Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

İlk Kararlı Süreç , Yeni Alışkanlıklar

Strafe

Jüpiter Yolcusu
Dün sınavdan çıktım. Geçtiğimi düşünüyorum daha iyi yapabilirdim ama daha ilk sınav önümdeki sınavlarda bilinçlenirim. Bugün kendi rutinime geri dönebilirim artık. Bugün hava da güzel vaktimi dolu geçirmeye çalışacağım.

Strafe

Jüpiter Yolcusu

22/11/2024 Cuma / Gün 4

Bugün güzel bir gündü. Hem hava iyydi hem de günümü verimli geçirdim. İyi bir sabah rutini + ehliyet kursuna gittim. Dönüşte cumaya gittim sonra eve gelip oturdum. 1 saat falan kestirdim çok iyi geldi sınav haftasından sonra daha toparlanamadım gün içinde uykum oluyor. Akşama da 80dk sırt + karın antrenmanı yaptım sonra biraz dizi izleyip yattım.

Güne puan : 9

Strafe

Jüpiter Yolcusu

23/11/2024 Cumartesi / Gün 5

Sabah uyumak istiyordum baya yorgundum ama ehliyet dersime gitmem lazımdı bu havada da olsa gittim. Eve geldim oturdum derken akşama doğru spora gittim. Bacak günümdü ve antrenmanım çok iyi geçmedi dün biraz belimi ağrıtmıştım ben de çok yüklenmedim. Oradan eve geldim 1-2 saat dışarı çıktık ve biraz reels izledikten sonra şimdi yatıyorum. Bugün karamsar bir ruh halim vardı havadan dolayı olduğunu düşünüyorum. (Güneşi severim, yağmurdan nefret ederim.) Evdekilerle biraz konuşmak istemiyorum bazı olaylardan dolayı o da etkili oldu tabii.
Komite sınavım da açıklanmadı daha geçtim mi bilmiyorum bir yandan o da aklımda. Neyse artık yarın güzel bir gün olur umarım ama önce iyi bir uyku uyumam lazım.

Güne puan : 5

Strafe

Jüpiter Yolcusu
Dün güzel geçti ama bugün yapmamam gerektiğini bilerek yatağımda uzanarak vakit geçirdim. 2 saat instagramda gezindim ve en sonunda kendimi krizdeyken buldum. Şu an kendimi topladım ama süreci sıfırlamam gerek.
Yarından itibaren sabah kalktığımda duş alacağım. Ve yatağımı gece uyumak harici kullanmayacağım. Normalde komite bittiği için de okula çok gitmeyecektim ama artık az ders olan günler dahil okula gideceğim. Spora gidiyorum zaten namaz da günde 1-2 vakit kılabiliyordum şimdi 5 vakit kılmaya çalışacağım.
Süreçlerde 1 hafta civarı yapıyorum artık ama ondan sonra sıkıntılı günler başlıyor. Dizi izlemek beni süreçte kötü etkiliyor onu da yapmayacağım artık şu an izlediğim dizi çok akıcı değil zaten bırakırım.
Rutin genel olarak şu şekilde
1) Sabah duş
2) Kahvaltı
3) Okul/ ders / sosyalleşme
4) Spor
5) Aile fertleriyle zaman geçirme

Strafe

Jüpiter Yolcusu

26/11/2024 Salı / 1.gün

Sabah duşu aldım. Sonra kahvaltı yapıp okula gittim. Dersler çok dolu değildi son dersler boştu hatta ama yoklama alındığı için kaldım. 1.5 saat falan boş derslerde ders çalışmışımdır. Sabah zaten bir aksilik yaşamıştım akşam da geç döndüm o yüzden. 19 gibi evdeydim. Yemek yedikten sonra hafif uzandım biraz oturduktan sonra tekrar yatıyorum. Okul süreçte insanlarla konuşmada baya yardımcı oluyor. Ama yarın gitmeyeceğim son 1 tane direksiyon dersim kaldı. Yarın evdeyim tehlikeli olduğunun farkındayım taviz vermemeliyim.

