Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Evde Ders Çalışma Alışkanlığı Nasıl Kazanılır?

Kerem yilmaz

Yeni Üye
Katılım
15 May 2021
Mesajlar
5
Tepki puanı
10
Puanları
3
11. Sınıfım, Üniversiteye şimdiden hazırlanıyorum. Temel den başlayacağım. Bilen birileri yardım edebilir mi nasıl bir şekilde çalış malıyım?
Hedef :Milli savunma üniversitesi, Sayısal :280 puan
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Katılım
10 Mar 2021
Mesajlar
370
Tepki puanı
830
Puanları
160
Dostum, öncelikle sınav ve sürecinde başarılar dilerim.

Yüksek bir puan hedefin olmadığını görüyorum. Muhtemelen astsubaylık istiyorsun. Eğer astsubay olacaksan sadece TYT yetiyor. TYT’de yapabildiğin kadar puan yapmaya çalış. Çünkü gerçekten kolay.

Türkçe için dilbilgisi + paragraf sana full bile yaptırabilir. Her gün 20-30 soru paragraf çözmeni şiddetle tavsiye ediyorum.

Matematik için ise en rahat öğrenebileceğin bir öğrenme tarzı bul kendine ve konu + soru + tekrar döngüsünü öneriyorum.

Sosyal ve fen için bir şey diyemiyorum. Ama onlara da bu sistemle çalışırsan güzel bir sonuç çıkarabilirsin.

Ve gelelim en kritik kısımlardan birine. Spor. Spor yapmaya şimdiden başlarsan senin için daha iyi olur. Ve bildiğim kadarıyla spor testini kolaylaştırdılar. YouTube’da Fatih Ökten diye bir kanal var. Orada mülakatlara hazırlık ile ilgili birçok video var.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 

Doğukan Yavuz

Venüs Yolcusu
Katılım
12 May 2021
Mesajlar
23
Tepki puanı
100
Puanları
19
Verebileceğim tek ve en önemli öneri düzenli çalışmak dostum. Çok çalışırsın az çalışırsın, ona çalışırsın buna çalışısın bilmem ama kesinlikle belirli bir düzende ve planda çalışman gerekiyor
 

Luxx

Merkür Yolcusu
Katılım
12 Kas 2020
Mesajlar
140
Tepki puanı
212
Puanları
58
Doğru hocalardan (sınav müfredatının dışına çıkmayan seni gereksiz bilgilere boğmayan)ders alabilirsin.Ve bazı youtube kanalları gerçekten iyi ders anlatıyor sadece onları dinleyerek bile güzel netler çıkarabilirsin.İstersen özelden atabilirim
 

izleyici1

Yoda
Katılım
13 Tem 2020
Mesajlar
491
Tepki puanı
727
Puanları
160
kardeş tavsiyem dersaneye yazıl
üniversiteye hazırlık kitapları satın al
tüm dersleri kitaplarını satın al
durumu ailene anlat bu son 2 sene hayatında en önemli 2 sene
arkadaş çevrenide üniye hazırlananlardan seç
ve en önemli konu
pmo ve diğer bağımlılıkları hayatından çıkar
3 ay sonra içinde yüksek bir çalışma arzusu doğacak
gerisi çok kolay...
 
B

Brock

Misafir
Ders çalışırken genelde kafam derste olmazdı , dersten sonra yapabilceğim haz kaynaklarında olurdu.Örn instagram örn yeme içme örn arkadaşlık vs . Fakat ne zamanki irademi kontrol altına almaya denedim o zaman 3 4 saatte anlıcağım şeyi çok daha kısa sürelerde anlamaya kavramaya başladım. Yukardaki abi youtube demiş bunun yeri :ben tam aksini düşünüyorum bunun yeri tamda burası bu yüzden. Youtubede o videolar onbin+ tıklanıyor : eğer işe yarasaydı o tarz koçlar çıktıktan sonra türkiye tyt ortalaması yükselirdi.(belki yükselmiştir salladım ama yükselmemiştir diye tahmin ediyorum) . Yani kısaca senin msü yü kazanman direkt olarak iradenle alakalı bence ,istediğini yapabildikten sonra çalıştığın kaynak ,günün hangi saat,i beyninin dopamin seviyesi çalışmaya uygun ,veya hangi vitaminin hafızanı güçlendirdiği :teferruat bence. Allah yardımcın olsun
 

scarpio098

Yeni Üye
Katılım
16 May 2021
Mesajlar
3
Tepki puanı
5
Puanları
3
nasıl kazanılır? diye sorgulayarak ders çalışma alışkanlığı kazanamazsın. Sen şuanda ders çalışmamak adına burada zamanını öldürüyorsun.

Benden sana tavsiye, ders çalışma alışkanlığı mı kazanmak istiyorsun? O zaman hiç istemediğin halde, canın yansa bile git masana otur ve aç kitaplarını ders çalış! Aradan geçen 2 saatin sonunda ders çalışma alışkanlığını yavaş yavaş kazandığını fark edecek ve "vay be bu işin formülü buymuş" diyeceksin. Denemesi bedava!
 

