Öncelikle "flatlinedayım! flatline ne zaman biter?" gibi düşüncelerin bizim için zararlı olduğunu söylemeliyiz. Aslında flatline diye bir şey yoktur. Beynin doğal yollardan dopamin üretmeyi öğrenme süreci vardır. İlk başlarda kendimizi garip hissetsekte zamanla düzelen bir şey bu. Burada önemli olan nokta gelişimimiz için ne yaptığımız... Eğer pmo yu bıraktım dersek ama aynı zamanda sosyal medya, müzik dinleme, alkol, abur cubur gibi şeylere kendimizi verirsek bizim için verimli olmaz... Hatta kayda değer bir gelişme kaydedemeyiz bile. Neden? Çünkü beyin doğal yollardan dopamin üretme sürecine girmiş oluyor. Biz ona dışarıdan aldıklarımızla dopamin hediye edersek o salgılaması gerektiği zamanlarda dopamin salgılamak istemez. Çünkü bizim ona karşılıksız dopamin hediye edeceğimizi bilir. Ama kendimizi gereksiz ödüllendirmekten vazgeçer ve günlük hayatta hep ertelediğimiz, ikinci plana attığımız işlerimizle kafamızı meşgul edersek bir süre sonra hem gelişme kaydeder hem de beynimize dopamini ne zaman nerede salgılaması gerektiğini de öğretmiş oluruz. Aslında çoğu şeye bağımlıyız ve farkında değiliz. Hatta masum gösterme çabası içerisindeyiz. Zihnimiz onlardan uzaklaştığımızı görünce bir şeyler kaybedeceğimiz ve bir şeylerden mahrum kalacağımız düşüncesine kapılır ve beynimiz de stres tepkisi verir. Bu bağımlılıktan kurtulma yolunda ilerleme kaydettiğimizin bir göstergesidir. Aslında hiçbir şey kaybetmiyoruz. Bunlar bu zamana kadar beynimizin nelerle yıkandığını gösteriyor. Yanılsamalardan doğan bu içi boş düşünceler aklımıza geldiğinde hiçbir şey kaybetmediğimizi düşünerek yolumuza sorgulamadan devam etmeliyiz. Allah tan hepimize bu yolda başarılar diliyorum. Bir de ekleyeyim: Merak etmeyin... Kız arkadaşınızın olmaması, süper güçlerinizin olmaması hiçbir soruna işaret DEĞİL... Umudunuzu bunlarla harcamanıza hiç gerek yok. Doğru yoldasınız. Buna emin olun.Arkadaşlar bugün 11.gündeyim flatline ne zamam biter libido sıfır cinsel istek sıfır, sabahları sertleşmede yok garip değil mi?
Bu tamamen günlük işlerinden kaçmak için beyninin ürettiği bir bahane. Aynı karnım ağrıyor bugün okula gitmesem olmaz mı demek gibi.Arkadaşlar bugün 11.gündeyim flatline ne zamam biter libido sıfır cinsel istek sıfır, sabahları sertleşmede yok garip değil mi?
Hiç istek yok ve bugün ölü gibiydim ama dün ağır bir spor yaptım onun da etkisi olabilirBu tamamen günlük işlerinden kaçmak için beyninin ürettiği bir bahane. Aynı karnım ağrıyor bugün okula gitmesem olmaz mı demek gibi.
Unutma flatline sadece kafanda
Olabilir. Sadece kavramlara fazla takılma. Hayatında başarılarHiç istek yok ve bugün ölü gibiydim ama dün ağır bir spor yaptım onun da etkisi olabilir
Ama 11 gündür sabah ereksiyonu bile olamıyorum bu normal mi.Bu arada güzel yazınız için teşekkürlerÖncelikle "flatlinedayım! flatline ne zaman biter?" gibi düşüncelerin bizim için zararlı olduğunu söylemeliyiz. Aslında flatline diye bir şey yoktur. Beynin doğal yollardan dopamin üretmeyi öğrenme süreci vardır. İlk başlarda kendimizi garip hissetsekte zamanla düzelen bir şey bu. Burada önemli olan nokta gelişimimiz için ne yaptığımız... Eğer pmo yu bıraktım dersek ama aynı zamanda sosyal medya, müzik dinleme, alkol, abur cubur gibi şeylere kendimizi verirsek bizim için verimli olmaz... Hatta kayda değer bir gelişme kaydedemeyiz bile. Neden? Çünkü beyin doğal yollardan dopamin üretme sürecine girmiş oluyor. Biz ona dışarıdan aldıklarımızla dopamin hediye edersek o salgılaması gerektiği zamanlarda dopamin salgılamak istemez. Çünkü bizim ona karşılıksız dopamin hediye edeceğimizi bilir. Ama kendimizi gereksiz ödüllendirmekten vazgeçer ve günlük hayatta hep ertelediğimiz, ikinci plana attığımız işlerimizle kafamızı meşgul edersek bir süre sonra hem gelişme kaydeder hem de beynimize dopamini ne zaman nerede salgılaması gerektiğini de öğretmiş oluruz. Aslında çoğu şeye bağımlıyız ve farkında değiliz. Hatta masum gösterme çabası içerisindeyiz. Zihnimiz onlardan uzaklaştığımızı görünce bir şeyler kaybedeceğimiz ve bir şeylerden mahrum kalacağımız düşüncesine kapılır ve beynimiz de stres tepkisi verir. Bu bağımlılıktan kurtulma yolunda ilerleme kaydettiğimizin bir göstergesidir. Aslında hiçbir şey kaybetmiyoruz. Bunlar bu zamana kadar beynimizin nelerle yıkandığını gösteriyor. Yanılsamalardan doğan bu içi boş düşünceler aklımıza geldiğinde hiçbir şey kaybetmediğimizi düşünerek yolumuza sorgulamadan devam etmeliyiz. Allah tan hepimize bu yolda başarılar diliyorum. Bir de ekleyeyim: Merak etmeyin... Kız arkadaşınızın olmaması, süper güçlerinizin olmaması hiçbir soruna işaret DEĞİL... Umudunuzu bunlarla harcamanıza hiç gerek yok. Doğru yoldasınız. Buna emin olun.
Dostum 11. gün flatline için çok erken. Şu an yoksunluk evresindesin. Bağımlılıklarından kurtul, yükselişe geç! Bu içeriği oku lütfenAma 11 gündür sabah ereksiyonu bile olamıyorum bu normal mi.Bu arada güzel yazınız için teşekkürler