Bizi buna sürükleyen şey sorunlarımızdır dedin ya.Benim 6. 7. sınıftayken hiçbir sorunum yoktu.Ona rağmen bağımlılığa kapılmıştım.Neden ? Çünkü aşırı zevkliydi,uçuyordum resmen.Aşırı bir dopamin bombardımanı oluyordu beyinde.Yani aslında ilk başta öyle değil ama sonradan sorunlardan kaçmak için bir sığınak oluyor.Zaten ilk başta keyif almak için yaparken daha sonraları zorunluluktan ,normal hissetmek için yapıyorsun.Such a terrible thing ! Soruna gelince bu şekilde erektil disfonksiyondan kurtulan yüzlerce kişi var.Bunun olma sebebi ise beynin zamanla aynı olan şeye karşı duyarsızlaşması,farklılık araması.Bunu da toleransla açıklıyorlar yani downregulation of dopamine receptors.Bunun altında da derin bir mekanizma ve sonuç yatıyor.Beyninizi hep farklılığa alıştırdığınız için her gün ,her şey ,her eylem aynı,sıkıcı,monoton gelebiliyor.Rutin işlerde sıkılabiliyorsunuz ki bu da Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu semptomları ile benzerdir.Yani demem o ki bu bağımlılık ayrıca birçok yeri etkiliyor ,ciddi miktarda da Prefrontal korteksi.Erektil Disfonksiyonun yanında bu saydığım hayati etkileri de belki önemsersiniz.Yani dayanın,sabredin tünelin ucunda ışık var inşaAllah.