor.Bir de etrafınızdaki zevkine düşkün sürekli erteleyen insanları incelemenizi istiyorum analiz yapıp buraya yazabilirsiniz(hatta belki kendinizi bile eleştirebilirsiniz)

Sonsöz


Dostlarım çoğu zaman bir şeyler yazıp yazıp siliyorum sonunda cesaretimi toplayıp sonunda yazma kararı aldım, hatalı bir yerim varsa veya eklemek istediğiniz bir şeyler varsa yorumlarda beklerim. İleride daha uzun yazılar paylaşacağım
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst