Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

İlk Kararlı Süreç , Yeni Alışkanlıklar

Strafe

Jüpiter Yolcusu
Evet, bugün uzun zamandır başlamakta tereddüt ettiğim (aslında psikolojik olarak hazır olmamıştım) neverfap sürecime başlamaya karar verdim.
İlk olarak neden neverfap yaptığımdan bahsedeyim. Neverfap yapma sebebim aslında istemediğim daha doğrusu her yapışımda yanlış bulduğum PMO’yu bırakmak. İçimde PMO’nun yanlış olduğu düşüncesi uzun zamandır vardı ama içinde bulunduğum durumdan ötürü bırakamamıştım.

Kendimden bahsedeceksem hayatını kendini geliştirmeye adayan birisiyimdir. Geçmiş 4.sınıfta her çocuk gibi dışarı çıkıp arkadaşlarımla oyun oynardım, o dönem aynı zamanda bilgisayar ve telefon oyunlarıyla da tanıştığım dönemlerdi. 5. ve 6.sınıfa geçince ben evden çıkmayan günde 5-6 saat oyun oynayan bir çocuğa dönüştüm. Arkadaşlarım beni dışarı çağırırdı ama gitmezdim. PMO ile de bu zamanlarda tanıştım.
İlkokulda derslerim çok iyiydi sınıfın en zekilerindendim lakin 6.sınıfta ilk defa notlarımın düştüğünü görünce oyunu kendi irademle bırakmaya karar verdim. Daha sonra oyunu bırakınca kendimi derslere verdim ve baya çalıştım 8.sınıfta lgsye girdim iyi bir lise kazandım. ( Şimdi düşününce oyunu bıraktım ama onu derslerle doldurduğumu yani dersleri oyun gibi gördüğümü fark ettim. Bu açıdan da oyunu bırakmam bana akademik bir kariyerin yolunu açtı ama bunun dışında çok bir yararı olmadı. ) Sonra pandemi çıktı ben evden bir türlü kopamamaya başladım. 9.sınıf pandemide geçti 10.sınıf alışmayla derken 11.sınıfa geçtiğimde dershaneye yazıldım ve lgs zamanından kalan ders çalışma istikrarım buralarda da devam etti ve 2 yıl günde 8 saat ders çalıştım. İstediğim bölüm ve üniversiteyi kazandım ama yapmak istediklerimi yapamamıştım, olmak istediğim kişiye daha çok uzaktım.

Şu an sınav bitti hayatımda yeni bir sayfa açıyorum ve ben kendimi geliştirmeye devam edeceğim.
Sınav bittiğinde ilk olarak hemen spora yazıldım. Kilo sorunum vardı metabolizmam çok hızlıydı , lise ortasında 2 aylık bir fitness deneyimim olmuştu ve 5kg aldığımı görünce fitnessa devam etmem gerektiğini anlamıştım ama yks ile gitmediği için sonraya bırakmıştım. Şu an 3 aydır yoğun bir şekilde gidiyorum ve çok iyi gelişiyorum.

Neverfaple 3 yıl önce tanıştım ama hiçbir zaman başarılı olamadım yukarıda da anlayacağınız üzere hep kendi başımaydım hayatımın son 5 yılının %60’ı odamda geçmiştir. Ama bunu değiştirmekte kararlıyım , üniversite bunun için iyi bir fırsat çünkü eve sadece yatmaya yakın geleceğim günüm dışarıda geçecek.

Bugünden itibaren ne yaptığımı ve düşüncelerimi buraya yazacağım. Umarım hayatımı istediğim yöne doğru çevirebilirim. Bırakmaya çalışan herkese başarılar diliyorum.