Savascı

Deneyimli Üye
Katılım
22 Ağu 2020
Mesajlar
173
Tepki puanı
395
Puanları
99

“10 bin tekmeyi bir kez çalışandan korkmam da, bir tekmeyi 10 bin kez çalışandan korkarım.” Bruce Lee​

Dostum öncelikle birşeyi başlayacaksan bunun sürdürebilir olması gerekir.Kısa rutinler ve büyük beklentiler çökerler.Bu yüzden ufak başlaman gerekiyor.Sonra zamanla artacaktır.Çünkü büyük şeyler küçük bir kıvılcamla başlar.Zaten başlangıçlar hiçbir zaman önemli değildir ki.Asıl önemli olan sonuçlardır.Bugün başarılan büyük şeylerin kaçının başlangıcını hatırlıyorsun ? Ama bu böyle pazarlanmıyor işte :) . Ve ders çalışmak artık senin için bir zorlamaya dönüşmediği zaman sen o alışkanlığı kazanırsın.Hatta keyif bile alırsın.Çünkü insan doğası böyle çalışır.Bize keyif veren eylemler kolay,basit gelirken fakat bize zorlama olan davranışlar zor ve karmaşıktır. Önemli olan o duygulardır. Duygular bize eyleme iten hidrolik yakıtlardır. Unutma problemin mantıksal değil dostum,problemin duygusal.Eğer mantıksal olsaydı buradaki herhangi bir tavsiye mantığına uyduğu an harekete geçecek ve eyleme başlayacaktın.Ama öyle değiller dimi :) .Sen ders çalışmak istemiyorsun ya da belkide ders çalışmak zor geliyor,ya da belkide üzerinde büyük bir baskı var. İşte bu duygusal problemi çözmeye başlayarak işe başlamalısın dostum.Şu da faydalı bir video,rutin inşa etmende işine yaracaktır;
 

Umut Bural

Admin
Topluluk Yöneticisi
Katılım
6 Ağu 2020
Mesajlar
111
Tepki puanı
517
Puanları
148
Web Sitesi
www.neverfapakademi.com
Study With Me videoları ile 25 dakika gibi ufak hedefler koyarak çalışmaya başla. Neleri çalışacağını haftalık ve günlük olarak belirle. Yapman gereken tek şey o süre içerisinde o derse çalışmak olsun. Kendini başlangıçta büyük beklentiler içerisine sokmadan vitesi arttıra arttıra ilerle.
 

Kemal K.

Mars Yolcusu
Katılım
26 Nis 2021
Mesajlar
198
Tepki puanı
168
Puanları
65
hocam bende 11.sınıfım , hedefim kara harp . sana bir öneride bulunacağım, hedefini yüksek tut! evet yüksek tut çünkü elenme ihtimalin var , hepimizin var. o yüzden daha çok çalışıp puanını yüksek tut ki b ve c planın olsun. Ben her gün 30-40 paragraf çözüyorum. tyt'de ve msü'de çok çok önemli, bir de tyt matematik çalışıyorum. ayt matta eksiğim var ne yapacağım bilmyorum
 

AugustoEleven

Yeni Fapstronot
Katılım
7 Kas 2020
Mesajlar
14
Tepki puanı
26
Puanları
14
Merhaba, hala iki yılın olduğunu düşünürsek güçlü bir disiplin kazanmak için hala zamanın var. Evde ders çalışma disiplini sadece uzun süre oturup ders çalışmayı denemekle başarılamaz. Bir defasında bununla ilgili online kursa katılmıştım, oradakı notlarımı yazıyorum:
1) Dikkatini bozan şeylerden hemen uzak ol , telefonunu başka bir odaya koy ve ya ebeveynlerinden birine ver.
2) Düzenli ol.
Masanın üzerindeki şeyleri düzenle
3) Motivasyon
Burası çok önemli.
Motivasyon hedefin ile ilgili . Ve diğerleri ile rekabet içindeysen, bu motivasyon daha hızlı artar.
4) Meditasyon yap
Meditasyonun konsantrasyonu artırdığı bir gerçek
5) Ders çalışma zamanını yavaş yavaş artır. 5 dakika artıra bilirsin her geçen gün

Bunlar genel notlarımdı, Yutubda gri koç, başarıya giden yol gibi kanallardan daha çoğunu öğrenebilirsin.
 

selam_lar

Ay Yolcusu
Katılım
12 Kas 2020
Mesajlar
47
Tepki puanı
44
Puanları
21
11. Sınıfım, Üniversiteye şimdiden hazırlanıyorum. Temel den başlayacağım. Bilen birileri yardım edebilir mi nasıl bir şekilde çalış malıyım?
Hedef :Milli savunma üniversitesi, Sayısal :280 puan
evde full ders çalışma ara sıra başkaları ile birlikte başka ortamlarda da çalış yoksa eve bağlanırsın sıkıntı çekersin
 

chidori88

Jüpiter Yolcusu
Katılım
4 Ocak 2021
Mesajlar
228
Tepki puanı
280
Puanları
96
Mindful bir şekilde çalısmanı öneririm. Telefondan bilgisayardan uzak bir şekilde sadece kitaba odaklanarak
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst