Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Kendime Notlar

Cenk

Yeni Fapstronot
Katılım
29 Ağu 2021
Mesajlar
16
Tepki puanı
20
Puanları
4
HATALARIM ve Kendime notlar

"Artık zeki değilim zekam az ben matematik yapamıyorum sayısal düşünemiyorum, mantıksal düşünemiyorum" demeyi bırak diyelim ki öyle ne yapacaksın? Bırakacak mısın çalışmayı yoksa anlamaya mı çalışacaksın tamam zor bunu kabul ediyorum ama zaten hayatın kendisi zor şimdi zorlanmak mı yoksa çalışmazsan yapacağın ağır ve sıkıcı işlerde zorlanmak mı ? Ayrıca eğer normalsek çok da zeki olmamıza gerek yok, ben benim, olmam gerekenin en iyisi olmak dışında genetik veya doğuştan gelen sorunları çözmek benim elimden gelmez benim elimden gelecek şeyler dersleri anlamaya ve öğrenmeye çalışmak bu öğrendiklerimi de soru çözüp tekrar yaparak praktikleştirmek ve hız kazanmak. Bunu artık kafandan at tamam mı belki öyleyiz diğerlerine göre daha yavaşız falan filan olabilir bu normal sonuçta sen öyle olmak ister miydin ama çabalamamak normal değil!

Ders, spor, Kişisel gelişim, belki müzik haricinde başka şeylerle ilgilenmeyi bırak gerçekten sana zarar veriyor yapman gerekenleri yetiştirememene yol açıyor bu da bize başarısızlığı getirecek. O yüzden boşver hiçbir şey senin geleceğin ,kariyerin ve kendini tanımandan önemli değil boşver gitsin gerçekten hiçbir şey kaybetmeyeceğiz sözünü ettiğim şeyler -> Marvel, DC ,Lego, Teknoloji, Bilgisayar, Telefon, Tablet

Neden konuları yetiştiremiyoruz? Bana göre şimdi bize bir ödev verildi diyelim ona çok vakit ayırınca diğer dersleri boşluyoruz bir de çok fazla matematik çalışmak zorunda kaldığımız için mecburen çalışamıyoruz ama çalışmamız lazım matematik kadar dilbilgisi, fizik, kimya, biyoloji de önemli bunları boşlama, tekrarlarını yap sorularını çöz hafta sonlarını iyi değerlendir geçmiş yıllardan bilmediğin için bu sene yani 11.sınıfta zorlandığın konuları öğren, pekiştir gerekirse fasiküller, soru bankaları, ders notları al. Paran var zaten boşuna mı birikiyor bu para, ailene de aldır onlar senin için fedakarlık yapmaya hazır sen de yap fedakarlığı, çabala inan bana eğer zorlanırsak, konfor alanımızdan çıkarsak her şey çok güzel olacak!

Hedef belirleme: Bu konuda kendimi çok sıkmıyorum ama ilgi alanlarımızı bulmamız lazım hem belki kendimizi iyi tanımamamıza rağmen sayısal seçtik gerçi ben bölümümden memnunum ama belki eşit ağırlık belki sözelde de daha mutlu olabilecek ve yaşamımızı daha rahat geçirebileceğimiz kadar para kazanacağız. Ben sana yaz tatilinde araştırma ruhu sorgulama ruhu kazandırmaya çalıştım ama görüyorum ki konfor alanımızdan çıkmıyoruz bence diyoruz ki bir de bununla mı uğraşacağım evet gerekirse uğraşacaksın! bir hedefimiz olmalı diye düşünüyorum boşa çalışmak veya çalışmamak için değil bir amacımız, fikrimiz, idealimiz olmalı uğruna çalışırken bütün bu dikkat dağıtıcılardan uzak kalmamıza değecek bir şey!

Yürüyüş yapmak: Evet ders molalarında yorulduğumuz için yapmamamız normal ama eğer 15 dakika mola veriyor isek bunun 7-8 dakikasını yürüyüşe ayırabiliriz diye düşünüyorum onun haricinde hafta sonları kafamızı dağıtmak ve eğer gerekiyorsa alışveriş yapmak için dışarı çıkabiliriz.

Spor yapmamak: Bu konu kafamı hep kurcalıyor sanki iyi beslenmiyormuşuz da spor yaparken yoruluyor gibiymişiz gibi hissediyorum. Ama ben yazın spor yaparken de iyi beslenmiyor olmam lazım eğer şu an iyi beslenmiyorsam, O zamandan bu zamana sadece okullar açıldı ama biz sporu yapamıyoruz.

Başa dönme durumları: Bu konu özel olsa da konuşulması gerekiyor diye düşünüyorum biz Mayısın 1-2'si gibi ilk Neverfap/NoFap sürecimize başladık güzel de etkilerini gördüğümü düşünüyorum tabi sonralarda bizim yüzümüzden etkiler bozulsa da ben bunu Haziran, Temmuz, Ağustos 'a kadar yaptım. 1 Eylül ayı günü gördüğümü tetikleyici görseller beni kasılarak boşalmaya itti ve bu günden sonra en fazla 2 hafa dayandım. Sonralarında kasılarak boşaldık bugün yani en son istemli bir şekilde kasılarak boşalma faaliyetini yaptığımız gün 20 Ekim. Bu günden sonra yapmıyoruz demiyorum diyorum ki irademizi ortaya koyup zorluyoruz ve bu, artık bağımlılık olup olmadığını bilmediğimiz şeyi de bırakıyoruz. Neverfap sadece pornografik şeyler izleyip mastürbasyon yapmamak değildir bana göre, cinselliği olmasa da olur bir ihtiyaç olarak görüp buna fazla kafa yormayıp bizim kendi gelişimimize kafa yormamızdır Neverfap.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst