27 Yaşında bir adam olarak. Şuan da bir kaç sıkıntımın olduğunu ama bunlardan birinin de nofap olduğunu fark ettim. İrademin eski zamanlara kıyasla daha çok zedelendiği, keyfiyetle yaşamanın peşinde koştuğum, acıdan mümkün olduğunca uzaklaşmaya çalıştığım, hazcılık peşinde koştuğum bir dönemdeyim. Çevremede bakındığımda kendimden farklı kimseyi görmüyorum. Ne yazıkki; gelişen dünyada, dünya düzeni ve çevremizde, acıdan ve sorumluluktan uzak bir hayatın peşindeyiz. Herkesin en temel amacı sadece tüketmek, zevk almak ve günü geçirmek. Kendimi her zaman olduğu gibi aman bugünde yapalım ve yapmayalım, yarın düzeltirim veya yarın yaparım diye kandırmaya devam ediyorum. Zira bu benim nofap konusunda ve edinmeye çalıştığım alışkanlıklar da uyguladığım taktikdir. Bu yaşıma kadar düzenle uygulamış olduğum bu taktik nedeniyle hala gelişimimi oldukça yavaş ve istikrarsız devam ediyor. Çünkü yapmam gereken sorumluluklardan ve zorluklardan kaçmak gibi bir alışkanlığım var.Bu kaçış sürecimin bir parçası da mastürbasyon. Kendim yalnız, gergin ve stresli anlarda mastürbasyon isteği içerisinde buluyorum. Zira iş hayatı gergin ve stresli ve bu dönemlerde benim güvenli alanım bilgisayar oyunları ve mastürbasyon. Bu bağımlılığı fark edişim 4-5 senedir olsada hatta zaman zaman bunun önlemini almak istesemde maalesef kendime bahaneler ürettim ve mastürbasyon fikrini her zaman mantıklı bir seçenekmiş gibi göstererek, nofap sürecine uzun süre devam edemedim. Aynı şekilde bu dönemde beni en çok etkileyen sosyal medya oldu. Kaç defa silip yüklesemde sonunda hep geri yüklemek zorunda kaldım. Neden bunları yazdığıma gelirsek kısaca hem kendime hatırlatmak hem de sohbet etmek için. Belki de zor zamanlarımda ve irademin sınandığı günlerde buraya dönüp sizlerle sohbet etmek, yazdıklarımı tekrar okumak veya nerede başladığımı hatırlamak içindir.
Sonuç olarak; herkesin bir hayatı var. Herkesin belli bir zamanı var. İnsan yapısının değişik sınavlarla mücadele etmesi gerektiği ve diğer canlıların böylesine bir mücadeleye girmeden yaşamını sürdürdüğü bir evrendeyiz. Ben, bana verilen zeka ve beden ile kendimin ulaşabileceği en üst noktaya ulaşmak istiyorum. Böyle bir sitenin varlığı içinde kuruculara teşekkür ederim. Her gün yeni bir sınav, her gün yeni bir macera. Bazen düşer bazen de ne kadar mücadele etsekte kalkamayabiliriz. Ama canla başla mücadele ettiğimiz sürece aydınlık her zaman olacaktır. İyi geceler.
Sonuç olarak; herkesin bir hayatı var. Herkesin belli bir zamanı var. İnsan yapısının değişik sınavlarla mücadele etmesi gerektiği ve diğer canlıların böylesine bir mücadeleye girmeden yaşamını sürdürdüğü bir evrendeyiz. Ben, bana verilen zeka ve beden ile kendimin ulaşabileceği en üst noktaya ulaşmak istiyorum. Böyle bir sitenin varlığı içinde kuruculara teşekkür ederim. Her gün yeni bir sınav, her gün yeni bir macera. Bazen düşer bazen de ne kadar mücadele etsekte kalkamayabiliriz. Ama canla başla mücadele ettiğimiz sürece aydınlık her zaman olacaktır. İyi geceler.