Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Hard Mode, Arınma Günlüğü

King Elessar

Uranüs Yolcusu
Son zamanlarda vaktimi doğru değerlendirememeye, internette çok vakit geçirmeye başladım. Sürecime zarar verdiğini, rutinimden beni yavaş yavaş uzaklaştırdığını fark ettim. Yaklaşık 1,5-2 haftalık hard mode ilerleyeceğim, duruma göre değişebilir.

Sürecimde 200. güne ulaşmamla birlikte ağır bir flatline dönemine girmem bir oldu. Flatline döneminde olmak, sınırlarımı bir adım daha zorlamamı ve sürece neden başladığımı bana tekrardan hatırlatıyor. Daha iyi sosyal ilişkiler, kadınlardan daha fazla ilgi görmek vs. bunlar çok güzel şeyler fakat bunlar bana göre pastadaki süsler. Bu sürecin manevi boyutu paha biçilemez. Flatline döneminde daha az zorlanabilmek için, manevi boyutunu aklımda bir adım önde tutacağım.

- 05.00'da kalkmaya tekrardan başlayacağım ve ilk işim balkona çıkıp temiz hava almak olacak. Kalktıktan sonraki 1.5-2 saatlik dilimde, kesinlikle herhangi bir teknolojik alete bakmayacağım.
- Çalışmak dışında bilgisayarda boş vakit geçirilmeyecek.
- Çok fazla müzik dinlemeye başladım ve özellikle antrenman verimini düşürdüğünü fark ettim. Antrenmanda dahi gün içinde kesinlikle müzik dinlenmeyecek. Sadece meditasyon yaparken dinlediğimi saf dışı tutuyorum.
- Youtube shorts kesinlikle kullanılmayacak.
- Temiz beslenmeye devam edeceğim. Haftada 5-6 gün antrenmana gidiyorum ve en zirve formumdayım. Ara ara beslenme namına kaçamaklar yapabilirim fakat bu kaçamaklar kesinlikle tatlı, şekerli yiyecekler olmayacak.
- Gece uyumadan kitap okuma rutinime tekrardan döneceğim.
- Gece uyumadan önce neler yaptığımı ve günümün nasıl geçtiğini kendi içimde sorgulayıp, yarının planını hazırlayacağım.
- En önemlisi, bu günlüğü tutmayı uzun bir süre kararlılıkla sürdüreceğimi kendime söz veriyorum.

⛩️

King Elessar

Uranüs Yolcusu
21.09.2024

05.00'da uyandım ve bu 2 saatlik dilimde direk çalışmaya koyuldum. ✔
Bilgisayar ve telefonu gereksiz yere kullanmadım. ✔ (Özellikle yemek yerken video izleme krizine girdim. Umarım bunu yavaş yavaş atlatabilirim.)
Sadece 15 dakikalığına meditasyon yaparken müzik dinledim. ✔
Yatmadan önce 50 sayfa kitap okudum. ✔
Günü yaklaşık 9,5-10 saatlik çalışmayla kapattım. ✔

Benim için bu rutine dönmek çok keyifli. Çözülmesi gereken pürüzler var, onlar da en yakında halledilecek.

⛩️

Son düzenleme:

King Elessar

Uranüs Yolcusu
22.09.2024

05.00'da uyandım ve yaklaşık 1.5 saatlik çalışmadan sonra yürüyüşe çıktım. ✔
Bilgisayar ve telefonu çalışma dışında başka bir şey için kullanmadım. ✔ (Fakat refleks olarak birçok kez kendimi telefona ya da Youtube ana sayfasına bakarken buldum. Zamanla bunu aşacağımı düşünüyorum, umarım...)
Sabah ve akşam olmak üzere 2 kere meditasyon yaptım. ✔
Yatmadan önce çalışmalarımı tekrar edip 30 sayfa kitap okudum. ✔
Akşam da ailemle dışarıda vakit geçirdim. Günü yaklaşık 7,5 saatlik çalışmayla kapattım. ✔

Müzik dinlememek beni yoksunluk krizine soktu diyebilirim. Bu da çok fazla müzik dinlediğime ve bağımlı olduğuma işaret. Sporda dinlememeye genel olarak alışkınım ama otobüste vs. dinlememek beni çok zorluyor.

