Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Kilo Alma

LABREYŞINNN.

Yeni Üye
Size iki sorum olacak 1. 5 -6 kilo almak istiyorum ne yapmalıyım? Su an 120 günlerde falanım . Vucudum baya kaslandı. Bu durum tüketettiğimiz besinlerin enerji olarak kullanıyor yani kilo almayı zorlaştırıyor bana göre. İkinci sorum ise Ramazan orucunu kendi lehime nasıl çevireblilirim kilo alma konusunda ????

izleyici1

Yoda
zayıf olmak her zaman iyidir kardeşim
tahminimce yaşın genç
uzun vadede düşün
toplum zayıf insanları kıskandığı için ters laflar edenlere anan dahi olsa inanma

falanso

Mars Yolcusu
Size iki sorum olacak 1. 5 -6 kilo almak istiyorum ne yapmalıyım? Su an 120 günlerde falanım . Vucudum baya kaslandı. Bu durum tüketettiğimiz besinlerin enerji olarak kullanıyor yani kilo almayı zorlaştırıyor bana göre. İkinci sorum ise Ramazan orucunu kendi lehime nasıl çevireblilirim kilo alma konusunda ????
İlk öncelikle günlük alman gereken kalori miktarını hesaplaman lazım onu da linkini bırakacağım siteden yapacaksın;
-https://www.agirsaglam.com/gunluk-kalori-ihtiyaci-hesaplama/

Bu siteden günlük alman kalori miktarını hesapladıktan sonra da ileriki bütün günlerde hiç bir zaman o miktarın altına düşmemeye çalışıp belirli düzeyde o miktarın üstünde kalori alman lazım (örn. alman gereken 2500 ise bunun altına düşmeyip üstüne de çıkıp 3000 civarı alırsan daha hızlı kilo alırsın)

İkinci olarak da eğer spor yapıyorsan günlük alman gereken kalori miktarını nelerden karşılayacağına dair bir beslenme programı hazırlaman lazım. Günlük alman gereken protein, yağ ve karbonhidrat miktarı kilon ile doğru orantılıdır. Karbonhidrat ve yağ nasıl ölçülüyordu hatırlamıyorum ama protein miktarı genellikle vücut ağırlığını 1,6 ile çarparsın (örn. 70 kg isen 70x1,6=112 gr alman gereken günlük pro.miktarı). Her besinin arkasında kalori ve diğer besin değerleri yazar yazmasa bile internetten bulabilirsin. Sana tavsiyem evine bir tane mutfak tartısı al lazım olacaktır ve birde yediğin besinleri yemeden önce ne kadar yiyeceğini ayarla ve bunu not et ona göre aldığın kaloriyi öğrenirsin.

Üçüncü olarak da yine eğer spor yapıyorsan çokta önermesem bile takviye ürünleri kullanabilirsin özellikle de gainer denilen takviyeyi önerebilirim ama bunun yerine normal yemek yesen daha sağlıklı olur.

Ben 2 sene önce falan 1.77 62 kg iken 1 aylık bulk dönemine girip 1 ayda toplam 6 kg almıştım ama alırken tabi epey zorlandım normalde almam gereken kalori miktarı 2500 civarı iken ben 3500-5000 arasında aldım hatta 5000 i geçtiğim bir kaç gün bile oldu. Şimdilik aklıma gelen şeyler bunlar eğer yine aklıma bir şeyler gelirse yazarım ve senin de sormak istediğin bir şey varsa seve seve yardımcı olurum. Oruç konusun da da bir bilgim olmadığı için konuşamayacağım.

Lazkopat

Emektar Üye

Sonradan kendiliğinden kilo aldım. Şu an 60 kiloyum.

Richard Winters

🔱
Meydan Okuma Rozeti
1- Günlük kalori ihtiyacını hesapla onun üstünde kalori tüket karb. Sağlıklı yağlar ağırlıklı
2- iftardan sahura kadar kalorilerini almaya çalış 2 saatte bir öğün tüket

Darth Vader

Ay Yolcusu
Spor yaparak kilo almanı öneririm, daha sağlıklı olur hem kas kütlende artmış olur.Yani kendi imkanlarınca karbonhidrat,protein ağırlıklı günlük kalori ihtiyacının 400 500 üstünü alırsan birkaç haftaya rahatça kilon artar

Tanjiro

Merkür Yolcusu
Sporsuz kilo alımı çok gereksiz bir davranış. Fitness yaparken kilo aldığımda her yerim yavaş yavaş şiserken sporsuz ve yağlı beslenme ile aldığım kiloda göbeğim ve kalçam büyüdü sadece

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6