aniden verdiğim bir karar sonucu buraya yazmaya tekrar başlıyorum.
süreçte 24.gündeyim bugünlere kadar her şey çok iyiydi ama son 4-5 gündür bel ağrılarımın aşırı artması neticesinde kendimi telefona saplanmış bir halde buldum.
bel fıtığım var, fıtık ilginç bir hastalık. kime söylesen "bende de var" diyor ve bir anda normalleştiriyor ama benim fıtığımın çok taze olmasından mıdır nedendir bilmem , bu lanet şey benim günümü felç ediyor. eğilemiyorum, doğrulamıyorum, ağırlık kaldıramıyorum , koşamıyorum , uzun süre yürüyemiyorum , uzun süre oturamıyorum, hep dik durmam gerekiyor vs.
neyse işte bir sorunu kafanda ne kadar büyütürsen o kadar büyük bir sorundur derler ya benimki de o misal, büyüdü büyüdü kocaman oldu.
insan böyle içine sıkıntı veren şeyleri niye düşünmek ister hiç anlamam açıkçası. ulan düşünüyorsun sana daha çok zarar veriyor, eylemsizlik doğuyor, hayır meseleyi çözmüyor orası zaten ayrı sinir bozucu.
eskiden olsa direk bozmuştum süreci, bundan aşırı eminim. ama sanki son iki üç ayda ben üzerime bir kalkan aldım gibi. daha dayanıklıyım. belki de sürekli düşüp kalkmaların bize kattığı bir şeydir bilemem. belki de suçluluk duygusunu hayatımdan çıkardığım içindir.
baktım ki yine süreci bozmaya doğru gidiyoruz, biraz yeni bir şeyler ekleyerek toparlayayım dedim. ekleyeceğim şeyler de günlük yazmak ve meditasyon yapmak olacak.
evliya mod (bundan sonra adı böyle) beni ayakta tutuyor, 24 gündür müzik ve şeker diyeti de yapıyorum. nofap ve bunlar birbirine zincirle bağlı. bir nevi koruma görevi üstleniyorlar. sadece internet kullanımım çok fazlalaştı işte onun için de bir çare buldum.
akşam 19a kadar internete hiç girmeyeceğim. 19-19.30 arası kısıtlı bir zamanda bütün işlerimi halletmeye çalışacağım. 19a kadar dersle alakalı şeyler dışında internet yasak yani.
bunun dışında şu şöyle olacak , bu böyle olacak, şu düzenli yapılacak tarzı şeyler yazmayacağım buraya. ne yapmam gerektiğini biliyorum artık. yapmam gerekeni değil yapabildiğim kadarını yazacağım yapmam gerekenleri zaman geçtikçe analiz ederim.