Strafe

Jüpiter Yolcusu
1.gün (08.09.2024)
Bugün uzun zaman ara verdiğim kitap okuma rutinime dönmeye karar verdim. 1 saat kadar kitap okudum. Öğlen ailemle falan takıldıktan sonra spora gittim. Gelince soğuk duş aldım ve şu an bu yazıyı yazıyorum.
Spora başlamamın önemli faydalarından biri de sağlıklı beslenmemi sağlaması . Bir doktor adayı olarak ve kilo almaya çalışan biri olarak yediklerime dikkat etmeye başladım, artık yemeklerimi çoğunlukla ben yapıyorum. Günümün büyük bölümü aslında yemek yapmak ve yemekle geçiyor. ( sporda bulkta olanlar bilir.)

Soğuk duşa 10 gün önce başladım her gün alıyorum ve etkilerini görmeye başlıyorum ileride bununla ilgili de yazarım.

Strafe

Jüpiter Yolcusu
2.gün (09.09.2024)

Bugünü normalde akşam yazacaktım ama yorgun olduğum için yazamadım. ( Malum bacak antrenmanı ertesi gün yürütmüyor.)
Bugün spor harici çok bir şey yapmadım dizi,maç falan izledim. Çarşamba günü ingilizce hazırlık sınavım var ona çalışmam lazım ama yks sonrası bir şey oturup çalışmak çok sıkıcı geliyor. Bugün onun üzerine gitmem gerekiyor.

Strafe

Jüpiter Yolcusu
3.gün (10.09.2024)

Bugün daha çok yarınki sınavı düşünmekle geçti. İngilizce sınavı olduğu için çalışmaktan çok taktik vesaire baktım. İngilizcem öyle çok iyi değil ama ihtiyacım kadarını biliyorum. Sınav da b1 istiyor ortalama yani. Umarım yarın hazırlık sınavını geçebilirim. Tıp okurken 7 yıla çıkartmak istemem. Zaten hazırlık eğitiminin tıp ingilizcesine faydası olmayacaktır bile.
•Şu an herhangi bir şekilde süreçte zorlanma yok ama bazen spordan sonra çok enerjik oluyorum, o zamanlara biraz dikkat etmeliyim yalnız kalmamalıyım.( 1-2 saatliğine yükselen testosteron tehlikeli.)

•Süreçteki bir diğer amacımdan da bahsedeyim : Çevre oluşturmak.
3-5 tane yakın arkadaşım var ama yalnız takılırım. Aslında bundan memnunum. Düşüncelerinle yalnız olmak, hiç kimsenin derdini dinlememek, kendi gelişimine odaklanmak … İstediğim çoğu şeyi Allah’a şükür yapabilecek durumdayım ama ben azla yetiniyorum. İnsan yalnız olmaya alıştığında kendi başına markete gitmek bile zevk veriyor. Ama üniversitede yalnız kalmak büyük bir hata olur. Bunun için kulüplere katılmayı düşünüyorum ama çok da ilgimi çeken bir kulüple karşılaşmadım.

•Kızlar konusunda da öyle yani kızlarla rahat konuşurum ama öyle arkadaş olayım yazışayım, gezip dolaşayım olayı yok. Yaşıtım olan herkesin sevgilisiyle takılması falan çok saçma geliyor. Hani normal bir şey ama insanlar bence aşırıya kaçıyor. Ben zaten hayat eşim olacak olan kişi harici kızlara enerjimi harcamamayı düşünüyorum. Yanlış anlaşılmasın ilişki anlamında birisiyle sevgili olmam neyse büyük konuşmayayım eğer aklımı kaybedip dediklerimle çelişirsem olay olur 🙃.

Eff

Yoda
Merhabalar, günlüğünü takip edeceğim. Bol şanslar dilerim.

Bunun için kulüplere katılmayı düşünüyorum ama çok da ilgimi çeken bir kulüple karşılaşmadım.
En azından bir dene, tanışma toplantılarına git, seveceğin bir şeyler mutlaka çıkar.

Strafe

Jüpiter Yolcusu
5.gün (12.09.2024)

Dün hazırlık sınavına girmiştim onun harici bir şey yapmadım o yüzden yazmak istemedim. Sınavım iyi geçti umarım geçmişimdir. Bugün öğleden sonra spora gittim ve dizi izledim başka bir şey yapamadım, sıcak bir gündü eve geldiğimde hiçbir şey yapasım yoktu o yüzden çok zorlandım. İzlediğim dizide de birkaç tane tetikleyici öge ile karşılaştım. Bugün böyle boş bir gün oldu yarın cumadan sonra dışarıda vakit geçireceğim hava çok sıcaksa en kötü avmye giderim.
Üniversiteler açılsa bu kadar zorlanmayacağım 9-17 arası ders sonra da spor akşam oturma derken aklıma bile gelmez diye düşünüyorum, önümdeki iki buçuk hafta daha dayanmalıyım.

Strafe

Jüpiter Yolcusu
Gün 7 (14.09.2024)

Bugün öğlene kadar vakit geçirdim sonra spora gidecektim ama çok enerjik değildim akşama attım , normalde spora öğlen giderim vakit geçsin diye.
Sürecim normal gidiyordu ama evde tektim ve aklıma birden vesvese geldi. Herhalde eskiden kalma bir refleks olsa gerek beynim bir anda evde kimse yok, sabahtan akşama kadar yalnızsın ve internette istediğin videoyu açıp kafana göre takılabilirsin eee o zaman vur patla çal oynasın gibisinden düşünceler.
Bu PMO öyle bir şey ki tezahür ettiği an sanki çok normal, yapmanda herhangi bir sakınca olmayan ve dünyada o anda elde edebileceğin en iyi zevk hissiyatı uyandırıyor. Aslında bunun bir yanılsama olduğu fikri ise relapsedan sonra anlaşılıyor. Süreçte akla süreci bozmanız gibisinden şeyler geliyorsa bunun yanılsama olduğunu kabul etmek ve irade göstermek gerekiyor. Bazılarımız bu iradeyi en baştan gösterebiliyor bazılarımız ise uzun bir relapse döngüsünden sonra bu iradeyi elde ediyor. Düşüncelerden kurtulmanın diğer yolu başka şeylerle uğraşmak da olabilir ama bu her zaman kurtarıcı olmuyor. Mantaliteyi oturttuktan sonra tetikleyiciler bile etkilememeye başlıyor. Asıl istediğimiz şey de bu zaten onun bizi değil bizim onu yönetmemiz.

Spor verimli geçti spordan önce bol kalori ve kafein almıştım sporda baya enerjiktim. Spordan sonra soğuk duş aldım artık vücudum alıştı 15 gün oldu başlayalı. Spor yaparak istediğim kiloya 2 ayda yağlanarak çıkmaktansa 2 yılda kas yaparak çıkmayı tercih ediyorum. Neverfap sürecinde elde etmek istediğim diğer başarılardan biri de bu.

Strafe

Jüpiter Yolcusu
Gün 9 (16.09.2024)

Birkaç gündür evde durmaktan sıkılmıştım. Sabah erken saatten ikindiye kadar İstanbul’un tarihi mekanlarında dolaştım. Sonra eve gelip dinlendim spora gidip bacak çalıştım. Şimdi de yemek yedim dizimi izleyeceğim ve yatacağım.
Bugün yaklaşık 20 bin adım attım ve uzun zamandır bu kadar yürümemiştim.
Süreç iyi gidiyor alıştım ama süreçten önceki zamana göre pek bir değişim yapamadım.
İnternette dolaşmak hatta dizi bile izlemek şu an eskisi kadar ilgimi çekmiyor.
Spora son günlerde akşam gittiğim için yorgun oluyorum PMO yapasım gelmiyor.