Strafe

Jüpiter Yolcusu

27/11/2024 Çarşamba / Gün 3

Sabah son direksiyon dersime girdim artık derslerim bitti sınava hazırım.
Bugün hava baya kapalıydı. Öğlen evde fitness ile ilgili araştırmalar yaptım program gibi. 3 gibi spor için yemek + kahvemi yaptım sonra spora gittim. Sporda bacak çalıştım kendimi baya zorladım. Şu an duş aldım yemek yedim artık dinlenebilirim belki 1 saat falan ders bakarım ya da bakmam komite açıklanmadığı için çok ders çalışasım gelmiyor.

4-5 ay önceki benle şu anki ben arasındaki en bariz fark özgüven. Spor bana baya özgüven kazandırdı daha da kazandırmaya devam ediyor. Bugün namazlarımı da aksatmadım hem fiziksel hem ruhsal iyi hissediyorum.

Süreçte aşmam gereken önemli bir konu daha var şu an çevremde çok kız yok. Kızlarla konuşmada derdim yok ama bir kızla nasıl arkadaş olunur bilmiyorum. Kendimi geliştirme konusunda da olsun bunu öğrenmek istiyorum. Tavsiyeleriniz varsa iyi olur. Dediğim gibi özgüven konusunda sıkıntım yok ama bir kıza gidip de direkt arkadaş olalım mı falan diyemem ya da derim bilmiyorum hiç denemedim 😅

Strafe

Jüpiter Yolcusu

30/11/2024 Cuma

Bugün sınav açıklandı ve geçmişim notum da fena değil. Düzenli günlük 1-2 saat ders çalışmam lazım ancak en erken pazar başlayabilirim. Haftaya full okula gideceğim sabahtan akşama kadar ders çalışırım süreçte de rahatlarım. Yarın günüm dolu sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum, pazar kalıyor o günü de dışarda geçirmeye çalışacağım.

Spor ✅
Güne puan 8
(akşam biraz boş geçti)

Strafe

Jüpiter Yolcusu

31/11/2024 Cumartesi

01/12/2024 Pazar

Dün ehliyet sınavını girdim geçtim ve akşam da dışarıdaydım. Eve gelince yorgundum ve günüm bekleyerek geçtiği için çok bir şey yapmadım.

Bugün öğlene kadar dinlendim. Öğlen 2.5 saat ders çalıştım sınav bitti ama konuları biriktirmeyeceğim diğer sınav neredeyse 2 ay sonra yavaş ama sağlam ilerleyeceğim. Aksi takdirde son hafta çok stresli oluyor. Şimdi dışarda dolaştık eve geldim 1 saat kadar ders çalışacağım. Akşam da yarım saat yürüyüş yaparım ve yatarım diye düşünüyorum.
İki gündür spora gitmiyorum, bileğim ve omzum ağrıyor sakatlanmaya gerek yok. Süreçte enerjim çok yüksek bazen sıkıntı olabiliyor ama onu yönlendirmeyi öğreneceğim.

Strafe

Jüpiter Yolcusu

02/12/2024 Pazartesi

Bugün yoğun bir gündü. Sabahtan 4’e kadar dersim vardı. Oradan eve geldim spora gittim ve akşama kadar 12 bin adım atmışım. Yemek yedikten sonra bir uyku çöktü onunla mücadele ediyorum uyku düzenim bozulmasın diye en geç 12’de yatacağım.
Ders çalışamadım, derslerde gördüklerimi sadece dinliyorum aklımda kalmıyor eve gelip çalışmam gerekiyor. Bu yüzden haftanın 1-2 günü okula gitmeyip ders çalışacağım.
Havalar kapalı ve yağışlı dostlar. Süreçte zaten karamsar olmamak gerekiyor ama sabredeceğiz ve günlerimizi verimli geçireceğiz.

Strafe

Jüpiter Yolcusu

04/12/2024 Çarşamba

Bu sabah rüyalandım. Duş aldım devamında bazı işlerim vardı. Öğlen saat 1’den akşama kadar ders çalışma düşüncesiyle cafeye gittim. Ama planım suya düştü çünkü şarjımı yanıma almamıştım bu yüzden anca 2 saate yakın çalıştım. Orada eve geldim biraz daha ders baktım ve spora gittim. Spor iyi geçmedi göğüs çalışmıştım zaten 2 gün önce de göğüs yapmıştım ve salon çok kalabalıktı ortalıkta baya kaos vardı. Şu an yazıyı yazıyorum az önce tehlikeli bir krizi atlattım. Rüyalandığım günler tehlikeli çünkü o görüntüler aklıma takılıyor ve bu saatte uyumaya yakın tezahür ediyor.

Strafe

Jüpiter Yolcusu
Dostlar yazıyı yazdıktan sonra yatağımda uzanıyordum ve tetikleyicilere maruz kaldım yaklaşık 5-10dk arası. Şu an kalkıp soğuk suyla abdest alıp namaz kılacağım. Keşke ilk fotoğrafı gördüğümde direkt kapatıp namaz kılsaydım.
Sürecim bozulmadı ama istemediğim duruma düştüm. Tam kurtulacağımı hissettiğim zaman içine ediyorum. Bu yüzden kurtulacağım düşüncesini çok düşünmemem lazım sadece nofapi devam ettirmem lazım.

Strafe

Jüpiter Yolcusu

05/12/2024 Cuma

Bugün güzel bir gündü. Sabah kütüphanede ders çalıştım sonra derse girdim. Baya bir kişiyle selamlaştım hal hatır sordum. Süreçte insanlarla konuşmanın, küçük diyaloglar kurmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Eve geldim yemek yedim spora gittim. Biraz geç gittim ama sıkıntı olmadı. Sporda da normalde kimseyle konuşmam bugün 2-3 kişiyle konuştum. Süreçte elde etmek istediğim şeylerden biri de buydu iletişim becerilerimi geliştirmek. Umarım daha da gelişir. Şimdi yemek yiyip dizi izleyip yatacağım. Yatağımdayken telefona girmemeye özen göstereceğim.

———- Sporla ilgili soru

Sürecimi takip eden kişiler yardımcı olabilir mi?
Protein tozu alacağım.
Kullanıp beğendiğiniz markalar varsa tavsiye alabilirim. 1-2 ay denemek istiyorum farkını görecek miyim biraz kilo almam destek olur mu takviye olarak.
Creatin de alacaktım ama vazgeçtim. Hem zaten fıstık ezmesi bal muz kuru yemiş tüketiyorum. Zaten çok enerjiğim gerek duymuyorum.
5 aydır düzenli spor yapıyorum tek aldığım takviye omega-3 bu arada.

Strafe

Jüpiter Yolcusu

06/12/2024 Cuma

Relapse

Relapse olma sebebim sık rüyalanmam ve konfor alanımda vakit geçirmem.
Neredeyse 2 haftalık güzel bir süreçti ta ki son 2-3 güne kadar. Üzülüp vakit kaybetmek işime yaramaz biliyorum ama cidden çok sıkıldım. Süreçlerde başarılı olmak istiyorsam yapmam gereken 2 şey var en azından bunun bilincindeyim, zaten kendimi geliştiren zorlayan birisiyimdir.

1) Konfor alanımda 1dk bile olsun bakit geçirmemeliyim

2) Sosyal medyayı kullanmamalıyım.

Yarından itibaren instagramı kullanmayacağım yüklü duracak ama gelen bildirimler hariç bir şeye girmeyeceğim.
Ve yatağımın yerini değiştireceğim, kapının önüne koyacağım kapıyı da hiçbir zaman tamamen kapatmayacağım. Odamda artık ders çalışmadığım için kapıyı açık bırakmak yapabileceğim bir şey.

