Iron Knight
(👍 ͡❛ ͜ʖ ͡❛)👍
Bugün 28 Mayıs Salı günü saat 09.36 bugün itibari ile 94. günümdeyim yeniden özgür olmak mutlu hissettiriyor. Sürecimde maalesef size sosyal başarılarımın gelişmesi hakkında bir şey sunamayacağım. Çünkü yksden ötürü günüm çoğu evde ve yalnız geçiyor. Sahip olduğum sosyal yetenekler bundan ötürü bu sene çok zayıfladı, ama bu sene kendime kattığım bir şey olduysa 1 senedir alkol kullanmamak ve eskisi gibi oyun müptelası olmamak. Çok uzatmadan bazı başlıklar altında kendimin nasıl başardığını anlatacağım. Bu yazıyı okurken unutmamalısınız ki her ilaç her yaraya merhem olmaz. Çoğu kullanılan yöntem aynı olsada bazı sizi ileriye atacak yöntemleri kendiniz bulmalısınız.
Nasıl başardım?
-Belirli bir rutine sahip olarak
Spora başlamak beni çok rahatlattı. Hiç evden çıkmasam bile haftada 4 gün spora gidiyorum, orada hiç olmazsa birkaç insanla
Buna çoğunuz hakimsiniz diye düşünmekteyim. Hangi koşullar altında krize girdiğinizi analiz edin ve önceden bunlara önlemler alın. Bazı krizler
Nasıl başardım?
-Belirli bir rutine sahip olarak
Belirli bir rutine sahip olmanız sizi sadece krizlerden değil depresyondanda koruyacak. Dikkatinizi sürekli nofape ayırmanız belli bir noktadan sonra
sizin irade gücünüzü tüketecek ve relapse olacaksınız. Bir işi yaparkan işi bitirdikten sonra ne yapacağınızı bilmek sizi boşluğa düşürmeyecek.
-Yeni alışkanlıklar edinerek
-Yeni alışkanlıklar edinerek
Spora başlamak beni çok rahatlattı. Hiç evden çıkmasam bile haftada 4 gün spora gidiyorum, orada hiç olmazsa birkaç insanla
konuşuyorum. Ve hayatımı spora endeksli bir biçimde yaşamakta iyi hissettiriyor, bu sene dersleride baya bir ilerlettim sene başında 35 olan tyt netimi güç bela 75e kadar çıkartabildim. Sosyalliğim gibi bazı yeteneklerime mal olsada buna değdi bu senenin acısını 5 sene boyunca üniversitede bir yandan ders yapıp bir yandan dolaşarak çıkarırım.
-Tribe girmeyerek
-Tribe girmeyerek
Bu kendim kullandığım terimi, öncelikle biraz açıklamak istiyorum. Ufak bir tetikleyici gördüğümde hemen sürecim bitti gibi tribe girmedim
Twitterda bir kaç defa p*rno görmeme rağmen direkt geçtim açıpta hepsini izlemedim. Soğuk kanlı olup direkt geçtim.
-Kriz analizleri
-Kriz analizleri
Buna çoğunuz hakimsiniz diye düşünmekteyim. Hangi koşullar altında krize girdiğinizi analiz edin ve önceden bunlara önlemler alın. Bazı krizler
sadece tek günlük değil birkaç gün hatta 1 hafta dahi sürebiliyor, Bunuda gözden çıkarmamak lazım.
Nasıl bir daha yapmayacağım?
Nasıl bir daha yapmayacağım?
Çok basit bir daha yapmayarak.
Teşekkür
Başta neverfap akademi örgütlenmesini kuran Umut Burala ve Forumda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Bu yazıyı aslında 150. günlerde kaleme almayı hedefliyordum. Fakat sabahleyin canım sıkılınca yazayım dedim. Şu anda sosyalleşememek dışında aslında pekte bir sıkıntım bulunmuyor Allaha şükür. Onuda pek yakında aşacağımı düşünüyorum yazıma zaman ayırıp okuyan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Sorunuz varsa alabilirim.
Sorunuz varsa alabilirim.