Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

İlaçlara Karşı Ön Yargılıyım

kylewalker

Ay Yolcusu
Arkadaşlar merhabalar. Stres kaynaklı miğdem de kronik gastrit oluyor miğdem şişiyor. Nefes almakta zorluk oluyor. Endoskopi ve patoloji sonuçlarına göre hiçbir şey çıkmadı. Doktor da stres kaynaklı olabileceğini söyledi ve bana sana çok iyi gelecek diyerek (trankobuskas 10+10) isimli bir ilaç verdi. Anksiyeteden cidden çekiyorum arkadaşlar çok zorlanıyorum bu sıkıntıdan kurtulamıyorum cidden çoğu şeyden keyif alamıyorum her an her dakika endişeliyim, korkuluyum ve karamsar olmaya başladım. Daha öncelerden doktorun teki bana xanax yazmıştı da ben ne olduğunu bilmeden içmiştim birkaç tane öğrendikten sonra bıraktım. benim xanaxlık bi durumum yok da işte yazıyolar. şimdi şunu soracağım trankobuskas’ı kullanan var mı arkadaşlar? antidepresanlar gibi mi içtikten sonra uyku falan yapıyor mu? doktor sadece 10 gün kullan dedi ben henüz başlamadım kaygılandığım için

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Usta yanlış anlamassan xanax lık bi durumun olup olmadına nasıl karar verdin çünkü anlattına göre anksiyeten var ve baya sıkıntıda gibisin ki zaten
Miden için verdikleri ilaçta genelde stresin ve diğer psikolojik sorunların mide bağırsağa etkisini gidermek için kullanılıyor
(Etken maddelerinden biri anksiyetr ilaçlarındakiyle aynı guruptan zaten)

kylewalker

Ay Yolcusu
Usta yanlış anlamassan xanax lık bi durumun olup olmadına nasıl karar verdin çünkü anlattına göre anksiyeten var ve baya sıkıntıda gibisin ki zaten
Miden için verdikleri ilaçta genelde stresin ve diğer psikolojik sorunların mide bağırsağa etkisini gidermek için kullanılıyor
(Etken maddelerinden biri anksiyetr ilaçlarındakiyle aynı guruptan zaten)
kral anksiyeteden çekiyorum da xanax dediğin şey bağımlılık yapıyor yani o anlamda söylüyorum.

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
kral anksiyeteden çekiyorum da xanax dediğin şey bağımlılık yapıyor yani o anlamda söylüyorum.
Usta doktorın sana miden için verdiği ilaçta bağımlılık yapabiliyor doktor ondan 10 gün kullan bırak demiş
Stresli bi dönemden geçiyormusun
Kafein tüketimin nasıl
Uyku düzenin nasıl mesala
Bunlara cevap verimce ne yapman gerektiği ortaya çıkacak zaten

Ragnar lodbrok

Satürn Yolcusu
Şüpheniz elestirel yaklaşımınız gayet yerinde bence.Ben sahsen tavsiye etmem baslamanizi hocam bununda sebebi psikiyatrik yaklasimi sig bulan dusunceye katiliyorum. Yani bir makine gibi algilayan ruhu ve ruhla beyni ayni kefeye koyan. Çaresiz durumlar hariç kullanılması taraftarı değilim. Ki finlandiya gibi çok gelişmiş ülkelerde en ağır psikiyatrik durumlara bile ilacsız tedavi yaklaşımı geliştirildiğini okudum bizzat bu pek bilinmesede burda . Çok ağır hastalıklarla dahi ilaçsız başa çıkılabildigini. Kolaylıklar dilerim

