Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Kişisel Gelişim Gerçekten Lazım Mı?

Savascı

Deneyimli Üye
Merhabalar dostlarım sizlere en çok duyduğumuz bir konu hakkında farklı bir bakış açısı sunmak istiyorum.
Kişişel gelişim gerçekten lazım mı ?
Nitekim hiçbirimizin hayatı kusursuz değil ve her insan hata yapıyor.Ama özellikle bazı hatalar yaşamlarımızı bir eziyete çeviriyor.Erteleme,özgüvensizlik ,tembellik,konuşmaktan korkma vb. gibi sorunlar çoğu kişi yaşıyor.Eğer çevrenizde bu sorunları çözme becerisi olan bir insan yoksa bu sorunları sizlerde çözemiyorsunuz.İnternette bu konularda yol gösteren binlerce insan var.Hepsinin ellerine emeklerine sağlık.Fakat olayın koptuğu noktada tam olarak burası.
Başlarda hepimize fayda sunan kişisel gelişim furyası bence artık insanları içten içe yiyen bir canavara dönüşmüş durumda.Çünkü sürekli olarak ne olmadığımız hakkında bilgi verip özyetersizliğimizi güçlendiriyorlar.Kendimizi giderek daha yetersiz , sanki daha fazlasını yapabilirmişizde yapmıyormuş gibi hissediyoruz.Durmadan sürekli aynı bilinçdışı gerçekliği hayal edip güçlendirseniz sürekli kendinize ne olmadığınızı hatırlatmaktan başka ne yaparsanız?
Bugün bile 15 dakika sonrasında unutacağımız tavsiyeler iteleyip beynimizi yetersizliğimiz konusunda güçlendiriyorlar.Türkiyede bile sevdiğim insanlar bu duruma dönüştü;Haluk tatar, Beyhan budak vb. Bunlardan dahada beteri motivasyon sayfaları ve videolari :)
Artık bana göre kişisel gelişim %90 ı çöp %10 u faydalı bir sektör.Benim kişisel amacım bu faydayı o çöpten ayırıp kazanmak (keşke sadece faydalı videolar tek sepette olsa ,haluk tatar'ın bile bazı tavsiyelerini görseniz..) olacak bundan sonra fakat öncesinde kendime 6-12 ay arasında bu kişisel gelişim olaylarına ara vermeyi düşünüyorum

kovulanyarismaci

Yeni Fapstronot
Merhabalar dostlarım sizlere en çok duyduğumuz bir konu hakkında farklı bir bakış açısı sunmak istiyorum.
Kişişel gelişim gerçekten lazım mı ?
Nitekim hiçbirimizin hayatı kusursuz değil ve her insan hata yapıyor.Ama özellikle bazı hatalar yaşamlarımızı bir eziyete çeviriyor.Erteleme,özgüvensizlik ,tembellik,konuşmaktan korkma vb. gibi sorunlar çoğu kişi yaşıyor.Eğer çevrenizde bu sorunları çözme becerisi olan bir insan yoksa bu sorunları sizlerde çözemiyorsunuz.İnternette bu konularda yol gösteren binlerce insan var.Hepsinin ellerine emeklerine sağlık.Fakat olayın koptuğu noktada tam olarak burası.
Başlarda hepimize fayda sunan kişisel gelişim furyası bence artık insanları içten içe yiyen bir canavara dönüşmüş durumda.Çünkü sürekli olarak ne olmadığımız hakkında bilgi verip özyetersizliğimizi güçlendiriyorlar.Kendimizi giderek daha yetersiz , sanki daha fazlasını yapabilirmişizde yapmıyormuş gibi hissediyoruz.Durmadan sürekli aynı bilinçdışı gerçekliği hayal edip güçlendirseniz sürekli kendinize ne olmadığınızı hatırlatmaktan başka ne yaparsanız?
Bugün bile 15 dakika sonrasında unutacağımız tavsiyeler iteleyip beynimizi yetersizliğimiz konusunda güçlendiriyorlar.Türkiyede bile sevdiğim insanlar bu duruma dönüştü;Haluk tatar, Beyhan budak vb. Bunlardan dahada beteri motivasyon sayfaları ve videolari :)
Artık bana göre kişisel gelişim %90 ı çöp %10 u faydalı bir sektör.Benim kişisel amacım bu faydayı o çöpten ayırıp kazanmak (keşke sadece faydalı videolar tek sepette olsa ,haluk tatar'ın bile bazı tavsiyelerini görseniz..) olacak bundan sonra fakat öncesinde kendime 6-12 ay arasında bu kişisel gelişim olaylarına ara vermeyi düşünüyorum
Çok doğru , artık kişisel gelişimin amacı değişti.Sosyal medyadakiler gibi seni yetersiz göstermek oldu ,internet gerçek şeytandır.

