Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Emeklerimin Boşa Gitmesinden Korkuyorum

furkanxyvz_

Yeni Üye
Herkese iyi forumlar , ben 17 yaşında bir genç olarak yaklaşık 3 hafta sonra yks sınavına gireceğim buraya kadar sıkıntı yok ama sorun şurda başlıyor

İnstagramda gördüğüm videolardada bu geçerli " okumak boş iş işe yaramaz " gibi düşünceler insana aşılanıyor ve bu durum bendede var şuanda hiç içimden ders çalışasım gelmiyor , hem çalışıp mezun olunca işsiz kalma korkusuda var. Yani ben eskiden böyle değildim hatta bi ara 145 günlük bi sürecimde olmuştu o zamanlar 8 saat civarı çalışabiliyordum ama bozduktan sonra iyice salıverdim kendimi ne yapacağımı bilmiyorum mentalimi nasıl toplayacağım lütfen yardım edin

addictionsacrifice

Yeni Fapstronot
"okumak boş iş işe yaramaz" diyen insanların hayatlarıyla ne yaptığına bakarsan neden söylediklerini anlarsın zaten. Ya pişmanlıktan ya da kendini avutmaktan kaynaklı oluyor bu sözler. Ve instagram gerçekten çok tehlikeli bir sosyal medya uygulaması diğerlerine göre, çünkü hayat toz pembe bir diyar gibi takılıyor herkes platformda (gördüğüm kadarıyla). Şu zamana kadar verdiğin emeği çöpe atma derim. Mezuna kalma kararı versen bile sonraki sene için yatırım yapmak en iyisi. (ki, hedefine ulaşma ihtimalin varsa mezuna kalkanı önermem). Bir de bunun normal bir süreç olmadığını kabul edip sorumluluk almak lazım. Başarılar umarım sorununu çözersin

addictionsacrifice

Yeni Fapstronot
Ve bu süreçte youtubeda Eyüp B. matematik kanalının rehberlerini dinlemeni tavsiye ederim. Hoca öğrencilerin sorunlarını çok iyi tespit edip rehberlik videoları yayınlıyor.

kral6666

Yoda
Herkese iyi forumlar , ben 17 yaşında bir genç olarak yaklaşık 3 hafta sonra yks sınavına gireceğim buraya kadar sıkıntı yok ama sorun şurda başlıyor

İnstagramda gördüğüm videolardada bu geçerli " okumak boş iş işe yaramaz " gibi düşünceler insana aşılanıyor ve bu durum bendede var şuanda hiç içimden ders çalışasım gelmiyor , hem çalışıp mezun olunca işsiz kalma korkusuda var. Yani ben eskiden böyle değildim hatta bi ara 145 günlük bi sürecimde olmuştu o zamanlar 8 saat civarı çalışabiliyordum ama bozduktan sonra iyice salıverdim kendimi ne yapacağımı bilmiyorum mentalimi nasıl toplayacağım lütfen yardım edin
Dostum mezun olduktan sonra iş garantisi yok ki.
Keza mezun olmasan da iş garantisi yok.Burda senin vereceğin emek önemli.

Val

Yeni Fapstronot
Sınavın ve üniversitelerin amacını öğrendikten sonra hiçbir sorunuz kalmayacak.
Büyük bir fırsatımız var: Ülkemizde üniversite okumak ücretsiz. Dünyada, birkaç istisna bölge dışında, böyle bir imkan bulmak neredeyse imkânsız. Ama burada bir sorun var; bu imkân sana ücretsiz, devlete ücretsiz değil. Devlet bir üniversite açıyorsa, oraya ciddi bir yatırım yapar. Binasını inşa eder, orada çalışacak kalifiye personeli istihdam eder, düzeni oturtur ve sürekli kaynak akıtır.
Şimdi şöyle düşünelim: Sınav diye bir şey yok ve herkes istediği üniversiteye gidebiliyor. Diyelim ki X kişisi tıp fakültesine girdi. Dördüncü sınıfa geldiğinde zor geldi ve bırakmaya karar verdi. E peki ne oldu? Devletin parasını yedi! Devlet, üniversiteyi babasının hayrına açmıyor. Sen okuyup bu ülkeye katma değer sağla diye yapıyor. İşte bu yüzden sınav var. Zor olması da bu yüzden. Sınav, senin bir bölümü gerçekten okuyup bitirebilecek zeka, azim, psikoloji, disiplin gibi birçok niteliğe sahip olup olmadığını ölçen bir eleme sistemi.
Pekala, sınavın amacını anladık: O üniversiteyi hak edip etmediğini, o bölümü okuyabilecek kapasiteye sahip olup olmadığını göstermek. Peki ya üniversitenin amacı?
Üniversitenin birincil amacı seni yetiştirmek değildir. Üniversite, başlı başına bağımsız bir kurumdur ve bu kurumların asıl amacı, araştırmalar yaparak bilim üretmektir. Sen bir üniversiteye ve bir bölüme başvurduğunda aslında “Ben bu alanda profesyonelleşmek ve kendimi geliştirmek istiyorum” demiş oluyorsun. Elbette, ülkemizde üniversiteler bu ana amacından fazlasıyla sapmış durumda ama özünde görevleri bu. Sana iş garantisi sunmak değil.
Bu yüzden "garantili meslek" diye bir şey yok. Ama olay şu ki: Üniversiteye girmekle kendini geliştirmek istediğini beyan ediyorsun. Sınavdan sonra çalışmayı bırakmak yok. Tam tersine, artık hayatın gerçek adımlarını atmaya başlıyoruz. Artık bir birey değilsen olmak zorundasın. Hedeflerin, sorumlulukların, hobilerin, yapmak zorunda olduğun işler olacak. Belki şimdi belli değil ama ileride olacak. Bunu biz bilemeyiz, sen biliyorsun. Bu yüzden, hedefin doğrultusunda çalışmak ve emek vermek zorundasın.
Bir bölüme girdiğinde çalışmaya devam etmek zorunda kalacaksın. Belki bölümün dışındaki işlere yöneleceksin, belki kendine bir hayat kurmaya başlayacaksın. Hayatla çalışma arasında bir denge kurmak zorunda kalacaksın. Ama şunu unutma: Kendini gerçekten geliştirmeye her şekilde devam etmek zorundasın, kendini geliştiren bir insanın işsiz kalması çok zordur.
(Üniversiteler olasılıkların kapısını açar, iyi olmayan üniversiteler çok kısıtlı olasılıklar sunar. İşte onlarda 'okumak boş işe yaramaz' sözü bir raddeye kadar geçerli olabilir)

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6