Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Hayat Grafiğimiz

SessizAdam

Jüpiter Yolcusu
Katılım
9 Kas 2020
Mesajlar
116
Tepki puanı
274
Puanları
84
Selamun aleyküm forumdaşlar , bugünlerde bayağı grafik izlemek durumunda kaldım , bu da bazı şeyleri düşünmeme ve çıkarımlar yapmama sebep oldu.

Öncelikle , gerek finansal , gerek istatistiksel grafiklerde genelde hiç tam yükseliş veya tam düşüş olmaz. Gün içinde sürekli millet alıp sattıkça düşer çıkar , bazen düşüş trendine girer bir süre düşük gider , bazen yükselişe geçer git gide daha iyi olur. Bazen de iyi haberler sonucu çok yükselebilir veya tam tersi dibe çakılabilir de.

Hayatlarımız da bir bakıma böyledir , her günü mutlu geçen insan var mıdır bilmem ama sanmıyorum. Bazen işler ters gider , bazen hastalanırız , bazen bayram sevinci vardır , bazen bir şeyler başarırız ve grafiğimiz sürekli oynar.

İşte yatırım işinde en çok kaybeden insanlar , panik yapıp yükseldiği zaman alan veya düştüğü zaman satanlardır. Yani hayatta bazen kötü şeyler olabilir , bu esnada eğer geleceğe güvenle bakıp sakin kalabilirsek , grafiğimiz yukarı yönlü gider. (Bunu daha bu akşam izlediğim bir grafikte gördüm , bir dipte bir süre aynı yerlerde durdu, sonra insanlar daha fazlaca aldığı için güvenden dolayı yükseldi. Ama başka bir noktada ise tam tersi oldu ve şu an düşük seviyede.)


Bazen de iyi hissederiz , işler iyidir yani. Tam bu zamanlarda keyifliyken gidip p..no izlemek , rehavete kapılıp işleri kenara koymak gibi yanlış hamleler de iyi giden grafiğimizi düşürebilir.

Bunu neden yazıyorum ? Hayatta sürekli iyiye veya sürekli kötüye gitme olmuyor diye. Bazen p.. no izliyoruz ve grafiğimiz düşüşe geçiyor. Zaten bir düşüş var , üstüne karşılaştırma yapıyoruz, kafamıza fazla takıyoruz ve adeta paçasından tutup grafiğimizi aşağı çekiyoruz. Özgüvenimiz zarar görüyor , belki birkaç gün ders falan çalışamıyoruz.

İyiye giderken de ayarı kaçırınca sonrası kötü oluyor. Hiçbir şey kötü olmayacak gibi zannediyoruz ama hayat inişli çıkışlıdır , her şey mükemmel bile olsa belki o gün grip olursun yatağa düşersin , Allah bilir.


Bu yüzden , bazı şeyler kötü gittiğinde panik yapmayın. En akıllıca hareket , ya kötü giden sorunu çözün ya da kendinize güven verin. Tamam bugün bu sorunu yaşadım ama birkaç güne geçecek ise kafama takmayayım deyin. Ha fena bir sorun var da uzun süre can sıkacaksa (corona mesela , uzun süre daha hayatımızı etkileyecek gibi.) O zaman grafik biraz aşağı inecek demektir , üstüne başka dertler koymayın bunun yerine faydalı işler yapıp kendinizi iyi hissedin.


Panik yapmayın yani forumdaşlar , her işi yapmadan iyi düşünün. Hayat bazen zorlaşır , ama sonsuza kadar böyle gidecek sanmayın. Aksine , bir gün daha iyiye gideceğini düşünün ve buna hazırlanın. Ne demişler , umut sadece yağmur duasını etmektense , yağmur duasına elinde şemsiye ile gelecek kadar inanmaktır.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst