Varolej
Jüpiter Yolcusu
Aslında bahsettiğimiz şey uzun zamandan beri dünyada olan bir şey. Cinsellik satar bu herkesce bilinir. Size bir şey söyleyeceğim hazır olun, baya bir sıkı durun hadi oradan diyeceksiniz çünkü, o salyaların akarak izlenilen erotik film oyuncuları bile kendi filmlerini izlemiyorlar. Güleceksiniz biliyorum Mesut Yar'ın programında Aydemir Akbaş'a soruyorlar kendi filminizi izliyor musunuz diye ; adam şöyle cevap verdi, ben kendi filmimi izleyecek kadar enayi miyim? Mesut Yar'da biz niye yıllardır izliyoruz senin filmlerini dedi, Aydemir Akbaş şunu söyledi ; sen enayisen banane. Yani ben onların bile izlemediğini zararlı olduklarını bildiklerini düşünüyorum. Psikolojiyi, üçüncü gözümüzü, her şeyi etkiliyor ve bunu sinsice yapıyor. O yüzden sırf iki kıza yanaşacağım diye yahut lümpen olacağım diye bu zırvaları umursamayın. O filmlerin erbabı olanlar, dipleri düşenler hepsi de bal gibi biliyor zararlarını sadece bize yansıtmıyorlar ama yine de o zararları yaşıyorlar. Malum sitede paylaşım yapmayacaksanız kendi filminizi çekmeyin ve kimseyi de izlemeyin. Eğer dayanamayıp izliyorsan ya da elin oraya gidiyorsa maalesef sisteme yenik düşmüş bir eziksin, ben de eziğim. O eskidendi simitçiden alıp izlenip ne güzel kadınmış denilen dönem, iş artık çığırından çıktı. Çok güçlü ve hayatları etkileyen dev bir sektörden bahsediyoruz. Ve kısmen legal, ülkemizde de bu sektör endirekt olarak gelişmese de merdiven altından ve teknolojinin gelişmesiyle bazı atılımlar var. Ekonomik durumlardan ve kendini kontrol edemeyen sisteme yenik düşen insanlardan dolayı çığ gibi büyüyor. Çünkü sürü psikolojisi söz konusu, herkes izlemiyor mu sonuçta ya da herkes yapmıyor mu doğal şeyler bunlar diye. Teknolojinin gelişmesiyle beraber saniyeler içinde milyonlarca içerik elimizin altında. İşin kötü tarafı bunun sonu yok. Ve maalesef bazı şirketler tarafından destekleniyor bu sektör. Hatta inanılmaz bir veri trafiği söz konusu. Şirketler bu verilerden dehşet kazanç sağlıyor. Dünya gerçekten çok iğrenç bir yere evrildi özellikle eski filmleri izlerseniz bunu fark edersiniz. O bayıla bayıla izlediğiniz sızdırılmış görüntülerin hepsi mi bir bilgisayar korsanı yahut bir tanıdık tarafından gerçekleştirildi? Bu kadar çok sızdırmaların ardı arkası kesilmeden devam etmesi ve hep yeni içeriklerin dünyada yaygınlaşması, bu durumun global bir hal alması tesadüf müdür? Bir düşünün derim.