Dediklerinize katılıyorum.
Bilimsel araştırmalarla alakalı şunu söyleyebilirim. PMO ile alakalı yazıları kolay bulamazsınız çünkü bilimsel olarak araştırması yapılmıyor. Nofap bu seviyede akademik çalışmalardan öte kişilerin birbirlerine aktardığı tecrübe bazında gidiyor.
Bilimsel araştırma için veri toplamak lazım. Anket lazım. Toplumların içinde bulunduğu şartların (sağlık dahil) iyi bilinmesi buna göre öneriler yapılması lazım. Bunlar şu an nofap için pek yapılmıyor, genel bağımlılık durumları için yapılıyor ancak dopamin reseptörüyle alakalı da artık bilgisi olmayan kalmadı.
-
Teknik olarak bu forum Nofap forumu olduğundan konu alanı geniş değil. Nofap bizim eksilerimizi temizliyor eyvallah ama nofap temelde kalıyor. Ancak kültür-sanat-din gibi atölyeler olursa şekillenir lakin onlarda ana konumuz olmadığı için rehavet görmüyor.
Alfaloji forumu var mesela onların konuları daha geniş isterseniz bakabilirsiniz.
Ben eski forumdan çok şeyler öğrendim, bilgi babında özellikle. Nirvana bende ilk aydınlanmayı sağlayan adamdı. Ancak şunu söylemeliyim bilgi bi yere kadar gerekli. Oturup sabaha kadar okusanızda hayata geçirme kısmı bu işin en zor ve önemli kısmı.
Nofap hakkında başta kimse evliya değildi ama hepimiz mastürbasyon ve p***nun bize zarar verdiğini biliyorduk, farkına varmıştık. Şahsi görüşüm, akademik bilgi önemli ancak mezunlar olarak bir kılavuz kitabı gibi; hatalarımızı, başarılarımızı, zorluklarımızı anlatacağımız yol gösterici bir şeye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.
Ben 200 kereden fazla bozdum sürecimi. 2 yıldır uğraşıyordum. Yeni yeni düzene girdi her şey. Bundan sonrası içinde Allah yardımcımız olsun.
O kadar çok hata yaptım ki hata yapacak bir açım kalmadı. Kendimi inanılmaz derecede iyi tanımaya başladım.
Anket çalışması yapılırsa veyahut bahsettiğim gibi güzel bir nofap kitabı (kitap bir örnek illa o olacak değil) ben yardımcı olurum ancak bu işe önderlik yapmak adminlere yakışır diye düşünüyorum burdan da kendilere saygılar.
Saygılarımla,