Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Flatline'da Sıkışmışlık Hissi

RazorCallahan

Most Wanted
Ben Selim. 4 yıldır sıradan kullanıcı olarak pmo içerisinde bulunuyorum. Eskiden seans aralıklarım min 2 hafta olduğu için ilk 3 yıl uzun süreli kişilik boşlukları ve gün işlevsizliği(motive olamama, enerji düşüklüğü vb.) ile karşılaşıyordum.

Ama son bir yıl içerisinde flatline ile gerçekten tanıştım ve iyileşme süremin her seans sonrası azar azar gecikmesinin artmaya başladığını fark ettim. Şimdi ise o flatline dönemlerinin birinin içinde sıkışıp kaldığımı hissediyorum. Eskisi gibi 1-2 hafta içinde değişim göremeyince ümitsizliğe kapılıyorum ve süreç içerisinde uzak durduğum şeker veya video oyunları gibi alışkanlıklarına geri dönüyorum. Zaten bırakınca da aynı şey olacak diyerek.

50 günlük bir süreçteyim ama hala sanki ilk günlerdeki gibi eksiklikler hissediyorum. Sanki hiçbir sabah, dün geceden farklı değilmiş gibi. 50 güne çok kolay ulaştım diyebilirim çünkü yapma isteği neredeyse yok denecek kadar azdı.

Bunu yazıyorum çünkü eğer tecrübe sahibi bir dost bunu görürse belki de yardım eli uzatmak ister diye düşündüm.

Okuduğunuz için teşekkür ederim :)

kral6666

Yoda
Dostum flatline aslında kelime anlamı olarak düz çizgi demek ve ne yazık ki çoğu dostumuz bunu bilmiyor. Flatline süreci aslında biraz monotonluk sürecidir yani vücut tabiri caizse kontak kapatmış bir durumdadır. Bunu koma gibi düşünebilirsin yani bazı durumlar yaşanır ama sen tepki veremezsin. Bu durumda yapılacak en iyi şey genelde ne yapıyorsan onu yapmaya devam etmek ve bu sürecin geçici olduğunu kendine tekrar tekrar hatırlatmaktır.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6