⛩️

King Elessar

Uranüs Yolcusu
23.09.2024

05.30'da uyandım, 2 saatlik çalışma ile güne başladım. ✔
Bilgisayar ve telefonu çalışma dışında kullanmadım. ✔
Gece yatmadan çalışmalarımı tekrar ettim. ✔
Antrenman baya verimli geçti. ✔
Meditasyon ✔
9 saatlik çalışma ile günü kapattım. ✔

Gece kitap okuyamadan uyuyakaldım. ✖
Antrenmandan sonra ciddi anlamda dopamin çekilmesi yaşadım. Tetikleyicilere bakma isteği bile geldi. ✖

⛩️

King Elessar

Uranüs Yolcusu
24.09.2024

Biraz geç yattığım için 06.30'da uyandım. Sanırım hasta olacağım, ciddi boğaz ağrısıyla uyandım. 1.5 saatlik çalışma ile güne başladım. ✔
Bilgisayar ve telefonu çalışma dışında kullanmadım. ✔ Yavaş yavaş alışıyorum. Sadece yemek yerken video izleyememe olayı beni çok zorluyor.
Meditasyon. ✔
Antrenman. ✔
Gece yatmadan önce 50 sayfa kitap okudum. ✔
Totalde 9 saatlik çalışma. ✔

Düne göre daha iyi bir gündü. Uzun süredir bu tempoda çalışmadığım zorlanıyorum yalan yok fakat ufaktan alışıyorum.

⛩️

King Elessar

Uranüs Yolcusu
25.09.2024

05.00'da uyanıp güne 2 saatlik çalışma ile başladım. ✔
Bilgisayarı çalışma dışında kullanmadım.✔ Kardiyo yaparken çok sıkıldığım için telefondan 15 dakika video izledim.
Meditasyon. ✔
Antrenman. ✔
Gece yatmadan 60 sayfa kitap okudum. ✔
Totalde 9,5 saatlik çalışma. ✔

Kardiyo yaparken çok sıkıldığım için telefondan 15 dakika video izledim. ✖
Çalışmalarım gayet verimli geçiyor. Antrenmanda daha da odaklı olduğumu düşünüyorum.

⛩️

King Elessar

Uranüs Yolcusu
26.09.2024

05.00'da uyandım, güne 2.5 saatlik çalışma ile başladım. ✔
Meditasyon. ✔
Antrenman. ✔
Gece yatmadan 35 sayfa kitap okudum. ✔
Totalde 10 saatlik çalışma. ✔

1 bölüm dizi izledim. ✖ Onun haricinde telefon ve bilgisayar kullanmadım.

⛩️

King Elessar

Uranüs Yolcusu
27.09.2024

05.00'da uyandım, güne 2 saatlik çalışma ile başladım. ✔
Meditasyon. ✔
Antrenman. ✔
Gece yatmadan önce 50 sayfa kitap okudum. ✔
Totalde 8 saatlik çalışma. ✔

Flatline evresi tahmin ettiğimden de kısa sürdü. Bugün aşırı enerjik ve mutluydum, yaptığım işin her anından zevk aldım. Prime dönemine girdik sanırım.

⛩️

Son düzenleme:

King Elessar

Uranüs Yolcusu
28.09.2024

05.00'da uyandım ama geç yattım tam uykumu alamadım, güne 1,5 saatlik çalışma ile başladım. ✔
Meditasyon. ✔
Antrenman. ✔
Gece yatmadan 10 sayfa kitap okudum. ✔

Antrenmandan sonra ciddi dopamin çekilmesi yaşadım, antrenman zaten çok iyi geçmemişti. Ufaktan hasta oldum, aşırı yorgun bir şekilde eve gelip direk uyudum. Flatline evresi mi yoksa başka bir şeyden mi bilemiyorum. Çok da takılmıyorum, ne olursa olsun yapmam gerekenleri yapıyorum.