Strafe

Jüpiter Yolcusu
Süreçte normalde gün saymayı ve yazmayı bıraktım ama arada birkaç hafta günlük tutmak iyi geliyor. Bugünden itibaren 2 haftalık bir kamp tarzı bir şey yapacağım.Bu 2 haftada ne yaptıklarımı yazacağım ve yarın başlıyorum. Şu an süreçte de kaçıncı günde olduğumdan emin değilim tek hedefim PMO’dan kurtulmak ve iyi hissedebilmek bu belki 3 ay belki 1 yıl alacak o yüzden gün tutmayacağım. Ama gün gün ne yaptığımı yazacağım.

Strafe

Jüpiter Yolcusu
10/11/2024 Pazar

Bugün geç kalktım okula gitmediğimde uykumu iyi alıyorum. Sonra kahvaltı yapıp derse oturdum. Öğlen 1’e kadar çalıştım sonra dinlendim 3’e doğru hazırlanıp spora gittim. 17’de eve geldim duş, yemek vb. 18’de tekrar derse oturdum. Şu an dinlendim 1 saat falan da tekrar yapacağım. Konularım az kaldı 2-3 gün içerisinde konularımı bitirip 1 hafta tekrar + çıkmış yapacağım. Yarın evdeyim ama çalışmaya erken başlayacağım öğlen ehliyet dersi almıştım.

Toplam çalışma : 4.5 saat
Spor: 80 dk
Uyku : 9 saat

Strafe

Jüpiter Yolcusu
11/11/2024 Pazartesi

Bugün sabahtan hızlı bir kahvaltı sonrası çalışmaya oturdum 12.30’a kadar çalıştım sonra dinlendim bir şeyler atıştırıp ehliyet dersine gittim, iyi geçti ilk dersimdi. Sonra berbere gittim derken saat 18 oldu ben de yoruldum az bir şey ders bakıp bıraktım. Yksden sonra çok uzun süre masada oturasım gelmiyor ama günlük 4 saat yetiyor. Tabii sınava 1 hafta civarı kaldı günlük 6 saat kadar çalışsam iyi olur. Yarın ehliyetten dersinden sonra 1-2 saat evde çalışıp sonra kafeye geçmeyi düşünüyorum böylece 5 saati geçerim gibi.

Toplam çalışma: 3.5 saat
Uyku : 8 saat
Spor : off

Son düzenleme:

Strafe

Jüpiter Yolcusu
12/11/2024 Salı

4 Saatten biraz fazla çalıştım akşam full dinlendim spora da gittim. Çalışmasına çalışıyorum ama günde sadece 3 saat civarı çalışabiliyorum olduğu kadar artık.

Strafe

Jüpiter Yolcusu
13/11/2024 Çarşamba

Bugün yine sabahtan kursa gittim. Öğlen dinlendim evde ders çalışacaktım ama hiçbir şey yapmak istemedim, 2 saat boş boş oturdum. Sonra böyle olmayacak diyerek çıktım dışarıda ders çalıştım yaklaşık 2.5 saat. Spora gidecektim ama hava erken kararıyor artık ve yağmurluydu çıkasım gelmedi. Şu sıralar zaten evde kalmayı çok istemiyorum 3 yıldır hatta pandemiyle beraber 5 yıldır odamdayım. Üniversitenin başlamasıyla hayatım daha farklı bir evreye girdi ama şu an sınav haftası diye 2 haftadır yalnızım ve haftaya da yalnız olacağım. İnsanlarla iletişim kurduğum zaman bu bağımlılık aklıma bile gelmiyor. Evde bulunduğum dönemler hedeflerim çok şaşıyor.