NeverMoreFap

Mars Yolcusu
Arkadaşlar merhabalar. Stres kaynaklı miğdem de kronik gastrit oluyor miğdem şişiyor. Nefes almakta zorluk oluyor. Endoskopi ve patoloji sonuçlarına göre hiçbir şey çıkmadı. Doktor da stres kaynaklı olabileceğini söyledi ve bana sana çok iyi gelecek diyerek (trankobuskas 10+10) isimli bir ilaç verdi. Anksiyeteden cidden çekiyorum arkadaşlar çok zorlanıyorum bu sıkıntıdan kurtulamıyorum cidden çoğu şeyden keyif alamıyorum her an her dakika endişeliyim, korkuluyum ve karamsar olmaya başladım. Daha öncelerden doktorun teki bana xanax yazmıştı da ben ne olduğunu bilmeden içmiştim birkaç tane öğrendikten sonra bıraktım. benim xanaxlık bi durumum yok da işte yazıyolar. şimdi şunu soracağım trankobuskas’ı kullanan var mı arkadaşlar? antidepresanlar gibi mi içtikten sonra uyku falan yapıyor mu? doktor sadece 10 gün kullan dedi ben henüz başlamadım kaygılandığım için
xanaxlık durumunun olmadığını nerden biliyorsun xanax etkin maddesi nedir ne işe yarar hastalarda ne gibi etkilere sahiptir yan etkisi var mıdır daha önce belki senin gibi hastalarda olumlu dönüş alınıp doktor sana yazmaya tavsiye etmiştir kendi kafana göre niye iş yapıyorsun belli bir eğitiminde yok ilaçlara karşıyım diyorsan hiç alma ilaçlar sadece süreci destekler süreci bitirtmez senin psikoterapi görmen lazım ne tür durumlarda anksiyete meydana geliyor ilk ne zaman böyle hissetmiştin bu anıları bulmalısın ve o anıları tekrar yaşamalısın duyguların sana vermek istediği bir mesaj var duygularını anlamalısın ben böyle böyle kaygılarımdan kurtuluyorum diyorum çünkü hala çok fazla kez anksiyete tetikleniyor ama biliyorum ki günün sonunda ben hepsini yeneceğim dedim gibi psikoterapi almalısın

Tranko buskası ben kullandım 20+20mg şeklindeydi yanlış hatırlamıyorsam doktor kontrölünde bırakalı 1 yıl geçti doktorun bana söylediği ataklar gelirken içmelisin demişti sende ne gibi işlevi olur bilemem doktoruna sormayı deneyebilirsin uyku yapmaz yani bende hiç uyku yapmadı o kadar kullandım uyku getirecek bir etkisinin olduğuna şahit olmadım

İlk bende de gastrit vardı ama çok yakıyordu sonra kaygı bozukluğu başladı bizde her insan gibi bir sürü dala yöneldik en son psikolojik olabileceğini düşünüp ona gitmeye karar verdik endoskopiye girdim gastrit çıktı şimdi anlıyorum ki kaygı bozukluğunun ardında ve gastritin altında benim stres ettiğim materyaller yatıyormuş bana da aynısını diyorlardı stres stres ulan ben neyi stres ediyorum diyordum hiç aklım almıyordu her şey normal gibi geliyordu fakat öyle değildi bilinçsel çarpıtılmış düşünceler aklıma gelince verdiğim tepki normal zannediyordum ama sorunun altında o düşünceler yatıyordu

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Şüpheniz elestirel yaklaşımınız gayet yerinde bence.Ben sahsen tavsiye etmem baslamanizi hocam bununda sebebi psikiyatrik yaklasimi sig bulan dusunceye katiliyorum. Yani bir makine gibi algilayan ruhu ve ruhla beyni ayni kefeye koyan. Çaresiz durumlar hariç kullanılması taraftarı değilim. Ki finlandiya gibi çok gelişmiş ülkelerde en ağır psikiyatrik durumlara bile ilacsız tedavi yaklaşımı geliştirildiğini okudum bizzat bu pek bilinmesede burda . Çok ağır hastalıklarla dahi ilaçsız başa çıkılabildigini. Kolaylıklar dilerim
Hocam yanlış bilmiyosam finlandiya 1000 kişide en çok antidepresan tüketen kişi sayısında 1. Galiba (tr de 48 fin de 81)
Ayrıca intihar oranlarıda yüksrk

Bide ruh dedimiz kavram ruh kavramı tıpta yok gibi (ruh gerçekliği kanıtlanmış bir şey değil ) ruh duygu düşüncelerimizin bütünüdür bunlarda beyinimizdeki kimyasal dengeden geçer

Ayrıca ben kesin xanax kullansın demiyorum sadece ülkemizde antidepresanlara gereksiz bi nefret oldunu düşündüğüm için ön yargısı varsa diye bilgilendirme olarak yazdım

Son düzenleme:

Ragnar lodbrok

Satürn Yolcusu
Hocam yanlış bilmiyosam finlandiya 1000 kişide en çok antidepresan tüketen kişi sayısında 1. Galiba (tr de 48 fin de 81)
Ayrıca intihar oranlarıda yüksrk

Bide ruh dedimiz kavram ruh kavramı tıpta yok gibi (ruh gerçekliği kanıtlanmış bir şey değil ) ruh duygu düşüncelerimizin bütünüdür bunlarda beyinimizdeki kimyasal dengeden geçer

Ayrıca ben kesin xanax kullansın demiyorum sadece ülkemizde antidepresanlara gereksiz bi nefret oldunu düşündüğüm için ön yargısı varsa diye bilgilendirme olarak yazdım
İste orda tip profosorleri bile serotonin dopamin sistemi bozuklugumu psikolojik soruna yol aciyor yoksa psikolojik sorunun sonucumu bu bilmiyor ben gozlemlerimi soyluyorum ayrica yapilan elestrileri aktariyorum freud un bizzat gorusunu soyledim mesela psikiyatrinin insana makine muamelesi yaptgini.
Finlandiya yi bu acidan bilmiyordum acikcasi ama ben ordaki psikiyatristlerin makalelerini okudum yine buraya onu aktardim. Bu okudugumdan sonra bu veri pek inandiricida gelmedi acikcasi ama degerlendircem bu soylediginizi. Mesela yanlis hatrlamiyorsam hangover filminde bile geciyordu bu soyledigim. Eger merak ederseniz gerekli makaleyi bulabilceginiz anahtar kelimeleri dmden gonderebilirim. Ayrica ben sizin yorumunuza istinaden birsy demedim kendimcd bir yorum yaptim

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
İste orda tip profosorleri bile serotonin dopamin sistemi bozuklugumu psikolojik soruna yol aciyor yoksa psikolojik sorunun sonucumu bu bilmiyor ben gozlemlerimi soyluyorum ayrica yapilan elestrileri aktariyorum freud un bizzat gorusunu soyledim mesela psikiyatrinin insana makine muamelesi yaptgini.
Finlandiya yi bu acidan bilmiyordum acikcasi ama ben ordaki psikiyatristlerin makalelerini okudum yine buraya onu aktardim. Bu okudugumdan sonra bu veri pek inandiricida gelmedi acikcasi ama degerlendircem bu soylediginizi. Mesela yanlis hatrlamiyorsam hangover filminde bile geciyordu bu soyledigim. Eger merak ederseniz gerekli makaleyi bulabilceginiz anahtar kelimeleri dmden gonderebilirim. Ayrica ben sizin yorumunuza istinaden birsy demedim kendimcd bir yorum yaptim
Yok hocam bende yorum yaptım yazdınıza
Ayrıca bu makaleyi bulabileceğim anahtar kelimeleri atabilirmisiniz merak ettim
Belki bendeki bilgiler eskidir yenisi neyse öğreneyim

agaste

Yeni Üye
Bu bahsettiğin durumu ilaçsız doğal bir şekilde çözmeye çalıştın mı durumun azaldı mı ? Deneyip azalmadiysa ilaçlara başla bence dostum.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6