⛩️

Son düzenleme:

King Elessar

Uranüs Yolcusu
29.09.2024

08.00'da geç uyandım. Gece saatlerce uyuyamadım, 5'te kalkabilirdim ama çok az uyumuş olacaktım. Güne 2 saatlik çalışma ile başladım. Fakat bu çalışma beni çok zorladı, hiç istek yoktu. ✔
Meditasyon. ✔
Gece yatmadan 40 sayfa kitap okdum. ✔
Totalde 5 saatlik çalışma. ✔

Bugün genel olarak verimsiz bir gündü diyebilirim.

⛩️

Son düzenleme:

King Elessar

Uranüs Yolcusu
30.09.2024

05.00'da hâlsiz bir şekilde uyandım. Zar zor 1 saatlik çalışma ile başladım. ✔
Meditasyon. ✔
Totalde 4,5 saatlik çalışma. ✔

Sürece başladığımdan beri açık ara en zorlandığım gündü. Süreci riske atmaktansa kendime bugün zaman tanıyıp sevdiğim şeylerle ilgilendim. Yaklaşık 1 saat müzik dinledim ve film izledim.
Antrenman verimli geçiyor fakat antrenmandan sonra mental olarak ciddi çöküş yaşıyorum. Dinlenme ve iyileşme sürecim çok iyi, fiziksel olarak kesinlikle zorlanmıyorum. Sanırım antrenmana 2-3 gün ara vermem iyi olacak.

⛩️

30.09.2024

05.00'da hâlsiz bir şekilde uyandım. Zar zor 1 saatlik çalışma ile başladım. ✔
Meditasyon. ✔
Totalde 4,5 saatlik çalışma. ✔

Sürece başladığımdan beri açık ara en zorlandığım gündü. Süreci riske atmaktansa kendime bugün zaman tanıyıp sevdiğim şeylerle ilgilendim. Yaklaşık 1 saat müzik dinledim ve film izledim.
Antrenman verimli geçiyor fakat antrenmandan sonra mental olarak ciddi çöküş yaşıyorum. Dinlenme ve iyileşme sürecim çok iyi, fiziksel olarak kesinlikle zorlanmıyorum. Sanırım antrenmana 2-3 gün ara vermem iyi olacak.

⛩️
Aynı zorlanma ve problemleleri yaşadığım günlerde foruma ulaşamadık. Bahar ayı demiştim ya şimdi daha iyi anlaşılmıştır :)

King Elessar

Uranüs Yolcusu
01.10.2024

07.00'da uyandım, 1.5 saatlik çalışma ile başladım. ✔
Meditasyon. ✔
Totalde 5 saatlik çalışma. ✔

Hâlâ çok iyi hissetmiyorum.

⛩️

King Elessar

Uranüs Yolcusu
02.10.2024

Evet, evet, evet... Prime dönemi geri geldi. Kendimi, bipolar hastasının mani dönemini yaşıyormuş gibi hissettim. Çalışma desen ayrı keyifli, antrenman desen ayrı verimli, çevreden gelen ilgiyi söylemiyorum bile. Açık ara sürecimin en en en iyi gününü yaşadım.

05.00'da uyandım, 2.5 saatlik çalışma ile başladım. ✔
Meditasyon.
Antrenman. ✔
Totalde 10 saatlik çalışma. ✔

⛩️

King Elessar

Uranüs Yolcusu
03.10.2024

Orta şekerli bir gün. Son günlerde uyumakta zorlanıyorum ama kaç saat uyursam uyuyayım dinç kalkıyorum.

05.00'da uyandım, 1.5 saatlik çalışma ile güne başladım. ✔
Meditasyon. ✔
Antrenman. ✔
30 sayfa kitap okudum. ✔

⛩️

King Elessar

Uranüs Yolcusu
04.10.2024

08.30'da uyandım, 2 saatlik çalışma ile güne başladım. ✔
Meditasyon. ✔
Antrenman baya verimliydi. ✔