Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Hedefe Yaklaştıkça Verimim Düşüyor. Ne Yapmam Lazım?

Eff

Yoda
Katılım
5 Eyl 2020
Mesajlar
524
Tepki puanı
662
Puanları
160
Merhaba arkadaşlar. Hedeflerime yaklaştıkça verimim düşüyor ve kendime daha büyük bir hedef koyamıyorum.
Robot değilim tabii sabit bir verim beklemek mantıklı olmaz ama, bunu daha dengeli tutmak istiyorum.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
 

Dot

Merkür Yolcusu
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
153
Tepki puanı
183
Puanları
58
“Mutlu olun ama asla tatmin olmayın.” – Bruce Lee
Hedefine yaklaştıkça beynin giderek tatmin olduğu için verimini düşürüyor. Tatminkarlığını azaltman gerek. Gerekirse en basit şeyleri bile hedef edinebilirsin fakat hedefsiz kalma. Daha büyük olmasına gerek yok bence. Birşeyler yapmak hiçbir şey yapmamaktan her zaman daha iyidir.
 
B

Brock

Misafir
benimde oyle. istedigim şeyin ucu göründüğü anda başardım hissine kapılıyorum rehavete. tıpkı bi bebeğin oyuncaga emziğine vs yapışması gibi hemen dış nesnelere yapısıyorum ben hakettim diye. yeme icmeye , oyuna , vs kendimi unutmamı hızlandırıcak şeyler. Bu yüzden ilk önce şunu kabul etmeliyimki ; ben kendimi hatirlamaya muhtacım bana kendimi hatırlatcak şeylere , kendimi hatirlamaktan acizim çünkü. Bu yüzden heran kendime bunu hatırlatacak şeylerin ekseninde olmalıyım bana kendimi hatırlatacak. Kuran bu konuda en büyük özne benim hayatımdaki . 2.side karşılıklı olarak dürüst olduğum insanlar. bu çok değil ama umarım çogalır zamanla
 

Targetlock

Deneyimli Üye
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
655
Tepki puanı
909
Puanları
160
Daha büyük hedef koyamazsın. Ne akdar gelişeceksin ucu belirsiz. Hep bir adım ileriyi hedeflemek lazım. Ama kısa vade vereceksin. Basit bir örnek vereyim.
Bugün bir dersin 3 konusunu bitirmem gerekiyor. Bitmeye yakın lan acaba 2 3 saatte de şu konuyu bitirebilir miyim diyip devam meydan oku. Sonra da mücadele ver. Süre ve görev zorluğu gerçekten dengeli ayarlansın. Ne seni yere çakacak kadar zorla ne de yetenekleribi canlandırmayacak kadar kolay olsun. Dengesini hissedersin. Sonra olur da 2 saatte biter ne ala. Bir sonraki hedefi birazcık dinlen ve koy. Bu arada kendini ödüllendir ufacık. Acaba şunu falan saatte yapabilir miyim diye ödülün tadını çıkarırken düşün.
Sonra devam et.

Bunu her alanda uygulamaya kalkarsan gelişim gösterirsin. Az önce kendine soru sordun. Bir işi başardın sonra da başka bir işi başarabilir miyim dedin. Eğer onu da başarırsan yazılımın yeniden güncellenir. Beygir gücün artar. Zaten tam kapasitede bile kullanamıyorken kendini tam kapasitenin de üzerine çıkarmandan bahsediyorum.
Bunu hayal bile edemezsin. Neden ? Harita karanlık. Vizyonun yetmiyor. Ha başarılar geldikçe yeniden yazıldıkça ( Şaka değil. Kahve falı değil. Nöronlarının yolları,davranış kalıpların, seratonin seviyenin yeniden ayarlanması, dopamin sisteminin yeniden ayarlanması, bndf proteinlerinin farklı koşullar altında farklı şekilde üretilmesi , epigenetik olarak dnanın bazı bölümlerinin kullanıma açılması ve bazı bölümlerinin kapanması , saf potansiyelinle iletişime geçmen, tüm sosyal hiyerarşilerin değişmesi , vizyon, bakış açısı değişimi ,travmalarla mücadele ederek gelişmende iyileşme durumu ve bunun da seni daha hızlı ve sağlam iyileştirmek için pozitif feedback etkisi yapması, fiziksel enerji düzeyinin , duruşunun , bakışının , sesinin , auranın, cinsiyet hormonlarının kalitesi, ürettiğin hücrelerinin kalitesi , seçimlerinin gayet bu şekilde gelişmesi mümkün.)
Kendine meydan okuyorsan asla kaybetmezsin. Asla kaybetmeyeceğin için zaten rakip psikolojisinde karşılaşacağın o olumsuzluklar bertaraf edilecek.
Bir düşün derim yani. Yani bunu yapıp yapmamayı düşün. İleride ne olacağını zaten tahmin bile edemezsin.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst