Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Hayatı Boşa Yaşıyormuş Gibi Hissediyorum

furkanxyvz_

Yeni Üye
Selamlar sevgili arkadaşlar bu yazı benim ilk yazım olacak bir kusurum olursa affola.

Ben şu durumdan muzdaribim kendimi birileriyle kıyaslamaya ve beceriksizin teki gibi hissetmeye başladım sanki hayatı boşa yaşıyormuş gibi hissediyorum, ülkenin halinj gördükçe içimden birşey yapasım gelmiyor varmı bi öneriniz bu konuda ?

Oda yok

Yeni Fapstronot
1 kağıt alın 3 parçaya ayırın ve bu ayırdığınız 3 parçaya tek tek başlık koyun "İyi olduğum" "Kötü olduğum" "Geliştirebileceğim" bunları yazın ve başlıklarda yazdığı gibi kendinizde neyi beğeniyorsanız onu, neyi beğenmiyorsanız onu ve neyi geliştirebileceksiniz onu yazın. Taviyem kötü olduğunuz kısma insanlarla kendinizi kıyasladığınız şeyleri yazmak. Diğer başlıklardan olabildiğince "İyi olduğum" başlığının altına geçmeye çalışın. Değiştiremeyeceğiniz şeyler olabilir (Yaşınız büyükse boy gibi) ama bunları sorun etmeyin kimse kusursuz değil herkesi kusurları mükemmel yapar. Kendinizi sevin kendinize ufak şeylerden laf etmeyin. Bir tane de düşünce defteri tutabilirsiniz. İnanın bana birkaç gün sonra yazdığınız şeyleri okuyunca utanıyorsunuz. Ülke durumunda ise yapabileceğiniz bir şey yok siz yapabileceğinizi yapın yeter.

oldschool

Hapishaneden Kaçan Savaşçı
Meydan Okuma Rozeti
Sürecin ne durumda dostum? Nasıl gidiyor nasıl hissediyorsun?

SlaveToMaster

Full Saiyan
Bunun tek bir çözüm yolu var: İçsel yolculuğa çıkmak. Kendini keşfetmen gerekiyor, yalnız uyarayım; bu yıllarca sürecek bir serüven olacak. Hiç kimse ne kendini ne de başka birisini "tam olarak" tanıyamaz. Yalnızca o kişi hakkında subjektif çıkarımlarda bulunur. Ben bir yandan insanları gözlemlerken diğer yandan kendi içime odaklandım.

Dışa bakan rüya görür, içe bakan uyanır. -Carl Jung

Burada kaçırmaman gereken çok önemli bir nokta var: Kendine karşı ACIMASIZ DÜRÜSTLÜKTE olmalısın. Ne demek bu? Şu demek: Ne kadar özelliğinden nefret ediyorsan hepsini sıralamalısın, sadece beğendiğin yanlarını düşünmemelisin. Kendinin hem en iyi dostu hem de en kötü düşmanısın, unutma. DENE VE YANIL. Böylece neleri sevip neleri sevmediğini anlayacaksın. Düşünmeye vakit bırakma. Düşündükçe o şeyi yapmayı ertelersin. Önce kendi çevreni değiştirmeye çalış. Odandan başla mesela. Odanın düzenini değiştir, fazlalık eşyalardan kurtul. İşine yaramayan şeyleri ya çöpe at ya da birilerine sat/bağışla. Küçük adımlarla başla değişime.

oldschool

Hapishaneden Kaçan Savaşçı
Meydan Okuma Rozeti
kabaca 10.gündeyim diyebilirim birazcık morallerim bozuk ve stresliyim
Bu sürecin 10. günündeyken senin hissettiklerinin aynısını ben de yaşadım.

“Ben ne yapıyorum?”, “Hayat böyle mi geçecek?”, “Başkaları çoktan ilerledi, ben neden buradayım?”

Ve sonra bir şey fark ettim:
Bu duygular, iyileşmenin işaretleri

Beyin uzun süre sahte dopaminle beslendiği zaman, gerçekle yüzleştiğinde ilk verdiği tepki: umutsuzluk.Çünkü artık kendini uyuşturamıyor. Artık kaçamıyor.

O yüzden “kendini kıyaslama”, “hayatı sorgulama”, “hiçbir şey yapmak istememe” gibi hisler gelmeye başlar.
Ama işte tam burası, kırılma noktası.

“Bir adamın karanlıkla yüzleştiği an, aslında yeniden doğduğu andır.”
— Carl Jung

Sen şu an yeniden doğuyorsun dostum.
Kendini yargılama.
Başkalarıyla kıyaslama.
Bırak herkes kendi yarışında koşsun.
Senin rotan başka, senin amacın şu an sadece kendini hatırlamak.

Ülkenin hali seni bozmasın. Unutma, kendi içini düzene koymadan dışarıyı güzelleştiremezsin.

Ve sen şu an en devrimsel şeyi yapıyorsun: kendini temizliyorsun.
“Dünyayı değiştirmek istiyorsan önce yatağını topla.”
— Admiral McRaven

Önce iç dünyanı ayağa kaldır.

Gerisi domino gibi gelir.
Sen bu sürecin içindeyken kendini değersiz hissetme.
Sen şu an uyanıyorsun.
Ve uyanan biri, asla eskisi gibi uyuyamaz.
Yalnız değilsin.
Yolun başındasın.
Ve bu daha sadece giriş bölümü.

Yani bu duygular senin yanlış gittiğini değil, tam tersine doğru yere bastığını gösteriyor.

Ama şunu bil:

Bu hisler geçici. Ama eğer neyle karşı karşıya olduğunu bilmezsen geçici değilmiş gibi gelir.

O yüzden sana tavsiyem:

Mutlaka sürecin nasıl işlediğini öğren.

Beynin nasıl çalışıyor, neden boşluk hissi geliyor, bu his ne zaman geçer — bunları anlamadıkça hep tökezler gibi hissedersin.

Neverfap Akademi’nin YouTube videoları ve PBKY kitabı bu konuda sana ışık tutar.

Unutma:

“Tanımadığın düşmanla savaşamazsın.”

Senin sorunun sen değilsin, sadece sistemin hakkında bilgin eksik.

Bilgi geldikçe, özgüven artar.

Ve o karanlık kendiliğinden dağılır.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6