Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Hazlar-Kimlik Oluşumu-Önceliklerin Belirlenmesi

Sametak256

Uranüs Yolcusu
Hangi tür hazları alışkanlık haline getirdiğimiz çok önemlidir.
Çünkü hazlar;kişisel gelişimin düzeyi ve hayatımızdaki önceliklerin belirlenmesi açısından çok etkili oluyor.
Düşük haz odakları(ucuz dopamin kaynakları) ile Yüksek haz odakları(pahalı dopamin kaynakları)var.
Bu haz odaklarıyla kurduğumuz ilişkinin düzeyi nasıl ise;kimliğimiz buna göre şekilleniyor ve hayatımızdaki önceliklerimizide belirlerkende bu durum bizi çok etkiliyor.
Ben bu konuyla alakalı olarak hayatında birşeyler denemiş-yanılmış,gözlemlemiş biriyim.
Konuya ilişkin olan durum;Hayatımda tecrübeyle sabit olarak var olan birşey olduğunu düşünmem sebebiyle,kendi adıma bir gerçekliği olduğunu düşünüyorum,bu sebeble burda paylaşmak istedim.

Konuyla alakalı olarak sizlerde düşüncelerinizi yorum kısmına paylaşırsanız,hepimiz açısından iyi olur.

Son düzenleme:

Sametak256

Uranüs Yolcusu
Bu dünyanın,gerçek manada “mutluluk arzusu”nu tatmin edebilecek birşeyleri kendisine sunamıyacak olduğunu gören herkes,bu arzunun tam olarak karşılanacak olan yerin ahiret olduğunu anlar.

C. S.Lewis,bu konuyla ilgili olarak şöyle demiştir:
“Eğer kalplerine gerçek anlamda bakmayı öğrenirlerse,insanların çoğunluğu,şiddetli bir şekilde istedikleri şeyin bu dünyada olmadığını anlayacaklardır...
Öyle bir arzudurki hiçbir evlilik,
hiçbir seyahat,hiçbir eğitim,gerçek anlamda onu tatmin edemez.
Bunu söylerken başarısız evlilikleri,tatilleri,eğitimleri kastetmiyorum.
Olması mümkün en
başarılılarını kastediyorum.
Eğer kendimde,bu dünyadaki
hiçbir deneyimin tatmin edemediği bir arzu tespit edersem,bunun en muhtemel açıklaması,başka bir dünya için yaratılmış olduğumdur.
Eğer dünyevi hazların hiçbiri o arzuyu tatmin edemezse,bu dünyanın bir hile olduğunu göstermez.
Muhtemelen dünyadaki hazlar o arzuyu tatmin için değil,bilakis onu
açığa çıkarmak içindir.
Böylece gerçek hayatın farkına varalım.
Eğer böyleyse,bir yandan bu dünyevi nimetleri hiçbir zaman küçük görmemeli ve şükürsüzlük etmemeliyim,
Diğer yandan bunları bir kopyası, yankısı,serabı oldukları
şeyle karıştırma yanılgısına düşmemeliyim.
Kendimde gerçek vatanım için olan arzuyu muhafaza etmeliyim,o vatan ki ölmeden ona kavuşamam...”

themanmode

Yeni Üye
Bende aynı uyanış içersindeyim bir hazzı terketmenin nefsi bir mücadelenin insanın kendiyle hayatla ve Allah’la ilişkisine ne kadar etki ettiğini farkediyorum. Yol o kadar güzel ki hazzı ahirete kadar ertelemek kolay geliyor.

Sametak256

Uranüs Yolcusu
Bende aynı uyanış içersindeyim bir hazzı terketmenin nefsi bir mücadelenin insanın kendiyle hayatla ve Allah’la ilişkisine ne kadar etki ettiğini farkediyorum. Yol o kadar güzel ki hazzı ahirete kadar ertelemek kolay geliyor.
Dostum haz almak kötü birşey değil,hazları tamamen terk etmekde aslında iyi birşey değil.
Hazlar konusunda bilgi sahibi olup-hazlar arasında tercih yapmak-birçok şey konusunda olduğu gibi ölçüyü kaçırmamak gerekiyor.
Örnek:Bağımlılık yapacak olan şeylerden uzak durmamız lazım.Çünkü kendimizi kontrol etmekde zorlandığımız,ölçüyü kaçırabileceğimiz durumlar söz konusu.Bağımlılık yapacak şeylerin ortak özelliği:Zararları Faydalarından daha fazladır.

themanmode

Yeni Üye
Hazları terketmekten kastım haz odaklı kimliği terketmekti, onu demek istedim gerisi senin dediğin gibi ölçü önemli

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6