Açıkçası, bu 5 aylık sürecimin hayatımı derinden değiştiren, uzun uzun sıralanacak etkileri olmadı. Zaten Nofap’in faydaları, tuttuğunuz enerjiyi neye harcadığınıza ve boş zamanınızı nasıl doldurduğunuza göre kişiden kişiye değişiyor. Benim hissettiğim en belirgin etkiler ise şunlar:
~ Süreç ilerledikçe, kendime olan özsaygımın artması sayesinde sosyal anlamda gözle görülür farklar yaşadım. Normalde kızlarla konuşmaya çekinirdim ve insanlar beni hep sessiz ve çekingen biri olarak tanımlarlardı. Ancak süreç ilerledikçe, ekstra bir çaba sarf etmeden, yeni tanıştığım kızlarla bile saatlerce konuşup güldürecek seviyeye geldim. Ortamlarda rahatça muhabbete dahil olup kendimi dinletebiliyorum. İnsanlarla sohbet etmek kolay ve zevkli gelmeye başladı.
~ Eskiye nazaran kafam daha rahattı, daha iyi odaklanabiliyordum ve öğrendiğim bilgileri kolay kolay unutmuyordum. Dinlenmeden saatlerce kitap okuyabiliyor ve ders çalışabiliyordum. Bir süre sonra kendimi geliştiren eylemlerde bulunmaktan haz almaya başlamıştım.
~ Sabahları daha enerjik uyanıyor ve spordan eskiye kıyasla daha fazla verim alıyordum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, hatırladıkça eklemeler yaparım. Bu arada, bu etkileri yaşamamış olsaydım bile yine de sürece devam ederdim. Çünkü Nofap’e başlama sebebim faydalarından ziyade gururuma yediremememdi. Zaten kim, zararı olmasa bile, hayalindeki arzu ettiği versiyonunun böyle bir bağımlılığa sahip olmasını ister ki?
Sizlere tavsiyem, sürece başladığınızda kendinize katı kurallar belirleyin ve kaçıncı günde olursanız olun asla çiğnemeyin, erteleme alışkanlığınız varsa bundan kurtulmanın yollarını arayın. Gün içerisinde neler yaptığınızın farkında olun ve zamanınızı iyi yönetin. Beni relapse’e sürükleyen en büyük etkenler, bunları uygulamamak oldu.