Dediğim gibi üzülüp vakit kaybedemem en azından akşamı kurtarabilirim. Yarından itibaren gün de sayacağım daha iyi oluyor ve yaptıklarımı düzyazı şeklinde yazmaktansa defiantwarrior gibi madde şeklinde yazacağım.

06/12/2024 Cuma

Relapse

Relapse olma sebebim sık rüyalanmam ve konfor alanımda vakit geçirmem.
Neredeyse 2 haftalık güzel bir süreçti ta ki son 2-3 güne kadar. Üzülüp vakit kaybetmek işime yaramaz biliyorum ama cidden çok sıkıldım. Süreçlerde başarılı olmak istiyorsam yapmam gereken 2 şey var en azından bunun bilincindeyim, zaten kendimi geliştiren zorlayan birisiyimdir.

1) Konfor alanımda 1dk bile olsun bakit geçirmemeliyim

2) Sosyal medyayı kullanmamalıyım.

Yarından itibaren instagramı kullanmayacağım yüklü duracak ama gelen bildirimler hariç bir şeye girmeyeceğim.
Ve yatağımın yerini değiştireceğim, kapının önüne koyacağım kapıyı da hiçbir zaman tamamen kapatmayacağım. Odamda artık ders çalışmadığım için kapıyı açık bırakmak yapabileceğim bir şey.

Dediğim gibi üzülüp vakit kaybedemem en azından akşamı kurtarabilirim. Yarından itibaren gün de sayacağım daha iyi oluyor ve yaptıklarımı düzyazı şeklinde yazmaktansa defiantwarrior gibi madde şeklinde yazacağım.
Üstesinden geleceksin umarım bir sistem oluşturmak önemli. Çaba göstermeye devam et eminim bu durumu çözüme kavuşturursun.

Strafe

Jüpiter Yolcusu

1.gün (07.12.24) ✅

Spor : 40 dk (eksik bölgeler , normalde off verecektim)
Ders : 4 saat
Sosyal medya : 1 saat

Güne puan : 8

Sabah verimsiz geçti misafir gelme durumu vardı ama öğlen toparladım. Sosyal medyayı akşam kullandım, misafir varken oyalanmam lazımdı.

Strafe

Jüpiter Yolcusu

2.gün (08.12.24) ✅

Spor : 1 saat ( itiş günü)
Ders : 3 saat + hala devam ediyorum 4 saat denilebilir
Sosyal medya : 2 saat

Güne puan : 6

Sabah geç kalktım, sabah biraz ders çalışmak istiyordum. Ailecek kahvaltı yaptık sonra onlar çıktı ardından ben çıktım ders çalışmaya gittim. Akşamda antrenman yaptım. Eve gelince pizza söyledim pazar günleri cheat meal yapıyorum.

Güne puanı düşük verdim sebebi hava güzeldi aralık ayındayız birkaç ay böyle hava gelmeyebilir ve ben bunu değerlendiremedim yalnız ders çalışarak geçirdim.
1 saattir yatağımda uzanıyorum çünkü çok yoruldum cidden şu an uyumam lazım ama konum bitmedi yarım kalsın istemiyorum.

Yarın önemli bir gün hem grup toplantısı var hem başka bir grupla ( çoğuyla yarın tanışacağım) dersimiz var. Derste kısaca bir vaka üzerine tartışıyoruz sonra bireysel araştırma yapıyoruz ve tekrar bir araya gelip vakayı çözüme kavuşturuyoruz bunları yaparken araştırma ve problem çözme becerilerilerimiz gelişiyor. Derse katılımdan puan verileceği için derste aktif olmak gerekiyor umarım olabilirim.

Sosyal medyayı da yavaş yavaş azaltacağım. Şu anlık akşamları girmeyeceğim, gün içinde de yarım saatten fazla takılmayacağım.

Son düzenleme:

Strafe

Jüpiter Yolcusu

3.gün ( 09.12.2024 ) ✅

Spor : 1 saat ( çekiş günü)
Ders : 3 saat + dersler
Sosyal medya : 1.5 saat

Güne puan : 8.5

shape1
shape2
shape3
shape4