Bir düzeltme : Aslında daha önce terapi almıştım. İstanbul psikolojik danışmanlık merkezlerinde. Ücretsiz bir şekilde. İsadem adı altındaydı diye hatırlıyorum. Beyaz masadan 153 ü arayarak randevu alınıyordu. Kaç seans aldığıma dair bir belge döküman vs bulamadım. Ancak iki defa gittim diye hatırlıyorum. Sonrasında psikolog başka bir merkeze nakil olacağı için benimle devam etmek mi istersiniz, başka doktora mı yönlendireyim demişti. Ben de ikisine de gerek yok daha gelmeyeceğim demiştim. Çünkü sürekli ben bir şeyler anlatıyordum ve psikolog hiç lafa başlamıyordu. Sadece anlatıyorum

Sanırım terapinin ilk seanslarındaki olay bu. Ama ben bu işin yolunu yordamını bilmediğim için işe yaramayacağını düşünerek terapiste gitmeyi bırakmıştım. Hem üç ayda bir randevu veriyorlardı. Ben o kopukluklardan da verimsiz olacağını düşünmüştüm. Sanırım bunun da bağımlılığıma bir etkisi olmadığından nofapi daha fazla takıntı haline getirmeye ve uğraşmaya başladım. Terapi aldığım dönem corona zamanıydı sanırım. 2021 yılı olması lazım. Maske takıyorduk. Yok ya coronanın sonlarıydı sanırım. O zaman da maske takıyorduk. 2022. Çünkü ben ilk intihar notumu yazdıktan sonra annem tesadüfen notu buldu ve hastaneye randevu aldık. Sonrasında onun işe yaramadığını düşündüğümden ya da hastahanedeki 15 dakikalık görüşmenin yeterli olmamasından annem akıl vermişti de gitmiştim oraya evet. Niye bu detayları anlattım. İlk intihar notum için bu terapinin işe yaramaması itekleyici olmuştur diye düşündüm bir an. Arkadaş anonim değil miyim. Rahat rahat yazıyorum tüm özelimi

İlk not ve iki notun da tarihini yazalım buraya o zaman ileride dönüp bakarım. İlk not : Ocak ayları 2022. İkinci not : 14 Şubat 2026.