Dostum karşında artık sayamayacak çok denemiş hatta çoğu kez aslında denemek istemeyecek kadar bu bataklığa saplanmış birisi var. eğer her deneyişimde duvarıma bir nokta koysaydım eminim ki şu an kapkara olurdu. Ben bu forumun 2016'da nofap adı ile kurulduğu günleri hatırlıyorum. Yani aslında ciddi ciddi old sayılırım. Ama bak, hala mezun bile olamadım. Hala inatla ısrarla deniyorum. Rekorum olan 57 güne 5 yıldır yaklaşamadım bile. en uzun 11 gün oldu. Ama bak hala deniyor ve sana 3. günden sesleniyorum. Ben de bu sene çok kararlıyım. Bütün kararlılığım inancım ve imanımla savaşıyorum. Sen de savaşacaksın.
Geçmiş meselesi hakkında da sana şunu söyleyeyim. Aslında pekçoğumuz asıl geçmişi değil, zaman içinde hayalimizde kurduğumuz geçmişi özlüyor. Aslında öyle bir geçmiş hiç var olmadı. Bizim o geçmiş dediğimiz biliçaltımızda bir ütopya. Hatta ütopya bile değil çünkü geçmişe dönmek tümden imkansız. Ve dönebilseydik bile bu hayal kırıklığı olurdu. Çünkü dediğim gibi, öyle bir geçmiş hiç olmadı. Ve evet, varsayalım geçmiş güzeldi. Ama şunu bil asla o kadar güzel değildi. Çünkü eğer hakikaten güzel olsaydı bu hale gelmezdin, gelmezdik. Çünkü doğru bir geçmiş değil. Çünkü doğruluk güzellikten üstündür. Bırak geçmiş güzel kalsın, geleceğinin doğru bir gelecek olmasına önem ver.