Selam arkadaşlar bugün babamlarla alışverişe gideyim dedim Carrefour'a-1.5 yıl sonra- marketteki fiyatları görünce aglayasim geldi açıkçası.Hani biz alabiliyoruz fakat asgari ücretli aileleri düşünemiyorum.allah onlara yardım etsin söylenecek hiçbir söz yok gerçekten.Benim sorum şu şuanda 11.sinifa geçtim ve Boğaziçi üniversitesi hedefim vardı fakat Türkiye de artık okumanın değerinin kaldığını ve okunacak yerin olduğunu düşünmüyorum söylenenleri duyunca.burada veya tanıdığıniz yurtdışında okuyan birisi varmı tam burslu veya ücretsiz üniversite gibi bunların kritlerleri neler ?
(İngilizce ve JavaScript çalışıyorum şuanda eğer İngilizceyi halledebilirsem belki Almancaya başlarim ama şuanda hayal gibi)
Şimdiden çok teşekkürler.
SAT ve Toefl alman lazım bu ikisini de AP lerle güçlendirebilirsin. (AP dedim çünkü SAT subject ler kalktı.)
Başvurular için en iyi tarih 12drn önceki yaz.
Tabii önceden CV ni dolduracak işlerde yapmış olman lazım çünkü onlara da bakıyorlar. (uluslararası etkinlikler/kitap yazma/uluslararası yarışmalar/saygın bir makale çıkartma)
Amerika için yazdım.
Sınavlar dolar kuruna göre. Ama belli bir değerde sabit tutuyorlar yani tam dolar kuru değil ama yinede baya pahalı.
Başvurular 50 dolar (üni başına)
JavaScript çalışıyorum demişsin belki oradan da ekonomik değeri olan bir oyun çıkarsa belki olabilir ama ben bir şey söyleyemem.
Bana uyarak bir yere gitme bunlar benim araştırmalarım.
İçin rahat etmeyecekse yurt dışı danışma ofisleri var tonca her birini bir kere ara (iilk görüşme ücretsiz) sorularını sor(sistemin bugu).
Okulunda yurt dışı danışma ofisi varsa onlarla görüşmem en yararlı olur zaten tecrübeli insanlar oluyor çoğu. Benim okulumda yok :/
Ama şunu bil amerika kapitalist yani senin bir ekonomik değer üretmen lazım e biraz da farklı olman lazım.
Ama tehlikeli bir şey yapıyorsun çünkü 11 e geçeceksin bunu göze al açıkta kalma ihtimali var.
Bizim hocalarda türkiye de iyi bir yerde okuduktan sonra yurt dışına çıkmanız daha olası diyorlar. Tabi ünide kendinizi parlatacak şeyler yaparsanız.
Şuanlık tek başarabildiğim şey farklı olmak onu da ben istemedim ) :
Başarılar