Ege

Venüs Yolcusu
Çok güzel bir noktaya değinmişsin dostum. Ben de yakın zamanda bizzat buna benzer bir durumu deneyimledim.

Kendimi geliştirmek için aklıma gelen lüzumlu lüzumsuz en ufak fikri bile şiddetle not etme ihtiyacı hisseder, onun üzerinde düşünür, gerekirse araştırmalar yapar, notlar çıkarırdım.

Bir zaman sonra kendimi geliştirme serüvenim - Bir ara Youtube'dan dişlerimi nasıl fırçalayacağıma yönelik videolar bile izlediğimi düşünürsek (bu arada muhtemelen hiçbirimiz doğru fırçalamıyoruz 😆) - kaçınılmaz bir şekilde yorucu bir hal almaya başladı.

Çalışmayı bırakıp istirahate çekildim. Yatağımda uzanırken düşündüm: "Niye en ufak şeyi bile mükemmel yapmalıyım? Ne malda mülkte ne insanlarda gözüm var, kim için ne için yapıyorum bunca şeyi? İdeallerim var, niye sadece ideallerim için yapmam gerekenleri mükemmel yapmıyorum?"

Bunları düşündükten sonra hiçbir lüzumsuz düşüncenin kafamı işgal etmesine izin vermedim (yani %99 diyelim, ben de insanım neticede). Artık kişisel gelişimimi ideallerim çerçevesinde gerçekleştiriyorum.

Son düzenleme:

Rayther

Mars Yolcusu
Dostum ben bir aralar bunun zirvesini yaşadım sonra herşeyi sildim. Notları,videoları vs. Ne varsa kafam bir rahatladı anlatmam
Artık gerekli gereksiz olarak ayırıyorum kafamda, biri sert konuşup doğru birşey söylese bile moralimi bozmayıp sktir ediyorum
Hangi alanlarda gelişmen gerektiğini sen biliyorsun geri kalan tavsiyeler çöp zaten
İnsan gerçekten aciz bir canlı herşeye yetişemeyiz

kovulanyarismaci

Yeni Fapstronot
Çok güzel bir noktaya değinmişsin dostum. Ben de yakın zamanda bizzat buna benzer bir durumu deneyimledim.

Kendimi geliştirmek için aklıma gelen lüzumlu lüzumsuz en ufak fikri bile şiddetle not etme ihtiyacı hisseder, onun üzerinde düşünür, gerekirse araştırmalar yapar, notlar çıkarırdım.

Bir zaman sonra kendimi geliştirme serüvenim - Bir ara Youtube'dan dişlerimi nasıl fırçalayacağıma yönelik videolar bile izlediğimi düşünürsek (bu arada muhtemelen hiçbirimiz doğru fırçalamıyoruz 😆) - kaçınılmaz bir şekilde yorucu bir hal almaya başladı.

Çalışmayı bırakıp istirahate çekildim. Yatağımda uzanırken düşündüm: "Niye en ufak şeyi bile mükemmel yapmalıyım? Ne malda mülkte ne insanlarda gözüm var, Kim için ne için yapıyorum ben bunca şeyi? İdeallerim var, niye sadece ideallerim için yapmam gerekenleri mükemmel yapmıyorum?

Bunları düşündükten sonra hiçbir lüzumsuz düşüncenin kafamı işgal etmesine izin vermedim (yani %99 diyelim, ben de insanım neticede). Artık kişisel gelişimimi ideallerim çerçevesinde gerçekleştiriyorum.
tam beni anlattın dostum.bunu gördükten sonra youtubeyi bloklamanın doğru karar olduğunu anladım.

Güneş

Göklerde Parıldayan
Bugün "kişisel gelişim çılgınlığında kendiniz kalabilmek" diye bir kitap satın aldım. Bu konuyu anlatıyor.

Güneş

Göklerde Parıldayan
kendime 6-12 ay arasında bu kişisel gelişim olaylarına ara vermeyi düşünüyorum
Ara vermekten ziyade haftalık hedefler koy ve gerçekleştir. Kimseyle kıyaslamayıp hedeflerini tamamlamak zaten gelişim oluyor. Youtube kanalları motivasyon şeyleri falan bunları bıraktım. Merak ettiğim konu olursa girip bakıyorum.

zümrütAnka

Venüs Yolcusu

Çalışmayı bırakıp istirahate çekildim. Yatağımda uzanırken düşündüm: "Niye en ufak şeyi bile mükemmel yapmalıyım? Ne malda mülkte ne insanlarda gözüm var, kim için ne için yapıyorum bunca şeyi? İdeallerim var, niye sadece ideallerim için yapmam gerekenleri mükemmel yapmıyorum?

Gelişim eksiklerini tamamlamak değilim mi

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6