Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Günlük 2.0

Delifisek

yalnız adam
Hocam iyi geceler, önceki günlüğünü takip ediyordum. Şimdi yenisini açman da iyi olmuş. Forumdaki en uzun süreli günlüklerden birisi seninkiydi, ilham da oluyordun bizlere. Şimdi yenisini de dört gözle bekliyoruz. Umarım bu günlüğünde de ÇÖKÜŞ az ÇIKIŞ fazla olur. Kolay gelsin, sürecin daim olsun.​

Targetlock

Deneyimli Üye
Gün 3

İnsan her şeye odaklanamıyor. En önemli noktalara en fazla çaba gösterilir.
Diğer noktalar ise kendisini tamamlayacaktır.

Zaten savaşta da böyledir. Her yeri degil önemli tepeleri ve kaynakları tutan genelde kazanır.

Önemli tepeleri ayırt edelim. Çünkü her şeyi burası üzerine bina edeceğiz.

Bu günlük işi önemli bir tepedir. Nf süreci gerçekten insana çok şey katıyor.
Eskiden de özen gösterirdim ama faydasını tam anlamıyla şimdi kavrıyorum.

Gün 3 deyim ve canım hiçbir şey yapmak istemiyor hiçbir sorumluluk almak istemiyor.
Biraz yorgun bir haldeyim.

Nedeni düzgün bir rutin inşa etmemiş olmamdır.
Her şeyin düzeninin olduğu yerde düzensizlik insana iyi gelmez.
Ne üzerinde emek vereceğimizi ise seçeriz.

90 günle sınırlı kalmayacağım ve sadece süreci de yazmayacağım.

Düzgün rutinlerin beni nasıl pişirdiğini gün gün görmek istiyorum asıl amacım bu.
Bu günlüğü okuyan arkadaşlar eğer etkileşime geçer ve eklemeler yaparsa verimimiz artar

İlk 2 3 hafta sıkıcı ve bol krizli günler demektir bende.
Bir salıncağı sallamak için ılk önce nasıl da çok kuvvet uygularız ama sonra hafif bir dokunuş aynı devinimi yaptırır.
İşte o fazla güç az sonuç döneminde olduğumun bilincindeyim.

Enseyi karartmayalım. Zaten burayı olması gerektiği gibi değerlendiren ileride meyvesini alıyor. Geçmiş tecrübelerin işareti de bu yönde.

Dürtülerimi kontrol ederken bir yandan da zihnimi doğru beslemem gerek :

1) Kuran okuyarak
2) Mesleki donanıma yarar sağlayan edinimler edinmek
3) Dünyada önemli insanı toplumu anlatan eserleri okumak

Önemini bildiğimi sandığım bir başka değer : Spor ve estetik bir fizik inşa etmek

3 ayda 20 kilo verdiğim bir dönem oldu. Disiplinli bir şekilde beslenmemi kontrol ediyor ve yürüyüş yapıyordum.
Eğer sporun ve estetik bir fiziğin önemini ona ulaşmamışken bildiğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
Bildikleriniz %10 değil.

Bilmesi değil önemli olan o yaşantıyı tecrübe etmektir. Bilmek kolaydır. Her şey aktarılamaz.
Benzer deneyimlerden örnek verilir belki ama aktarılamaz.
O nedenle bu da bir diğer önemli tepedir.

Ancak şimdilik şu 3 haftalık süreci geride bırakalım.

Targetlock

Deneyimli Üye
Hocam iyi geceler, önceki günlüğünü takip ediyordum. Şimdi yenisini açman da iyi olmuş. Forumdaki en uzun süreli günlüklerden birisi seninkiydi, ilham da oluyordun bizlere. Şimdi yenisini de dört gözle bekliyoruz. Umarım bu günlüğünde de ÇÖKÜŞ az ÇIKIŞ fazla olur. Kolay gelsin, sürecin daim olsun.​
Eski günlük benim için de özeldi. 68 k okunma vardı. Uzun süredir yazıyordum. Ama bir şeyleri geride bırakmak gerekiyor.
Ben yeni süreçleri inşa etmek yerine bu günlüğün yazıldığı zamanlara hasretle baktığımı fark ettim.

Halbuki eser sahibi benim. Dolayısıyla ne çöküş ne çıkıştır önemli olan bir sonraki versiyonu yaratabilmektir. Daha iyiye umutla gidebilmek için Günlük 2.0 ı açtım.

Targetlock

Deneyimli Üye
Eski günlük benim için de özeldi. 68 k okunma vardı. Uzun süredir yazıyordum. Ama bir şeyleri geride bırakmak gerekiyor.
Ben yeni süreçleri inşa etmek yerine bu günlüğün yazıldığı zamanlara hasretle baktığımı fark ettim.

Halbuki eser sahibi benim. Dolayısıyla ne çöküş ne çıkıştır önemli olan bir sonraki versiyonu yaratabilmektir. Daha iyiye umutla gidebilmek için Günlük 2.0 ı açtım.
İlham konusuna gelince teşekkür ederim öncelikle.
Okuyanların olumlu yorumlarını gördükçe mutlu oluyorum.
Değer katmak güzel iştir. Bunu bu blogda yazı yazarak yapabildiğim için mutluyum.

Etrafını , kendi sınırlarını korumak koşulu ile güzelleştirmeyen insan bir şekilde kaybediyor.
Burada birbirimizi güçlendirmek için varız.
Birlikte daha iyi günlere..

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6