Bozo
Yeni Fapstronot
Merhaba yoldaşlar,
uzun süredir forumda eskisi kadar aktif olamıyorum. Aslında yazacak bir şey olmadığından dolayı giresim gelmiyordu, şükür ki bir konu buldum.
Corana'nın başladığı dönemde sınavı kazanmış fakat ertelene ertelene ancak şubat ayında gidebildim. Erasmus'a merakı olanlar bilecek ki bu sınav İngilizce seviyenize ve ortalamanıza bağlıdır. İyi üniversitelerde bu sınavı kazanma sürecinin rekabetçi bir hal aldığını düşünüyorum. Çünkü kaliteli veya köklü olarak bildiğimiz üniversiteler bu sınavda aşırı zorlayabilmekte ve tam anlamıyla İngilizce bilen öğrenciyi gönderme hedefinde hareket etmektedirler. Ama ! Anadolu üniversiteleri olarak düşünülebileceğimiz yeni üniversitelerde ipin ucu kaçmakta ve öğrencileri zorlu bir sınava tabii tutmadan göndermektedirler ki bende bu şekilde geldim. Tabi bunu erasmus mu istiyorsun hadi git diye düşünmeyin 3-5 aylık bir çalışma ile girmiştim sınava.
Hibe mibe mevzusuna girmiyorum zaten bilindik şeyler 1-2 arama ile bulunabilir.

Süreciniz daim olsun
uzun süredir forumda eskisi kadar aktif olamıyorum. Aslında yazacak bir şey olmadığından dolayı giresim gelmiyordu, şükür ki bir konu buldum.
Corana'nın başladığı dönemde sınavı kazanmış fakat ertelene ertelene ancak şubat ayında gidebildim. Erasmus'a merakı olanlar bilecek ki bu sınav İngilizce seviyenize ve ortalamanıza bağlıdır. İyi üniversitelerde bu sınavı kazanma sürecinin rekabetçi bir hal aldığını düşünüyorum. Çünkü kaliteli veya köklü olarak bildiğimiz üniversiteler bu sınavda aşırı zorlayabilmekte ve tam anlamıyla İngilizce bilen öğrenciyi gönderme hedefinde hareket etmektedirler. Ama ! Anadolu üniversiteleri olarak düşünülebileceğimiz yeni üniversitelerde ipin ucu kaçmakta ve öğrencileri zorlu bir sınava tabii tutmadan göndermektedirler ki bende bu şekilde geldim. Tabi bunu erasmus mu istiyorsun hadi git diye düşünmeyin 3-5 aylık bir çalışma ile girmiştim sınava.
Hibe mibe mevzusuna girmiyorum zaten bilindik şeyler 1-2 arama ile bulunabilir.
- Erasmus Sınavı için tavsiyem üniversite ortalamanızı yüksek tutmaya çalışın değerlendirmenin yüzde 50'si buradan gelmektedir.
- İngilizceyi youtube'dan bakarak bir yere getirmiştim. Kursa ise ancak bir ay gidebildim corana'dan dolayı kapanmıştı. Yok ordan buradan öğrenilmez diye düşünmeyin.
- İngilizce sınavı ile gittiğiniz yerde İngilizce konuşan bulamayabilirsiniz. Polonya'ya gelmeden önce bunun için kendimi hazırlamıştım lakin bu kadarda fazla İngilizce bilmeyenle karşılaşacağımı tahmin etmiyordum, taksim dayıya bile denk gelmedim.
- Parti mevzuları ise bulunduğum yerde tamamıyla sıfır bunun nedeni başta öğrenci şehri olmaması ve tamamıyla emekli şehri olmasından kaynaklanmakta bu yüzden gideceğiniz yeri iyi araştırın sonra üzülmeyin
- Polonya kur olarak en zararsız Erasmus ülkelerinden biri olarak büyük avantaja sahip. Özellikle ulaşımın yüzde 50 indirimli olması sayesinde Polonya'nın içini gezmek için güzel bir olanak, hatta ülkelere bile indirimli gidebilirsiniz. Kısıtlamalara kalkarsa var bir hayalimiz
- Para konusunda içkiniz sigaranız yoksa zorlanmazsınız.
Süreciniz daim olsun