Örneğin ben yks bittiğinde kendime dedim ki bir daha hayatımı böyle bir sınava adamayacağım. Sınavlarıma çalışacağım ama sporumu yapacağım, gezeceğim, istediğimi yapacağım falan. Ama şu an sınava hazırlandığımda sadece sınava hazırlanıyorum mesela bugün spora gitmedim çünkü en az 2 saatim gidecekti spora. Bunun yerine ders çalışabilirim dedim ya da hafta sonu gezmeye çıkacağım ama aklımın o sınavda olacağını biliyorum ve gezeceğim vakti derse ayırabilirim diye düşünüyorum hep. Bunu nasıl aşacağım bilmiyorum belki bir kız arkadaş edinsem bu durumdan kurtulurum. Yalnız olmak süreçte ve yaşamda psikolojik olarak çok zorluyor. (Bu arada dışarı hiç yansıtmam gören baya sosyal sanar. -Ailem dahil-)
Ya da şu sıralar namaz kılmıyorum en azından 3 vakit namaz mı kılsam diyorum.

Anlayacağınız dostlar hayatımda değişiklik istiyorum. Çok büyük olmasına gerek yok ya da bir anda olmasına. Aslında spora yazılma amacım ve yksdeki motivasyonum da buydu.

Strafe

Jüpiter Yolcusu
14/11/2024 Perşembe

Sabah rüyalandım ve hemen duş aldım normalde sabahları duş almayı hiç sevmem ama kendimi iyi hissetmem gerekiyordu. Sonra okula gittim sabah 1 saat lab dersi sonrası akşama kadar full ders çalıştım + spora gittim akşamda akrabamız gelmişti oturduk sohbet ettik.

15/11/2024 Cuma

Yine sabahtan akşama ders çalıştım sınava 5 gün kaldı artık son tekrar konu sorular ondan sonra rahatlayacağım inşallah. Spora gidecektim ama dinlenmeyi tercih ettim. Yarın iyi çalışıp akşam antrenmanımı da yapacağım. Nofap birkaç gündür çok kolay gidiyor dersten kafamı kaldırmadığım için.

Strafe

Jüpiter Yolcusu
16/11/2024 Cumartesi

4 saat çalışma + spor ✅

Akşamları çalışabilecek durumda oluyorum ama kendim için vakit ayırmayı daha doğru buluyorum. Normalde akşamları da çalışarak 6-7 saatleri bulabilirim. Yarından itibaren 4 gün boyunca min 7 saat hedef koyuyorum. Bakalım 4 günde maks ne kadar çalışabileceğim. Ders çalışmak benim için çok rahat bir şey. Dersle alakalı bir şeye odaklandıysam profesyonel bir şekilde halletmeye çalışırım bu yüzden her ne kadar istemesem de çalışabiliyorum. (umarım ilk komiteden patlamayız.)
Sporda performansım biraz düştü çok da uzun kalmıyorum artık ama önümüzdeki hafta sonu sağlam geri döneceğim.
Şu an çok temiz düşünebiliyorum sebebi balık hapı kullanıyordum belki etkisi olur ve birkaç haftadır nofapte ilerlediğim için olabilir. Beynim her şeyi çok rahat anlıyor sınavda da işime geliyor. Komite de zor olduğu için nofap ile bir özgüven geliyor normalde nofap yapmasam daha telaşlı ve stresli olurdum büyük ihtimalle veya dikkat hatam artardı.

Strafe

Jüpiter Yolcusu
Dün relapse oldum ama pişman değilim. Zaten eninde sonunda olacağımı biliyordum çünkü kendimi geliştirmek için farklı bir şey yapmıyordum. Bugün başladığım süreçte gün de sayacağım ve 5 vakit namaz kılmaya çalışacağım. En uzun sürecimi namazla başarmıştım. Şu an zaten günde min 5 saat ders çalışıyorum. Umarım başarılı bir süreç olur.

Strafe

Jüpiter Yolcusu
19/11/2024 Gün 1

Bugün kısa yazacağım derse devam edeceğim çünkü 6 saat ders çalıştım.
Spor off day
Yarın son ders günüm bir 3 hafta falan çalışmayacağım dinleneceğim ama ondan önce iyi bir sonuç almam gereken bir sınav var.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6