Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Kendimi Keşfetme Yolculuğum

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Öncelikle neden önceki günlüğü bıraktığımı açıklayayım. O günlükteki amacım PMO'yu bırakmaktı. Şu anki amacım ise, başlıktan da anlayabileceğiniz üzere, kendimi keşfetmek.
İkinci olarak, bu günlüğün amacına gelecek olursak: Hayatımın son 4 yılı çok kötü geçti. Bu süre zarfında, mental sağlığımı bir arada tutabilmek adına küçük bir konfor alanı oluşturup onun içine sığınmıştım. Bu alan, o günlerde hayatta kalmamı sağlasa da aslında bana çok fazla zarar vermişti.
1 yıllık NoFap çalışmalarımda (bir kısmı bu günlüğe başlamadan önceydi, bir kısmı da günlüğe başladığım günden itibaren) kendimi bu cehennemden kurtarabildim. Şu an ise bilmediğim bir adadayım — kendi iç dünyam. Uzun zamandır buraya sırtımı döndüğüm için artık tanınmaz hale gelmiş.
Amacım, kendimi keşfetmek.
Yapacaklarıma henüz tam olarak karar vermedim. Biraz daha düşünmem gereken şeyler var; muhtemelen yarın yazarım.

Son düzenleme:

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Yapmak istediklerim tam liste
-Nofap süreci
-Düzenli ders çalışmak(günlük tekrar artı +haftalık tekrarlar)
-Mesleki alanda kendimi geliştirmek
-Kitap okuma alışkanlığı kazanmak(bu hem edebi hemde felsefik veya bilim kitaplarınıda kapsıyor)
-Anime,manga,oyun aktivitelerimi odak sorunu yaşamadan yapabilmek(fap ve insta reel bağımlılığın sonucu olarak bu işlere bile bazen odaklanamıyorum)
-hayat kalitem artırmaya yönelik işer(uyku beslenme su içme vb.
-Kendimi keşfetme yolculuğunda ilerleme
(Bunlar başlangıc ilerde revize alabilir)

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Gün 1:
Bugün sabah kalktım biraz manga okudum sonra oyun oynadım 12.30 gibi ders için çıktım 18.30 gibi yurtda geldim(4.30 gibi ders bitti sonra arkadaşlarımla buluştum yemek yedim) sonra arkadaşlarımla oyun oynadım şimdidd yatıcam

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Gün 2:
Bugün sabah okula gittim, saat 16.00 gibi yurda döndüm. Sonrasında biraz kestirdim ve termodinamik tekrarı yaptım. Ardından arkadaşlarımla biraz oyun oynadım, 2 bölüm dizi izledim ve yaklaşık 30 sayfa kitap okudum. Şimdi de yatacağım.
Gün içi ekstra not:
Bugün okuldan arkadaşlarımla biraz sorun yaşadım. Bir süredir grubumuz dağılma aşamasında gibi duruyor. Onun dışında oda arkadaşlarımla şu anlık iyi gibiyiz.

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Gün 3:
Bugün dersim yoktu, bu yüzden sabah 9.30 gibi kalktım. Biraz yürüyüş yaptım, ardından kahvaltı ettim. Sonrasında genel bir ders tekrarı yaptım. Öğle yemeğinden sonra tekrar çalışmaya devam ettim. Daha sonra biraz oyun oynadım, yaklaşık 50 sayfa kitap okudum ve 1 bölüm dizi izledim. Şimdi ise yatacağım.
Gün içi ekstra not:Bugün genel olarak içimde bi depresiflik bi bıkkınlık vardı bunun muhtemel sebeleri hayatımdaki herşeyi rsyında tutma çabaları ve dünkü arkadaşlarımla yaşadığım sorun var muhtemelen

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Gün 4:
Bugün sabah kalktım, derslerim iptal olmuştu, bu yüzden yurttaydım. Kalktıktan sonra biraz yürüyüş yaptım, ardından kahvaltı ettim. Öğle vakti güneşli havanın tadını çıkarıp yine biraz yürüyüş yaptım. Bu sırada kendimle ilgili bazı şeyler üzerine düşündüm. Sonrasında ailemle konuştum. Ardından daha önce yaptığım tekrarlarla ilgili sorular çözdüm. Sonrasında biraz oyun oynadım, 1 bölüm dizi izledim ve yaklaşık 40 sayfa kitap okudum. Şimdi de yatacağım
Gün içi notu:Dünkü depresifliğim genel olarak gitmişti sakin bi gündğ

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Gün 5:
Bugün sabah kalktım, yine yürüyüş yaptım ve biraz müzik dinledim. Sonrasında kahvaltı ettim. Yaklaşık 20 dakika kadar oyun oynadım, ardından okula gittim. Ders sonrası bir arkadaşımla şehre indik, işi vardı, onu hallettik ve birlikte yemek yedik. Daha sonra yurda döndük. Akşam odadakilerle sohbet edip biraz muhabbet ettik ve oyun oynadık. En sonunda 30 sayfa kitap okudum. Şimdi de uyuyacağım.

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Gün 6:
Bugün sabah kalktım, biraz yürüyüş yapıp kahvaltı ettim. Ardından duşa girdim. Sonrasında Makine Elemanları dersi çalıştım. Konuları haftalara böldüm ve bugün ilk partın yarısını bitirdim. Üzerine soru çözdüm. Daha sonra biraz oyun oynadım, 45 sayfa kitap okudum ve 1 bölüm dizi izledim. Şimdi de yatacağım.

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Gün 7:
Bugün sabah kalktım, biraz yürüyüş yaptım ve kahvaltı ettim. Sonrasında bir ödevim vardı, onu hallettim. Ardından Makine Elemanları dersi çalıştım ve soru çözdüm. Daha sonra 30 sayfa kitap okudum, 2 bölüm dizi izledim ve biraz oyun oynadım. Şimdi de yatacağım.
Gün içi not:Bugün gün içinde bi can sıkısı depresiflik geldi kriz olarak arada düşüncesel krizler gelsede sıkıntı yok bi tek fazla gerginsüm bugün onun dışında okey şuanlık

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Gün 8:Bugün sabah kalktım klasik yürüdüm biraz kahvaltı etfim sonra okula gittim okuldan sonra arkadaşımla merkeze gittik geldim oyun otnadım biraz 80 sayfa kitap okudum.
Gün içi not:Ne zaman süreç yapsam abartılı bi iştah artışı oluyor bu sadece yemek anlamında değil her anlamda fap galiba içimdeki hedonisti(buna daha sonra ayrı değincem) baskılıyor galiba

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Normalde sakin kafayla yazmak istiyordum ama deprem oldu. O gün zaten babamın yanında fabrikadaydım. Akşam ise günlük yazmak aklıma gelmedi çünkü daha önemli bir sorunumuz vardı: Eve girsek mi yoksa arabada mı yatsak? Bu yüzden relapse analizimi yapamadım.

Relapse Analizi:
Eve dönünce yurtta kendimi frenliyorum; odada insan oluyor ve belli kurallar var (okul, yemekhane vs.). Evde ise kontrolüm kalmıyor. Bir süre fap yapmayınca içimde büyük bir istek—dopamin açlığı—oluştu. Bu dürtü beni biraz yıprattı, ama hedefim bu enerjiyi kendi lehime çevirmek. Yarın tekrar “Gün 1” olarak yazacağım.

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Gün 1:
Bugün sabah çok bir şey yapmadım. Yurda geldim çünkü alışveriş yapmıştık; tarzımı değiştirecek birkaç şey aldım. Sonrasında yurda dönüp biraz sohbet ettik, biraz da oyun oynadık. Böylece günü kapattım.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6